Endnu en uge er ved at nå sin ende, og som altid betyder det jo ny madplan fra mig. Jeg håber at i er klar på, endnu en ny madplan og husk at fortælle mig hvis der er noget i ønsker anerledes. Min madplan for denne uge indeholder følgende retter:
Ugens madplan, er her hvor jeg samler alle uges opskrifter, afrunder med en indkøbsliste og undervejs selvfølgelig præsentere med billeder af maden. Madplanen er som altid baseret på en familie på 4, vi har 2 små børn som grundet deres alder, ikke spiser lige så meget som større børn, vi har dog stort set altid rester tilbage, som Jesper får med på madpakke – så min vurdering er at denne madplan fungere til en familie med 2 voksne og 2 børn op til 8-10 års alderen. Suppler gerne med ekstra grøntsager, en lækker salat, nybagt brød eller hvad du ellers føler passer ind i dagens ret hvis i er en større familie.
Madplanens sammensætning.
Min madplan er altid lavet ud fra de retter der er udgivet på bloggen i ugens løb, men derudover smider jeg andre retter ind, de andre dage. Jeg har fokus på lette retter til hverdagene, men derudover så forsøger jeg at integrerer grøntsager i alle vores måltider for at få mere sundhed indover. Jeg har selvfølgelig også fokus på variation, blandt andet mellem forskellige typer kød, fisk og tilbehør der varierer mellem ris, pasta, kartofler og salater. Jeg håber derfor at min madplan falder i alles smag, og at de fleste familier både kan spare penge og tid ved at følge min madplan.
Hvad koster det?
Jeg har ingen pris på min madplan – dette skyldes at jeg simpelthen ikke regner prisen sammen. Jeg handler forskellige steder hver uge og jeg køber blandt andet kød på tilbud. Vi har altid et lager af forskellige fødevarer: hakket tomat, pastatyper, frost grøntsager og krydderier på lager – men jeg skriver selvfølgelig alligevel varerne på indkøbslisten herunder, selvom de findes i mit køkken som basisvarer. Af den årsag kan jeg ikke bare tage prisen på min bon og skrive den herinde, eller normal priserne fra min standart forretning; for sådan en har jeg ikke. Jeg kan dog, for at give jer en ca. pris oplyse at jeg har et madbudget på 600 kr. pr. uge, som dækker aftensmad, morgenmad, frokost, shampoo, toiletpapir m.v. jeg handler primært økologisk og vælger gerne den dyre variant i køledisken.
I bunden finder du som altid en fuld indkøbsliste, men først ugens madplan – med links til opskrifter ved klik på navnet.
Søndag: indbagte cheeseburger.
Aftensmaden er rigtig weekend mad – indbagte cheeseburgere med grøntsagstilbehør, nemt og lækkert.
Mandag: one pot spaghetti ala carbonara.
Denne skønne one pot minder lidt om carbonara – den er både virkelig let at lave men sammentid smager den lidt hen af den klassiske carbonara.
Tirsdag: frisk pasta med rejer i karrysovs.
En nem måde at få mere fisk og skalddyr ind i hverdagen er at putte det i pastaretter. Karrysovsen passer perfekt til rejerne.
Onsdag: tomatsuppe med fuldkornspasta.
Efterår er suppetid, og hvilken suppe er mere nærliggende end en dejlig tomatsuppe? Denne har jeg fyldt med fuldkornspasta for mere mæthed, men det kan du selvfølgelig også sagtens undlade.
Torsdag: søde kartofler og ovnbagte frikadeller.
Jeg er ret vild med denne ret – den er rig på grøntsager og smag!
Fredag: butterdej med fyld af svinekød.
Super lækker fredagsmenu bestående af skønne butterdejs hapsere. Mine hapsere har fyld af både svinekød, goudaost og masser af lækker krydret smørreost. Menuen i dag er serveret med gnavegrønt.
Lørdag: mexicansk lasagne.
Denne lasagne er seriøst lækker! Det er en af favoritterne herhjemme, og jeg er vild med den spicy salsa blandet med den fede mornaysovs og de sprøde grøntsager på toppen.
Som altid finder du her en fuld indkøbsliste – og du kan finde opskrifterne på hver enkelt ret, ved at klikke på navnene ud fra hver ugedag.
Kig altid indkøbslisten igennem inden du handler – måske har du allerede nogle af ingredienserne på lager, jeg har nemlig valgt at skrive alt på der skal bruges i retten, også selvom salt og mel nok findes i de fleste husstande.
Indkøbsliste:
Kolonialvarer:
Olie.
300 gram fuldkornsmel.
500 gram hvedemel.
½ liter mornaysovs.
Ketchup.
Burger dressing.
Sesam frø.
250 gram spaghetti /makaroni (gerne fuldkorn).
200 gram fuldkornssuppehorn.
2 boullionterninger. (grønt)
1 pose tacospice.
1/3 pakke lasagneplader.
4 dåser hakket tomat.
1 lille dåse majs.
1 glas salsa.
Krydderier:
Salt.
Peber.
Oregano.
Timian.
Basilikum.
Karry.
Mejeri og kølevarer:
2 æg.
300 gram rejer.
2 styks butterdejsruller.
400 gram frisk pasta.
50 gram gær.
1 pakke bacon.
250 gram bacon i tern.
250 ml madlavningsfløde.
5 dl fløde.
6 dl mælk.
100 gram parmesanost.
250 gram cheddarost.
1 pakke buko grøn pikant (med krydderurter 200 gram)
100 gram gouda (jeg brugte 150 gram men det var for meget)
Frostvarer:
150 gram edamamebønner.
Frugt og grøntsager:
Evt. Frisk purløg.
9 forårsløg.
8 rødløg.
5-6 fed hvidløg.
Hakket persille.
1/2 rød peberfrugt.
2 søde kartofler.
1 salathoved.
2 agurk.
4 tomater
1 snackpeber
1000 gram gulerødder.
2 store håndfulde spinat.
Kød:
1000 gram hakket oksekød.
1000 gram hakket svinekød.
De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Hvis du har lyst til noget andet mad i denne uge, kan du finde en gammel madplan her. Du kan altså også altid gå over til min budget madplan hvis finanserne skal gemmes lidt.
Du er altid velkommen til at smide en kommentar enten her på bloggen, på min facebook eller på min instagram profiler, hvis du har spørgsmål, ris eller ros. Det sætter jeg virkelig stor pris på.
Jeg er at finde på min mere private instagram hvor du har mulighed for at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Jeg har desuden også en mad profil på instagram – ved navn hashtagmor_blog som du kan følge. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.