Jeg modtager jævnligt forespørgsler på budgetmadplaner fra jer, og jeg vil bestræbe mig på at få dem udarbejdet lidt oftere end jeg hidtil har gjort. Jeg ved nemlig godt at jeg slet ikke får det prioriteret nok desværre. Denne budget madplan udkommer her i januar, hvor det i mange familier kan være svært at få økonomien til at hænge helt sammen ovenpå julen. Der er desuden mange mennesker der efterhånden har valgt at sætte fokus på at spare penge på maden her i det nye år, og der kan min madplan her give et godt spark i den rigtige retning.
Hvor mange personer er denne budget madplan lavet til?
Som mine andre madplaner er denne billig madplan baseret på en familie på 4, vi har 2 små børn som selvfølgelig ikke spiser lige så meget som større børn, til gengæld har vi stort set altid rester som Jesper får med på madpakke – så min vurdering er at madplanen fungere til en familie med 2 voksne og 2 børn op til 8 års alderen. Suppler gerne med ekstra grøntsager, en lækker salat, nybagt brød eller hvad du ellers føler passer ind i dagens ret hvis i er en større familie.
Du kan også prøve mine andre budgetmadplaner lige her.
I bunden finder du som altid en fuld indkøbsliste, men først ugens madplan på budget – med opskrifter. Jeg har lavet nogle af opskrifterne specielt til dette indlæg, for at spare penge, så billederne er ikke nødvendigvis præcis af disse retter, men nogle lignende. Priserne er baseret på de billigste dagligvare i rema1000, jeg køber oftest økologisk og mærkevarer men det giver ingen mening i en sparesituation.
I denne madplan på budget er der billeder af tidligere retter, nogle af dem er præcise genskabelser, andre er blot lignende retter. Det er beskrevet under hver ret, hvilke ændringer i skal gøre.
Hvis du hellere vil se min normale madplan, så kan du finde en af de seneste her.
Specielt om økonomien i denne budget madplan
I denne budget madplan er der brugt 38,25 kroner på krydderier, olie, boullion og dressing. Ingredienser man oftest har i sit køkken, men som jeg har valgt at tage med for at give et helt retvisende billede. Hvis du har disse ingredienser kan du lave denne madplan for blot 251,20 kroner i stedet for 289,45 kroner. Det er altså en varieret madplan med både kylling, oksekød, kødfri aftensmad, fisk og svinekød der kan laves for 251,20 kroner hvis du har et basislager og 289,45 kroner hvis du skal købe alt fra bunden.
Du kan desuden bruge denne madplan hvilken som helst uge, da jeg ikke tager højde for tilbud eller bruger sæsonvarer i madplanen.
Mandag: spaghetti med tunsovs
En virkelig nem og budgetvenlig opskrift der giver lidt fisk på menuen.
Det skal du bruge:
400 gram spaghetti
olie
2 dåser tun
salt
peber
½ porre
½ rødløg
100 gram ærter
2,5 dl fløde
Det skal du gøre:
Følg opskriften jeg har linket til ovenfor. Jeg har droppet brødet der står som eventuelt.
Det halve rødløg og den halve porre der er til overs skal bruges i morgen.
Tirsdag: Skinkestang med porre og rødløg
En klassiker der her er lavet med hvidløgsost. Den runde hvidløgsost er billigere end pikantosten og det smager skønt!
Det skal du bruge:
Butterdej.
1 pakke buko hvidløgsost.
1 pakke skinkestrimler.
1/2 porre fra igår
1/2 rødløg fra igår
400 gram gulerødder som gnavegrønt
Det skal du gøre:
1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
2. Hak løg og porre fint.
3. Rul din butterdej ud og smør din smørreost på den.
4. Fordel skinkestrimler, porre og løg på toppen.
5. Bag din butterdejsstang i ovnen i 20-25 minutter den den er færdigbagt.
6. Skæld dine gulerødder mens du venter og skær dem i stave.
Onsdag: wok med kyllingkebab
Den skønneste wokret med kyllingkebab. Jeg har brugt nudler med smag og droppet krydderierne fra min originale opskrift, for at spare penge. Billedet er derfor også opdelt mellem nudler og wokret hvorimod fremgangmåden herunder beder dig blande tingene sammen. Jeg har desuden ikke tilføjet brød her.
Det skal du bruge:
Olie.
2 blokke nudler med smag
300 gram kylling kebab (fra frost)
200 gram ærter
150 gram blomkålsris
1 peberfrugt
½ rødløg
100 gram gulerødder
50 gram majs
Det skal du gøre:
1. Start med at koge noget vand i en el kedel.
2. Gør dine grøntsager klar i mindre stykker. Jeg skar mine peberfrugter i aflange stykker og det samme med mit rødløg. Mine gulerødder hakkede jeg blot i mindre stykker.
3. Gør din wok pande klar – varm den op med lidt olie.
4. Tilføj dit løg og peberfrugt til panden. Lad det stege et minuts tid.
5. Tilføj derefter dit kylling kebab og steg det igennem.
6. Dine nudler skal nu overhældes med det kogende vand, så de er klar. Krydderiet gemmer du.
7. Tilføj nudler, krydderier, ærter, majs og blomkålsris til din wokret. Rør godt rundt og sæt eventuelt et låg på – så bliver retten hurtigere varm når du har tilføjet så mange frosne elementer hertil.
8. Server derefter straks.
Torsdag: spaghetti med kødsovs
Der er noget bedre end en god omgang spaghetti/kødsovs? Jeg er personligt ret vild med det! Denne opskrift er ret standart og alligevel super lækker.
Det skal du bruge:
500 gram hakket oksekød.
1 rødløg.
1 glas tomatsovs.
2 tomater.
150 gram blomkålsris.
300 gram gulerødder.
2 dl mælk.
salt.
peber.
oregano.
400 gram spaghetti.
ost.
Det skal du gøre:
Følg opskriften du finder ved at klikke på navnet. Tilføj dog også blomkålsris sammen med de andre grøntsager for at få mere grønt i retten og bruge alle de købte ingredienser.
Jeg har undladt det step med smør og persille på spaghettien og der er heller ikke hvidløgsbrød til retten.
Jeg har valgt en halv pose mozzerella som topping.
Fredag: kartoffel/pesto/løg/majs/bagt i ovnen med mozerella på toppen
Det skal du bruge:
800 gram kartofler.
1 boullionterning.
150 gram majs.
1/2 glas grøn pesto.
1 rødløg.
1/2 pose mozzerellaost.
Salt.
Peber.
1. Skræl dine kartofler og skær dem i små tern. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
2. Kog dine kartofler i vand hvor du tilsætter en enkelt boullionterning.
3. Skær dit løg i små tern.
4. Når dine kartofler næsten er færdige tilsætter du majsene.
5. Hæld vandet fra.
6. Fordel din pesto på kartofler/majsene. Smid en smule salt og peber derned også sammen med dine løgtern og rør godt rundt.
6. Smid det i et fad. Fordel din ost på toppen. Bag det i ovnen i cirka 15 minutter.
Lørdag: pitabrød med “restefyld”.
Disse pitabrød er fyldt med de ting der er til overs fra ugens løb af grøntsager men også med lidt ekstra selvfølgelig.
Det skal du bruge:
4 tomater.
1 Rødløg.
200 gram gulerødder.
200 gram ærter.
2 pakker pitabrød (8 styk).
Krydderurte dressing.
1 pakke skinkestrimler.
Det skal du gøre:
1. Hak dine grøntsager, fyld det hele i skåle.
2. Dine ærter tøes op i koldt vand for bedste resultat.
3. Dine pitabrød lunes i ovnen.
4. Server derefter det hele som fyld selv pitabrød ved bordet.
Søndag: kartoffelsuppe med pesto og bacon
En skøn kartoffel/porre suppe med bacon på toppen og pesto klatter. Smagfuld suppe! Der er pasta på mit billede, det har jeg ikke taget med heri.
Det skal du bruge:
1000 gram kartofler
1 stor porre
1-2 stk boullion terninger (grøntsags)
salt
vand
200 gram bacon (tern)
Pesto
Det skal du gøre:
1. Skræld dine kartofler, skær dem i mindre stykker og put kartoflerne i en stor gryde.
2. Rens din porre, skær den over i mindre stykker. Tilføj dine porre skiver til din gryde.
3. Fyld vand i gryden så det dækker dine kartofler og porre – smid din boullion i gryden.
4. Kog din suppe i 15 til 20 minutter. I mens steger du din bacon.
5. Tag lidt af vandet fra suppen, gem det, det kan blive nødvendigt når suppen er blendet. Blend din kartoffel porre suppe og smag til med salt. Tilføj eventuelt lidt ekstra væske til suppen (det du tog fra før) så den får den helt rette konsistens.
6. Server din kartoffel porre suppe med pesto klatter og bacon.
Som altid finder du her en fuld indkøbsliste herunder, kig altid indkøbslisten igennem inden du handler – måske har du allerede nogle af ingredienserne på lager. Jeg forudsætter ikke at man har et basislager, men de fleste har nok eksempelvis salt, peber og olie.
Samlet indkøbsliste:
Kolonialvarer (79,3 kr.):
2 blokke nudler med smag 5,50 kr.
800 gram spaghetti 6,50 kr.
olie 9,95 kr.
2 dåser tun 16 kr.
Pesto 7,50 kr.
1-2 stk boullion terninger (grøntsags) 4,95 kr.
1 glas pastasovs. 8,30 kr.
2 pakker pitabrød (8 styk). 7,90 kr.
Krydderurte dressing. 7,95 kr.
200 gram majs 4,75 kr.
Krydderier (15,40 kr.):
salt 2,50 kr.
peber 6,95 kr.
oregano 5,95 kr.
Frugt og grøntsager (42 kr.):
2 store porre 8,50 kr.
4 rødløg 4,00 kr.
800 gram gulerødder 6,50 kr.
1 peberfrugt 5,00 kr.
1800 gram kartofler 6,00 kr.
2 tomater 12,00 kr.
Kød (24,95 kr.):
500 gram hakket oksekød 24,95 kr.
Mejeri og kølevarer (80,70 kr.):
2,5 dl fløde 10,75 kr.
Butterdej 12,95 kr.
1 pakke buko hvidløgsost 8,25 kr.
2 pakker skinkestrimler 21,90 kr.
200 gram bacon (tern) 11,95 kr.
2 dl mælk 2,95 kr.
1 pose mozzerellaost 11,95 kr.
Frost (47,10 kr.):
300 gram kylling kebab 24,95 kr.
300 gram ærter 9,20 kr.
150 gram blomkålsris 12,95 kr.
Samlet pris 289,45 kr. med alt!
Din pris er måske endda endnu lavere, da flere af ingredienserne er basisvarer man ofte finder i sine skabe, som krydderier og mel.
De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Hvis du har lyst til noget andet mad i denne uge, kan du i stedet finde en gammel madplan her, eller en anden madplan på budget her. Du kan også finde mine tips til at minimere madspild og spare penge her.
Vil du følge med på mine sociale medier?
Det er rart at følge folk på de sociale medier, vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke bliver påmindet engang i mellem og inspireret til det. Hvis du gerne vil følge med hos mig, er jeg at finde flere steder. Første og fremmest er jeg at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Jeg har også en instagram der kun er fyldt med madspam og opskrifter – hashtagmor_blog.
Du kan følge med på bloggens facebook, der ligger jeg link til alle nye indlæg og engang i mellem river jeg ældre opskrifter frem fra gemmerne. Disse gamle indlæg giver yderligere inspiration til mine skønne følgere derinde.
Jeg kan også følges på pinterest under navnet #hashtagmor der deler jeg en masse nye og ældre opskrifter. Kort sagt, så er jeg at finde på de fleste sociale medier. Nu er det bare at vælge din favorit.
Hvordan kan jeg kontaktes?
Du er altid velkommen til at skrive en kommentar på facebook, bloggen eller på instagram hvis du har et spørgsmål til mig, ris eller ros. Jeg lover at svare så snart jeg har tid.
Jeg er vild med når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter rundt omkring på de sociale medier. Det gør at mine mange opskrifter lettere kommer ud til flere madglade mennesker, der også kan nyde mine lækre og alt for lette opskrifter. Du må også meget gerne tagge mig på din instagram eller bruge mit hashtag #hashtagmor, på den måde ser jeg alle jeres lækkerier. Og til sidst – på forhånd, kæmpe, mega tusind tak for hjælpen!