Okay, kender i det – i bager en kage, i tænker det tager 10 minutter-ish? .. Well det gør det, i arbejdstid, men det tager dog alligevel en del længere tid på køl efterfølgende… Nå men, i lørdags bagte jeg denne fantastiske kage, saltet karamel oreo tærte – og wow den var lækker! Desværre for mine billeder, så havde jeg ikke beregnet den lange køletid, og jeg havde tilsat alt for meget fløde til min ganache (tak amerikanske opskrift!). Jeg havde lovet mine nevøer kage, sååååå det blev saltet karamel, oreotærte MED chokoladesovs i stedet for en fast ganache.. Smagen fejlede bestemt ingenting, men billederne giver ikke kagen den retfærdighed den burde få da den ikke havde nået at størkne ordenligt.
Du kan også prøve min favorit banankage – opskriften finder du her.
Dagen efter var den meget bedre, den var fast men den var ikke køn. Nå men i skal ikke snydes for opskriften, som jeg selvfølgelig har justeret til i forhold til flødemængden!
Jeg har også tidligere delt en opskrift på oreoedderkopper – de smager skønt. Prøv opskriften her.
Kagen er vildt simpel! Den indeholder kun 6 ingredienser, så det er da overkommeligt? Prøv den!
Ingredienser:
2 pakker oreos (sådan ca. – dem man kommer til at spise undervejs, gør ingen forskel)
200 gram smør (100 gram til karamellen og 100 gram til oreo dejen)
1 dl fløde (1/4 del til karamellem og 3/4 dele til ganachen)
1 dl brun farin
150 gram mørk chokolade
Flagesalt
Fremgangsmåde:
1. Smelt 100 gram smør mens du knuser dine oreo’s i en foodprocesser.
2. Hæld smøret ned til de knuste oreos.
3. Lad maskinen køre til oreodejen er en samlet masse og put det derefter i et tærtefad. Jeg brugte en med aftagelig bund, hvilket kan anbefales, men en almindelig en kan også bruges.
4. Pres oreomassen ud i formen og op langs kanterne så det dækker hele fadet. Mit tærtefad har en diameter på 24 cm.
5. Smelt 100 gram smør sammen med den brune farin. Rør konstant rundt i det. Lad det koge videre i ca 1 minut efter begge dele er helt smeltet. Husk fortsat at røre rundt.
6. Tilsæt 1/4 dl fløde under omrøring.
7. Tilsæt flagesalt efter smag.
8. Lad karamellem køle i ca 15 minutter inden det hældes på tærtebunden.
9. Tærtebunden med karamel stilles i fryseren i ca 30-45 minutter, så den er helt fast.
10. Hold en velfortjent pause, ryd køkkenet op, leg med dine børn eller hvad du ellers kan finde på inden tærten igen kræver din opmærksomhed,
11. Ganachen skal nu laves. 3/4 dl fløde varmes i en gryde mens du hakker dine 150 gram chokolade.
12. Chokoladen hældes i en skål der kan tåle varme og den varme fløde hældes over.
13. Lad det gerne stå og trække 3-5 minutter inden du røre rundt.
14. Hæld din ganache på din oreotærte og stil den endnu engang på køl – fryseren i 30 minutter eller køleskabet indtil den er fast.
15. Inden servering af din oreotærte drysses der en smule flagesalt på toppen.
De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Jeg er at finde på min instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.
Du er altid velkommen til at kommentere her på bloggen, på min facebookside eller min instagram hvis du har spørgmål til en af mine opskrifter eller andet. Ris og ros modtages også med kyshånd.
Oreo er generelt i sig selv et hit, i følge mig – med de andre lækre ingredienser kan det kun blive mere lækkert!
Hilsen Kirsten
http://www.kirstenthulesen.dk
Jeg er helt enig Kirsten! 🙂 ..
Er det en liter fløde i alt ?
Nej 1 dl 🙂
[…] Saltet karemel oreo tærte […]