Er der noget bedre end en toast? Det skulle lige være en panini. Jeg har altid panini brød i fryseren og min panini brød opskrift er flittigt brugt her i huset, efter den kom ind i vores liv. Jeg fylder mine panini brød med forskelligt pålæg og laver sjældent to ens paninier men min panini brød opskrift er ens hver eneste gang.
Panini brød opskrift
Panini brød er lidt aflange og tynde stykker brød. De minder en smule om pitabrød faktisk og man kan også i en hurtig vending bruge de stenovnbagte pitabrød fra Rema1000 hvis det skal gå virkelig hurtigt. Men jeg kan virkelig anbefale dig at bage nogle selv, og smide i fryseren så der er nogle til de travle dage også.
Jeg anbefaler altid at varme dine panini’er i en panini grill, men hvis du ikke har sådan en kan du også sagtens bruge en toastmaskine, varme dem ved middel varme på en pande eller lægge dem i ovnen. Hvis du er typen der tænker at du allerede har en toastmaskine og slet ikke ved hvad du skal med en panini grill – så kan jeg anbefale dig at skifte din toast maskine ud med en panini grill hvis du ikke vil have to. Jeg bruger aldrig min toastmaskine efter jeg har fået en panini grill, for man kan lave alt det samme og mere til i den.
Smid endelig hjemmelavet aioli i din panini – min opskrift tager 2 minutter at lave.
Fyld i din panini?
Nå men hvad skal der så fyldes inde i dine panini brød? Der er det kun fantasien der sætter grænser. Jeg har flere opskrifter liggende i mine kladder som jeg deler med jer over den næste periode. En grundregel er at der skal være et protein element, ost og grønt i en vellykket panini.
Dit protein element kan være forskelligt pålæg som hamburryg, serranoskinke og lignende. Du kan også bruge forskellige typer kylling, fisk eller humus hvis det skal være kødfrit. Af ost kan du bruge cheddarost, mozzarellaost, gouda eller hvad der nu er din favorit. Vigtigst er bare at den kan smelte.
Når det kommer til grøntsager så bruger jeg oftest løg, tomater, peberfrugt eller lignende grøntsager der smager godt varme. Du kan også sagtens lave din panini og tilføje iceberg salat og agurk efter tilberedningen.
Du kan med fordel fylde dine brød med denne karry kylling, det smager fantastisk!
Panini brød opskrift
Ingredienser
- 50 gram gær
- 5 dl vand
- 1 spsk honning
- 1 dl olie
- 1 tsk salt
- 300 gram fuldkornsmel (+/-)
- 700 gram hvedemel (+/-)
Sådan gør du
- Smuldre dit gær i en skål med en smule af vandet. Rør det ud.
- Tilsæt honning og rør det sammen. Tilføj resten af vandet og olien.
- Tilføj alt den grove mel. Tilsæt lidt hvedemel af gangen og rør godt sammen til en smidig dej.
- Stop så snart dejen ikke klistre sig fast på dine fingre længere.
- Lad din dej hæve til dobbelt størrelse under et klæde. (cirka 1,5 time)
- Skær din dej ud i mindre stykker. Jeg fik 24 panini brød ud af dejen her men du kan tilpasse det efter hvor store eller små panini brød du ønsker.
- Form dine panini brød til aflange flade stykker - som et aflangt pitabrød. Lad dem hæve under et klæde på en bageplade med bagepapir cirka 30 minutter.
- Bag dem i ovnen cirka 10-15 minutter på 180 grader varmluft.
- Når de er færdige fyldes de med valgfrit fyld og puttes i en panini grill for at give dem den sprøde overflade.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Vil du følge med på mine sociale medier?
Det er rart at følge folk på de sociale medier, vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke bliver påmindet engang i mellem og inspireret til det. Hvis du gerne vil følge med hos mig, er jeg at finde flere steder. Første og fremmest er jeg at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Jeg har også en instagram der kun er fyldt med madspam og opskrifter – hashtagmor_blog.
Du kan følge med på bloggens facebook, der ligger jeg link til alle nye indlæg og engang i mellem river jeg ældre opskrifter frem fra gemmerne. Disse gamle indlæg giver yderligere inspiration til mine skønne følgere derinde.
Jeg kan også følges på pinterest under navnet #hashtagmor der deler jeg en masse nye og ældre opskrifter. Kort sagt, så er jeg at finde på de fleste sociale medier. Nu er det bare at vælge din favorit.
Hvordan kan jeg kontaktes?
Du er altid velkommen til at skrive en kommentar på facebook, bloggen eller på instagram hvis du har et spørgsmål til mig, ris eller ros. Jeg lover at svare så snart jeg har tid.
Jeg er vild med når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter rundt omkring på de sociale medier. Det gør at mine mange opskrifter lettere kommer ud til flere madglade mennesker, der også kan nyde mine lækre og alt for lette opskrifter. Du må også meget gerne tagge mig på din instagram eller bruge mit hashtag #hashtagmor, på den måde ser jeg alle jeres lækkerier. Og til sidst – på forhånd, kæmpe, mega tusind tak for hjælpen!
[…] Du skal også have mulighed for at bage dit eget brød – find min panini brød opskrift lige h… […]
[…] Jeg har selvfølgelig også en opskrift på hjemmebagt panini brød her på bloggen. […]
Hejsa
Kan man bruge andet grovmel i dine brød? Hvis man ikke lige har fuldkornsmel.
Ja det kan man sagtens 🙂