Jeg er vild med lidt exotiske retter – og derudover er nemme retter jo også altid en sikker vinder, derfor stod menuen på orientalsk risret. Men i dag var det ekstra nødvendigt – jeg er virkelig helt low på søvn niveau, som i vitterligt helt nede! Jeg G L Æ D E R mig til at gå på weekend i morgen klokken 14.00.
Vil du have en anden let ret, kan du prøve min one pot cheesy taco pasta, find opskriften her.
Natten til onsdag stod Ellie klokken 03.00 – YES! Klokken fucking 03.00! Det er sgu op af bakke.. Men man kan godt forstå hende – den stakkels lille pige er ved at udvokse 5 tænder på en gang, hvoraf en af dem er en kindtand og 2 af dem er hjørnetænder – jeg er ved at dø når jeg blot har en enkelt visdomstand på vej, så jeg synes egentligt at hun tager det meget pænt! Det ændre dog ikke den faktor at jeg er mega træt.. Og det på trods af at jeg klokken 04.30 sparkede til Jesper efter at have opgivet putningen – så stod de helt op..
Jeg satser virkelig på en hel masse søvn i weekenden, men jeg ved godt at det ikke kommer til at ske – det tætteste jeg kommer derop er at tage en middagslur både lørdag og søndag, men det tvivler jeg stærkt på, kommer til at ske.
Du kan også prøve en let og hurtig pastasalat – find opskriften på pikant pastasalat her.
Nå, nu til dagens aftensmad; kender i knors orientalsk risret? Den der nemme pakke man blot skal putte vand og kød i? Jeps – sådan nogle brugte jeg også for nogle år siden, indtil jeg altså lærte at lave tingene selv! Men denne risret er derhen af – blot uden den der smag af konserveringsmidler og tørret ærter. Her får i opskriften på lækker og tilmed nem aftensmad til 4 – som du kun skal bruge en enkelt gryde til = stort set ingen opvask, #winwin!
Mængde: 4 personer
Tilberedningstid: 45 minutter.
Heraf arbejdstid: 15 minutter.
Ingredienser:
Fedtstof til stegning.
500 gram hakket kyllingkød.
2 spsk karry.
2 tsk spidskommen.
2 tsk paprika.
Salt (efter egen smag)
400 gram valgfrie grøntsager (jeg brugte 200 gram rødbede, 100 gram gulerod og 100 gram spinat)
4 dl fuldkornsris.
1.2 liter vand.
Fremgangsmåde:
1. Steg kyllingen i lidt smør eller olie.
2. Skær eller riv grøntsagerne i passende stykker.
3. Tilsæt krydderier, vand og grøntsager.
4. Lad koge under låg til alt vandet er væk – ca 30 minutter men tjek løbende.
5. Smag til med salt og tjek at risene er færdigkogt – hvis ikke tilsættes lidt ekstra vand.
Server din orientalsk risret – gerne med flutes og godt med smør.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Jeg er at finde på min instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.
Du er som altid velkommen til at skrive en kommentar enten her, på facebook eller instagram hvis du har spørgsmål, ris eller ros. Jeg svare så snart jeg har tid.