En virkelig lækker traditionel spaghetti carbonara uden fløde. Denne spaghetti carbonara er lavet med æg og parmesanost som den klassiske variant.
Carbonara med æg, bacon og parmesanost
Hvis du er en pastaelsker, vil du elske denne autentiske italienske ret, der er fyldt med smag og tekstur. Den traditionelle spaghetti carbonara er en klassiker, der stammer fra Lazio-regionen i Italien. Den er kendt for sin rigdom og enkelhed. Hemmeligheden bag denne ret er at kombinere kogt pasta med æg, revet ost, pancetta eller guanciale (italiensk bacon) og masser af sort peber. Ja, du læste rigtigt – der er ingen fløde i den traditionelle opskrift! Resultatet er en cremet og fyldig sauce, der fremhæver de naturlige smagsnuancer fra ingredienserne.
I min version bruger jeg helt almindelig dansk bacon fra tulip, det var det jeg havde på lager men du kan også hoppe forbi og købe ægte italiensk bacon og få den fulde oplevelse.
For at lave traditionel spaghetti carbonara skal du starte med at koge spaghetti i saltet vand, indtil det er al dente. Imens steger du bacon i en pande, indtil det bliver sprødt og gyldent. Når pastaen er færdigkogt, drænes den straks for vand, så varmen fra pastaen langsomt tilbereder æggene når de tilsættes. Tilsæt derefter en blanding af æg, revet ost og masser af sort peber til pastaen. Rør det godt rundt, indtil æggene tykner og danner en lækker sauce. Tilføj derefter din bacon og bland det hele sammen. Din traditionelle spaghetti carbonara er klar til servering! Top den eventuelt med ekstra revet ost, frisk peber og hakket persille for at tilføje et strejf af friskhed.
Spaghetti carbonara uden fløde
Uanset om du vælger den traditionelle eller flødefyldte version af spaghetti carbonara, er nøglen til succes at bruge kvalitetsingredienser og følge opskriften nøje. Vær ikke bange for at eksperimentere med forskellige typer pasta eller tilføje dine egne twist med ekstra ingredienser som grøntsager eller urter. Gør retten til din egen og nyd den autentiske smag af en klassisk italiensk favorit.
Så næste gang du har lyst til en lækker pastaoplevelse, overvej at lave en traditionel spaghetti carbonara, en flødefri version. Uanset hvad vil dine smagsløg takke dig, når du nyder den perfekte blanding af pasta, æg, ost og kød i hvert eneste bid. Buon appetito!
Prøv også min pasta med peberfrugt pesto og crispy kylling hvis du har lyst til snasket pasta.
Spaghetti carbonara uden fløde
Ingredienser
- 400 gram spaghetti.
- Vand.
- Salt.
- 150 gram bacon tern.
- 75 gram parmesan ost.
- 3 hele æg.
- Peber.
Derudover
- Persille.
- Evt. hvidløgsbrød eller andet brød.
Sådan gør du
- Kog din spaghetti i rigeligt saltet vand.
- Steg din bacon på en pande ved siden af.
- Riv din parmesan ost og bland sammen med æg og peber i en skål.
- Fjern din bacon fra panden men lad fedtet blive derpå.
- Dræn din spaghetti for væske men gem en lille smule (omkring 1,5 dl). Flyt din spaghetti over på panden med baconfedt og put din rest kogevand og din oste/ægge blanding over spaghettien ved middel varme. Rør godt rundt så dit æg ikke størkner men blot bliver en lækker cremet sovs.
- Tilføj din bacon igen og rør godt sammen inden din spaghetti carbonara serveres med persille på toppen og evt. brød ved siden af.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Vil du følge med på mine sociale medier?
Det er rart at følge folk på de sociale medier, vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke bliver påmindet engang i mellem og inspireret til det. Hvis du gerne vil følge med hos mig, er jeg at finde flere steder. Første og fremmest er jeg at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Jeg har også en instagram der kun er fyldt med madspam og opskrifter – hashtagmor_blog.
Du kan følge med på bloggens facebook, der ligger jeg link til alle nye indlæg og engang i mellem river jeg ældre opskrifter frem fra gemmerne. Disse gamle indlæg giver yderligere inspiration til mine skønne følgere derinde.
Jeg kan også følges på pinterest under navnet #hashtagmor der deler jeg en masse nye og ældre opskrifter. Kort sagt, så er jeg at finde på de fleste sociale medier. Nu er det bare at vælge din favorit.
Hvordan kan jeg kontaktes?
Du er altid velkommen til at skrive en kommentar på facebook, bloggen eller på instagram hvis du har et spørgsmål til mig, ris eller ros. Jeg lover at svare så snart jeg har tid.
Jeg er vild med når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter rundt omkring på de sociale medier. Det gør at mine mange opskrifter lettere kommer ud til flere madglade mennesker, der også kan nyde mine lækre og alt for lette opskrifter. Du må også meget gerne tagge mig på din instagram eller bruge mit hashtag #hashtagmor, på den måde ser jeg alle jeres lækkerier. Og til sidst – på forhånd, kæmpe, mega tusind tak for hjælpen!