I dag var pigerne vågne klokken 5.00 – Ellie er ved at få 5 tænder og så er hun ovenikøbet forkølet, så hun fik os alle vækket klokken 5.00. Den eneste ulempe ved samsovning er at sådanne ting sker – men det er en pris jeg gerne vil betale for at sove sammen. Men hey, det betyder bare at i kan få en opskrift på nutellastjerne.
Du kan også prøve mine crossianter med nutella og kinder. Opskriften finder du her.
Vi valgte at udnytte morgen med bagning – Ellie og jeg bagte Nutellastjerne, almindelige boller og rosinboller, opskiften på bollerne får i på et senere tidspunkt.
Jeg kan også anbefale min favorit banankage, find opskriften her.
Ingredienser:
2.5 dl mælk.
1/2 pakke gær.
50 gram smeltet smør.
50 gram sukker.
1/2 tsk salt.
1 + 1/2 tsk kardemomme.
Ca. 500 gram mel.
3 spsk nutella.
Fremgangsmåde:
1. Lun mælken.
2. Rør gæret ud i den lune mælk.
3. Tilsæt smeltet smør, sukker, salt og kardemomme og rør det godt sammen.
4. Drys mel lige så stille i – mens du ælter dejen godt. Det er ikke sikkert at du skal bruge alt melen – dejen skal være fugtig/klisteret men ikke hænge fast.
5. Lad dejen hæve overdækket med et fugtigt viskestykke i ca 45 minutter.
6. Når dejen er færdighævet deles den i 4 lige store stykker som rulles til kugler. Kuglerne rulles flade med en kagerulle de skal være så store at de passer med en tallerken (den bruges til at skære kanten rund).
7. Læg den første dejcirkel på en bageplade med bagepapir på. Smør en spsk nutella på.
Tip: put nutellaen i microovnen 20 sek, så kan du nemmere smørre den ud.
8. Læg et stykke dej ovenpå. Smør med endnu en spiseskefuld nutella.
9. Gentag punkt 8 – og afslut med en sidste dejcirkel.
10. Læg en tallerken ovenpå og skær kanterne til.
11. Stil et glas i midten af cirklen og skær derefter kagen fra glasset til kanten i 8 eller 12 eller 16 stykker, alt efter antallet af spidser din kage skal have. Jeg lavede 8 – det giver 4 spidser. (Se billedet hvis du er i tvivl om udskæring)
12. Fold spidserne ved at rulle 2 udskæringer halvanden gang rundt og trykke dem godt sammen. Fortsæt hele vejen rundt.
13. Lad kagen efterhæve 15-20 minutter mens ovnen varmes op – 180 grader varmeluft.
14. Din nutellastjerne pensles med mælk og bages i 12-15 minutter til den er flot gylden.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Jeg er at finde på min instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.
Du er som altid velkommen til at skrive en kommentar enten her, på facebook eller instagram hvis du har spørgsmål, ris eller ros. Jeg svare så snart jeg har tid.