En skøn tomatsovs serveret med både ovnbagte kartofler og kylling overlår. Jeg er vild med retter der kan serveres som denne, samlet i en pande eller andet serveringsfad.
Du kan også forsøge dig med min kylling i pikantsovs, yderst populær og lækker opskrift.
Jeg har puttet majs og tomater på retten, for at få en masse lækre grøntsager i retten. Min tomatsovs er baseret på en omgang hakket tomat, fløde og masser af smag fra en boullion. Du kan også smide nogle flere grøntsager i retten, hvis du skulle have lyst til at få lidt mere fyld i retten. Derudover kan du sagtens bruge kylling lår eller kylling bryst til retten, hvis det passer dig bedre.
Prøv også min kylling i cheddarsovs – den opskrift er super nem og lækker.
Mængde: 4 personer.
Tilberedningstid: 50 minutter.
Heraf arbejdstid: 30 minutter.
Ingredienser:
4 kylling overlår.
Paprika.
Hvidløgspulver.
Salt.
Olie.
600 gram kartofler.
Timian.
Paprika.
Hvidløgspulver.
Salt.
Olie.
1 dåse hakket tomat.
2-3 dl mælk, fløde eller madlavningsfløde.
1 grøntsagsfond (jeg brugte knorrs fond men du kan også bruge en alm. boullion).
evt. salt.
Frisk persille.
Friske tomater.
1 lille dåse majs.
Fremgangsmåde:
1. Læg dine kylling overlår i et fad – put olie på dem, drys paprika, hvidløgspulver og salt på.
2. Skyld og rens kartofler og skær dem i mindre stykker. Bland det med olie, masser af timian, paprika, hvidløgspulver og lidt salt i et ovnfast fad. Kartoflerne og kyllingen skal i ovnen i 30-40 minutter på 180 graders varmluft.
3. Når der er ca. 5 minutter tilbage laves sovsen. Put dine hakket tomater på panden, mos evt. tomaterne en smule – rør mælk/fløde i og smelt din fond eller boullion i sovsen. Smag til med salt, om nødvendigt.
4. Læg til sidst det hele sammen i panden eller et andet fad hvis du hellere vil det, først sovsen, så kylling, kartofler og afslut med friske små tomater, majs og frisk persille.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Jeg er at finde på min instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.
[…] Tirsdag: kylling i tomatsovs med ovnkartofler. […]
[…] Du kan også lave kylling overlår i en tomatsovs. […]