Endnu en uge er ved at være slut, og endnu en ny madplan er klar fra mig. Min madplan for denne uge indeholder følgende:
Nu til ugens madplan, det er her jeg samler alle uges opskrifter, indkøbsliste og billeder af maden. Jeg har netop færdiggjort madplanen til jer – og som altid er madplanen baseret på en familie på 4, vi har 2 små børn som selvfølgelig ikke spiser lige så meget som større børn, til gengæld har vi stort set altid rester som Jesper får med på madpakke – så min vurdering er at denne madplan fungere til en familie med 2 voksne og 2 børn op til 8 års alderen. Suppler gerne med ekstra grøntsager, en lækker salat, nybagt brød eller hvad du ellers føler passer ind i dagens ret hvis i er en større familie.
Min madplan er altid lavet ud fra de retter vi har spist i løbet af ugen, men derudover smider jeg andre retter ind, de dage hvor vi ikke har spise hjemme – det kan være dage hvor vi spiser hos nogle familiemedlemmer eller dage hvor vi har bestilt mad udefra (Yes – det sker!). Jeg har fokus på lette retter til hverdagene, men derudover så forsøger jeg at integrerer grøntsager i alle vores måltider for at få mere sundhed indover.
Jeg har ingen pris på min madplan – da jeg simpelthen ikke regner prisen sammen. Jeg handler forskellige steder hver uge og jeg køber blandt andet kød på tilbud. Vi har altid hakket tomat og krydderier på lager men jeg skriver alligevel varerne på indkøbslisten herunder, selvom de findes i mit køkken som basisvarer. Derved kan jeg ikke bare tage prisen på min bon og skrive den herinde, eller normal priserne fra min standart forretning; for sådan en har jeg ikke. Jeg kan dog, for at give jer en ca pris oplyse at jeg har et madbudget på 600 kr pr uge, som dækker aftensmad, morgenmad, frokost, shampoo, toiletpapir m.v. jeg handler primært økologisk og vælger gerne den dyre variant i køledisken.
I bunden finder du som altid en fuld indkøbsliste, men først ugens madplan – med links til opskrifter ved klik på navnet.
Min madplan er i denne uge lidt anderledes – mandag hvor det er juleaften, har jeg ingen menu, af den årsag at de fleste allerede har planlagt deres menu, og ofte spiser flere mennesker sammen. Tirsdag har jeg skrevet biksemad på menuen, der bruger du blot de resterende kartofler fra mandag, pg det kød i nu har til rest. I indkøbslisten finder du dog 4 æg til spejlæg og bearnaisesauce til biksemaden.
Søndag: hakkebøffer med pomfritter og bearnaise.
For lidt tid siden, fik jeg den vildeste craving efter pomfritter, bearnaise og hakkebøf, lidt sær craving – det ved jeg, men ikke desto mindre, så var den der. Jeg valgte derfor at smide menuen på madplanen, så vi kunne nyde den i hjemmet, til stor glæde for alle i husstanden.
Mandag: J U L E A F T E N!
Jeg har ingen menu tilføjet til indkøbslisten denne dag. Vi får oftest en fugl, and eller gås med alt det traditionelle tilbehør.
Tirsdag: rester som biksemad.
Her skal du bruge de rester der er tilbage fra mandagen, de resterende kartofler og kød. Dertil er en bearnaisesauce og 4 styks spejlæg – disse to ting er selvfølgelig skrevet på indkøbslisten.
Onsdag: cremet pasta med soltørret tomat og kæmpe nuggets.
Den her pasta smager super skønt og det samme gør sig gældende for mine kæmpe store nuggets! Vi elsker denne ret herhjemme.
Torsdag: hollandaise pasta med laks.
En let og lækker fiskeret med hollandaisesovs, pasta og grøntsager. Mums!
Fredag: nachos med hjemmelavede salsa og guacamole.
En syndig fredagsret – nachos er super lækkert og nemt at lave. Jeg elsker at kunne spise mad i sofaen om fredagen mens vi ser tegnefilm med pigerne – det er super hyggeligt og denne ret er perfekt til det formål.
Lørdag: mini kylling farsbrød, fyldte peberfrugter og grov bulgur.
Disse minifarsbrød er super lækre og også ret nemme, med peberfrugt og grov bulgur udgør det en skøn sammensætning og det smager skønt. Ostecremen i peberfrugterne giver den “sovs” man har behov for til ens bulgur.
Som altid finder du her en fuld indkøbsliste – og du kan finde opskrifterne på hver enkelt ret, ved at klikke på navnene ud fra hver ugedag.
Kig altid indkøbslisten igennem inden du handler – måske har du allerede nogle af ingredienserne på lager, jeg har nemlig valgt at skrive alt på der skal bruges i retten, også selvom salt og mel nok findes i de fleste husstande.
Indkøbsliste:
Kolonialvarer:
Olie.
2 dl rasp.
250 gram fuldkorns pasta.
250 gram pasta.
1 boullion eller fond portion.
1/3 glas soltørret tomat.
2 breve knorr hollandaisesovs.
1 pose nachos.
Sesam.
Grov bulgur (mængde efter eget valg.)
Krydderier:
Salt.
Peber.
Oregano.
Spidskommen.
All round krydderi.
Mejeri og kølevarer:
2 bøtter bearnaise.
8 æg.
1/4 liter madlavningsfløde.
50 gram smør.
5 dl mælk.
100 gram cheddarost.
100 gram mozerellaost.
2 spsk cremefresie.
1 rulle butterdej.
100 gram fetaost.
100 gram hvidløgssmørreost.
6 stykker bacon.
Kød:
750 gram hakket oksekød.
3 kylling bryster.
4 stykker laks.
400 gram hakket kylling.
Frugt og grøntsager:
En god portion champignons.
1/2 blomkålshovede.
1/2 broccolihovede.
500 gram tomater.
1 rødløg.
2 advokadoer.
Evt. citron.
4 forårsløg.
3 snack peberfrugt.
Krydderurter:
Purløg som topping.
Frisk basilikum.
Frostvarer:
1 pose pomfritter – jeg brugte bølgepomfritter.
300 gram ærter.
De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Hvis du har lyst til noget andet mad i denne uge, kan du i stedet finde en gammel madplan her, eller en budget madplan her. Du kan også finde mine tips til at minimere madspild og spare penge her.
Du er altid velkommen til at smide en kommentar enten her på bloggen, eller på min facebook eller instagram, hvis du har spørgsmål, ris eller ros. Det sætter jeg stor pris på.
Jeg er at finde på min instagram hvor du har mulighed for at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Derudover kan du følge med på bloggens facebookside hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.