Her er min opskrift på helt almindelige klassiske brunede kartofler med kartofler fra glas. Jeg laver altid mine brunede kartofler med sukker og smør når jeg laver dem på panden.
Brunede kartofler med sukker og smør.
Når jeg laver brunede kartofler på panden er det altid de klassiske med almindelig sukker og smør. Jeg har set flere bruge brun farin, sirup, fløde og andet men jeg kan bedst lide de helt klassiske brunede kartofler med sukker og smør. Men hvornår spiser vi så brunede kartofler? Det kan man gøre til alt muligt. Selvfølgelig er de obligatoriske til jul – men jeg laver dem også engang i mellem til forloren hare eller hvis vi skal have medister med brun sovs. Det er selvfølgelig også en mulighed at få flæskesteg og and selvom det ikke er jul – og så spiser vi også altid brunede kartofler hertil. Det er med at fordele de små glæder udover hele året, så man ikke kun får andesteg og brunede kartofler en gang om året.
Vil du gerne have nogle af mine opskrifter som jeg anbefaler hertil? Så kommer der nogle gode foreslag her:
- Forloren hare.
- Langtidsstegt andesteg med appelsin.
- Sousvide andebryster.
- Langtidsstegt andelår.
- Langtidsstegt andebryst.
Klassiske brunede kartofler med kartofler fra glas.
Jeg laver de brunede kartofler med kartofler fra glas – simpelthen fordi det er nemmest. Vi har prøvet at lave dem med små kartofler som vi har forkogt og pillet. Helt ærligt synes jeg ikke det er besværet værd.
Du kan sagtens bruge kartofler fra glas til at lave gode brunede kartofler og fordelen her er også at du kan købe et lille lager når de er på tilbud til jul – det lager kan du derefter stille og roligt bruge i løbet af året uden at bekymre dig om kartofler der ligger og bliver dårlige i køleskabet. Holdbarheden på glas kartofler er nemlig super lang!
Jeg plejer altid at smide mine kartofler i et dørslag og lige skylle dem godt igennem under koldt vand. Det gør jeg for at få alt vandet fra glasset af kartofler og derefter tørrer jeg kartoflerne i et rent viskestykke inden de kommer på panden.
Klassiske brunede kartofler med sukker og smør af kartofler fra glas
Ingredienser
- 1 glas kartofler.
- 150 gram sukker.
- 2 spsk smør.
Sådan gør du
- Start med at putte sukker og smør på en pande og lade det smelte sammen til en karamel ved middel varme.
- Mens det smelter kan du klargøre dine kartofler. Vandet skal hældes fra, kartoflerne skyldes under koldt vand og så skal de duppes tørre for vand efterfølgende.
- Tilføj kartoflerne til panden når karamellen er klar. Vend jævnligt kartoflerne med en spartel ved middel varme til de er klar til servering. De er klar når karamellen er fordelt godt rundt på kartoflerne som nu har en flot lysebrun farve og er gennem varme.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Vil du følge med på mine sociale medier?
Det er rart at følge folk på de sociale medier, vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke bliver påmindet engang i mellem og inspireret til det. Hvis du gerne vil følge med hos mig, er jeg at finde flere steder. Første og fremmest er jeg at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Jeg har også en instagram der kun er fyldt med madspam og opskrifter – hashtagmor_blog.
Du kan følge med på bloggens facebook, der ligger jeg link til alle nye indlæg og engang i mellem river jeg ældre opskrifter frem fra gemmerne. Disse gamle indlæg giver yderligere inspiration til mine skønne følgere derinde.
Jeg kan også følges på pinterest under navnet #hashtagmor der deler jeg en masse nye og ældre opskrifter. Kort sagt, så er jeg at finde på de fleste sociale medier. Nu er det bare at vælge din favorit.
Hvordan kan jeg kontaktes?
Du er altid velkommen til at skrive en kommentar på facebook, bloggen eller på instagram hvis du har et spørgsmål til mig, ris eller ros. Jeg lover at svare så snart jeg har tid.
Jeg er vild med når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter rundt omkring på de sociale medier. Det gør at mine mange opskrifter lettere kommer ud til flere madglade mennesker, der også kan nyde mine lækre og alt for lette opskrifter. Du må også meget gerne tagge mig på din instagram eller bruge mit hashtag #hashtagmor, på den måde ser jeg alle jeres lækkerier. Og til sidst – på forhånd, kæmpe, mega tusind tak for hjælpen!
[…] andebryster, langtidstegt andelår eller sous vide tilberedte andebryster. Tilbehør: almindelige klassiske brune kartofler på en pande eller mine brune kartofler lavet i ovnen smager skønt hertil! Du kan finde min opskrift på brun […]
[…] Når jeg laver andebryst uanset om det er sous vide eller ej så skal der være kogte kartofler, klassiske brune kartofler eller brune kartofler (Denne opskrift er lavet i ovnen og den er super nem), brun sovs (brug det […]
[…] Foretrækker du den klassiske variant på panden? Så har jeg også delt en opskrift på det. […]