Denne skønne variant af kartofler i ovnen serveres med mini frikadeller. Du kan sagtens servere disse kartofler i ovnen til andre typer kød, men jeg synes helt sikkert at denne frikadelle opskrift passer sig godt hertil.
Hvorfor kartofler i ovnen?
Det er så nemt og lækker med kartofler i ovnen, det er noget vi ofte får som tilbehør, da jeg personligt ikke er ret vild med kogte kartofler. Disse kartofler i ovnen er drænet en smule for stivelse, for på den måde at blive mere lækre end traditionelle kartofler i ovnen. Desuden har jeg valgt at placere mine kartofler side om side på en bageplade, det gør dem altså ekstra sprøde og lækre.
En dejlig nem frikadelle opskrift
Min frikadelle opskrift er virkelig let – faktisk er den ret standart. Denne frikadelle opskrift er med mel. Man kan også godt lave sine frikadeller med havregryn. Du kan helt sikkert støde på en anden frikadelle opskrift her på bloggen, hvor havregrynet spiller hovedrollen i stedet for melet.
Tilbehør til dine frikadeller og ovnkartofler
Jeg har valgt at servere retten med en købt bearnaise (som ikke er på billedet) da det klart er det nemmeste. Desuden serveres der ketchup og remolade og lidt let gnavegrønt som altså også er skrevet på ingredienslisten. Du kan også vælge en salat i stedet, her ville jeg blot foreslå den helt klassiske med iceberg, agurk, tomat, majs og ærter. Her kan du også vælge at tilføje en fetaost. Men det er selvfølgelig helt op til dig selv hvordan du bedst kan lide salaten.
Crispy kartofler i ovnen og små frikadelle opskrift
Ingredienser
Crispy kartofler i ovnen
- 800 gram kartofler
- kold vand
- pomfritkrydderier
- olie
Mini frikadeller
- 500 gram hakket svinekød
- 1 lille løg (fint hakket)
- 1 æg
- mel (efter behov, normalt 1-2 spsk)
- salt
- peber
Tilbehør
- bearnaisesovs
- grøntsager (gnavegrønt eller salat)
Sådan gør du
- Start med at skrælle dine kartofler, og skære dem i mindre skiver. Lad dem ligge i kold vand i ca 15 minutter, skift vandet og lad dem ligge i en ny portion vand i ca 15 minutter igen.
- Bland alle ingredienserne til frikadellerne sammen, og lad farsen trække. Du kan eventuelt køre den på maskine, min favorit frikadelle opskrift har været en tur i en røremaskine, men det er altså ikke nødvendigt.
- Når dine kartofler er klar, putter du dem i en pose med olie og krydderier - pas på med at putte for meget krydderi på dem - men det skal selvfølgelig kunne smages.
- Læg dine kartoffelskiver ud på en plade, ikke ovenpå hinanden, blot ved siden af hinanden. De skal bages i ovnen ca 45 minutter ved 180 grader varmluft.
- Gør dine grøntsager klar.
- Lav dine mini frikadeller og steg dem stille og roligt.
- Varm din bearnaise. og server det hele sammen.
Velbekomme.
Varmeste hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor
Vil du følge med på instagram i mit liv som blogger, mor til to og kontorassistent? Eller på facebook, hvor jeg deler nye opskrifter og desuden river gamle opskrifter frem til tider. Du kan derudover følge mig på min pinterest profil under navnet #hashtagmor. Du er også velkommen til at smide en kommentar her på bloggen, facebook eller instagram. Du kan både skrive ved spørgsmål, ris eller ros. Jeg svare så snart jeg kan.
[…] Lørdag: crispy kartofler i ovnen med små frikadeller. […]
[…] med porrer, almindelige flødekartofler er den klassiske, men også bacon kartofler, crispy kartofler, ovnbagte rodfrugter, gratineret grøntsager, ovnkartofler, små hvidløgskartofler, timian […]