I dag har vi været en tur til økodag, hvor køerne skulle på græs. Det var simpelthen så hyggelig en dag i familiens tegn, med små ko snuder at røre og en masse andre dyr. Pigerne var vilde med det, og Agnes var utilfreds med at vågne op fra lur og se at hun ikke var på bondegården mere – jeps, hun tog en lur i dag, det havde været for hårdt på landet. Aftensmaden i dag stod på en let pastabake, kogte pastaer, mornaysovs, kylling og grøntsager. Mums! Egentligt er det kun fantastien der sætter grænser når vi kommer til denne ret. Man kan nemlig variere grøntsagerne i uendeligheder – men vi havde broccoli og rød snack peberfrugt i køleskabet, så det blev disse i dag. Af lækre alternativer kan jeg nævne revet gulerødder, blomkål, spidskål, majs, ærter, bønner og tomater, som sagt – kun fantasien sætter grænserne.
Faktisk var planen for aftensmaden en helt anden, vi skulle have haft en anden variant af kartoffelsalat med kylling til i dag, men da jeg i går lavede aftensmad glemte jeg at lave ekstra kartofler og derfor blev i dag lidt anderledes. Kartoffelsalaten må gemmes til en anden god gang. Når jeg står over for situationer hvor maden ikke helt bliver det som jeg havde tænkt, så er jeg virkelig glad for den medfødte kreative evne jeg heldigvis har fået, det kunne være endnu mere kreativt, men tiden var knap så vi måtte klare os med det tiden tillod, og heldigvis var det super lækkert anyways – men hey, hvilken ret med moneysovs er ikke lækker?
Jeg dryssede retten med en smule cheddarost, mest af alt fordi vi havde en rest af det i køleskabet, men også fordi jeg elsker ost – og det kan nærmest ikke blive for meget ost for mit vedkommende. Haha! Cheddarosten kan sagtens undværes eller erstattes med en anden type ost hvis man hellere vil det.
Jeg toppede efter tilberedning min pastabake med stegt bacon, det kan man altid spise, kan man ikke? Det giver en saltet smag til retten og lidt sprødhed.
Endnu mere bacon siger nu? Prøv baconbomben, opskriften er lige her!
Mængde: 4 personer.
Forberedelsestid: 30 minutter.
Heraf arbejdstid: 15 minutter.
Ingredienser:
Pastabake:
400 gram pasta.
Lidt salt.
Lidt olie.
200 gram grøntsager.
200 gram forstegt kylling.
1 karton mornaysovs (en halv liter).
50 gram cheddarost (valgfrit)
Lidt peber.
1 pakke bacon i skiver.
Fremgangsmåde:
1. Kog pastaen i en masse vand, lidt salt og lidt olie til den er al dente. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
2. Skær bacon over i 2 og steg dem på en pande.
3. Skær grøntsagerne i små stykker, jeg brugte broccoli og peberfrugt og put dem i et ildfast fad med kyllingen. Hæld pastaen over når den er færdigkogt.
4. Bland ingredienserne godt sammen. Og hæld moneysovsen på toppen.
5. Drys cheddarosten på toppen og afslut med friskkværnet peber på toppen.
6. Sæt retten i ovnen ved 200 grader varmluft i 15 minutter.
7. Skær lidt gnavegrønt, vi fik lidt peberfrugt og en lille dåse majs som tilbehør – begge dele elsker pigerne.
Server din pastabake med gnavegrønt.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Jeg er at finde på min instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.
Du er som altid velkommen til at skrive en kommentar enten her, på facebook eller instagram hvis du har spørgsmål, ris eller ros. Jeg svare så snart jeg har tid.
Hej ☺️.. Ved du om man kan gemme rester og lune igen senere?
Jeps – jeg havde dem med på madpakke dagen efter, det var super lækkert stadig 🙂
Med venlig hilsen
Michelle Elbæk Jensen
#hashtagmor
Tænker du at det er muligt at erstatte noget af pastaen med mere kylling? Og hvordan ville “forholdet” være?
Mener f.eks. 15 gram ukogt pasta kan erstattes ag 100 g forstegt kylling
Hej Carina.
Jeg er ikke kostekspert – men ja helt bestemt 🙂 .. Jeg tænker at du skal erstatte det 1 – 1, så hvis du tilsætter 100 gram kylling, så fjerner du 40 gram ukogt pasta (det er det 100 gram kogt pasta ca. vil veje) 🙂 .. Derudover kan du tilføje edamamebønner som ekstra proteinkilde.
God fornøjelse med retten.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen.
[…] Du kan også prøve min anden variant af pastabake – med bacon på toppen. […]
[…] Vil du prøve en anden pastaret? Prøv min pastabake med kylling og bacon. […]
Det der bare meeega lækkert ud
Men kan man mon erstatte mornaysovs med andet eller lave det halv halv med andet?
Sys det smager for meget af mornaysovs når man bruger det sådan ♀️
Fløde – enten helt eller halvt 🙂
De varmeste hilsner
Michelle Elbæk Jensen