Denne skønne pasta med pesto og kylling er baseret på en flødesovs med masser af smag. Min kylling er paneret, det giver lidt sprødhed til den ellers relativt tunge flødefyldte ret.
Du kan sagtens lave retten mindre fed ved at vælge at erstatte lidt af fløden med mælk, vær dog obs på at du her eventuelt skal jævne retten en smule, så sovsen bliver tykkere.
Hvad med grøntsagerne?
Der er kun løg, hvidløg og friske tomater i retten, men du kan også sagtens vælge at bruge både svampe, squash og peberfrugter. Det er kun fantastien der sætter grænser her.
Du kan også finde min liste med sunde opskrifter, hvis du hellere vil spise lidt sundt.
Pasta med pesto og kylling.
Det er efterhånden en klassiker – denne variant er dog mere rasp og flødefyldt end den traditionelle og det er kun en fordel hvis man spørger mig. Retten her smager altså virkelig dejligt.
Skøn pasta med pesto og kylling.
Ingredienser
Sprød kylling
- 500 gram kylling bryst (skåret over på tværs så du har 2 gode stykker af hvert bryst)
- æg (mængde efter behov)
- mælk (mængde efter behov)
- rasp (mængde efter behov)
- salt (mængde efter behov)
- peber (mængde efter behov)
- smør (mængde efter behov)
- olie (mængde efter behov)
pasta med pesto
- 500 gram pasta
- 2 fed hvidløg
- ½ løg
- 3-5 spsk pesto (med peberfrugt)
- 2 gode håndfulde tomater
- ½ liter fløde (evt. halv mælk, hvis du ønsker en lettere variant.
- salt
- peber
- persille
Sådan gør du
- Skær dine kyllingfiletter over på midten, så du har to flade stykker af hvert bryst.
- Put æg og mælk i en dyb tallerken. Put mel, salt og peber i en anden tallerken og put rasp i en tredje tallerken. Du skal nu panere dine snitzel. Jeg tripple panere. Først mel, så æg/mælk, derefter mel igen, afslut nu med æg/mælk og rasp til slut.
- Du skal nu smelte rigeligt smør på en pande. Tilføj olie. Steg din kylling på din pande. Raspen suger en del fedtstof, så hav rigeligt af det. Vend undervejs.
- Kog din pasta al dente.
- I mens den koger skære du løg og hvidløg i små tern. Find en anden pande frem, varm lidt olie i den, put løget på panden og rør godt rundt.
- Skær dine tomater i mindre stykker. Tilføj dem til panden.
- Tilsæt dit fløde og din pesto (start med 3 spsk). Lad det koge sammen. Smag til med mere pesto, salt og peber.
- Vend dit kogte pasta i sovsen og server straks med paneret kylling og et godt drys persille.
Velbekomme.
Varmeste hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor
Vil du gerne følge med på min instagram hvor jeg deler mit liv som mad blogger, mor til to og kontorassistent? Eller vil du følge med på facebook, hvor jeg deler nye opskrifter og desuden river gamle opskrifter frem til tider?
Du kan også følge mig på pinterest profil under navnet #hashtagmor.
Du er altid velkommen til at smide en kommentar eller en besked til mig. Både ved spørgsmål, ris eller ros. Jeg svare så snart jeg kan.
Virkelig lækker opskrift! Vi spiser nærmest kun opskrifter fra dig efterhånden – så tak for det.
Med venlig hilsen
Jens
Årh det er jeg SÅ glad for at høre.
Med venlig hilsen
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor
[…] Fredag: pasta med cremet pesto sovs og kylling. […]
[…] Mandag: en smagfuld pasta med sprød kylling […]
[…] Søndag: pasta pesto […]
[…] Søndag: pasta med pesto […]
[…] Prøv også min pasta med peberfrugt pesto og crispy kylling hvis du har lyst til snasket pasta. […]