Skønne små grillspyd med kødboller, grøntsager og pølser – serveret med blandet salat. Perfekt til børnevenlig aftensmad eller som en del af et buffetbord. Jeg har valgt en lækker blandet salat som tilbehør men du kan også servere ovnbagte kartofler, kogte ris eller gnavegrønt hertil i stedet.
Lækker blandet salat som tilbehør
Min blandet salat som tilbehør til disse små grillspyd med kødboller, grøntsager og pølser er fyldt med lækre ingredienser. Agurk, jordbær og æbler pryder overfladen på salaten sammen med salt mandler og kokosflager. Bunden af salaten består af icebergsalat og gulerødder. Kombinationen af frugt, grøntsager og topping smager skønt sammen med disse små grillspyd.
Du kan også servere en rissalat til disse spyd. Her kan du droppe rejerne.
Grillspyd med kødboller, grøntsager og pølser
Mine grillspyd med kødboller, grøntsager og pølser har jeg valgt at fylde med børnevenlige ingredienser. Mine børn er vilde med majs, tomat og cocktailpølserne. Kødbollerne spiste det også når nu de var der, men de havde helt sikkert ikke selv valgt at putte dem på. Til gengæld var vi voksne vilde med kødbollerne hertil.
Hvis majs som nu er udenfor sæson kan man oftest finde nogle rigtig fine majs på frost. Dem havde jeg allerede liggende i fryseren. Alternativt kan du også bruge kogte broccoli eller blomkålsbuketter.
Vil du prøve nogle andre hapsere? Prøv mine ananasbøffer med ost og bacon.
Grillspyd med kødboller, grøntsager og pølser - serveret med blandet salat
Ingredienser
Spyd
- 500 gram hakket oksekød
- 1 lille løg
- 5 fed hvidløg
- salt
- peber
- 2 hele majskolber
- 100 gram cocktailpølser (dem fra køledisken)
- 16 små tomater
- 8 lange træspyd (de skal knækkes midtover)
Salat
- ¼ hovede icebergsalat
- 2 gulerødder
- ¼ agurk
- 10 jordbær
- 1 æble
- 75 gram salt mandler
- 40 gram kokosflager
Tilbehør
- 2 naan brød
Sådan gør du
- Hak dit løg og pres dit hvidløg. Bland begge dele med din hakket oksekød, salt og peber.
- Kog dine majs i let saltet vand.
- Form dit kød til 16 kødboller og steg dem på en pande. Sørg for at de får farve på flere sider.
- Steg dine pølser ved lav varme.
- Gør din salat klar mens du selvfølgelig holder øje med ovenstående. (skyld alle grøntsager undervejs) Hak din icebergsalat i mindre stykker læg det på en tallerken/et fad. Skræl dine gulerødder. Når de er skrællet, skræller du videre så du får fine gulerodsstrimler læg dem på salaten. Skær dit æble i små bidder læg dem ovenpå. Skær dine agurker i kvarte skiver læg dem ovenpå. Skær dine jordbær i kvarte og læg dem ovenpå din salat. Afslut med saltmandler og kokosflager.
- Knæk dine spyd over i to.
- Skær dine majs over i mindre stykker.
- Varm dine naan brød i ovnen eller i en panini grill.
- Put majs, tomat, kødboller og pølser på dine spyd og server dem med salat og brød.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Vil du følge med på mine sociale medier?
Det er rart at følge folk på de sociale medier, vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke bliver påmindet engang i mellem og inspireret til det. Hvis du gerne vil følge med hos mig, er jeg at finde flere steder. Første og fremmest er jeg at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Jeg har også en instagram der kun er fyldt med madspam og opskrifter – hashtagmor_blog.
Du kan følge med på bloggens facebook, der ligger jeg link til alle nye indlæg og engang i mellem river jeg ældre opskrifter frem fra gemmerne. Disse gamle indlæg giver yderligere inspiration til mine skønne følgere derinde.
Jeg kan også følges på pinterest under navnet #hashtagmor der deler jeg en masse nye og ældre opskrifter. Kort sagt, så er jeg at finde på de fleste sociale medier. Nu er det bare at vælge din favorit.
Hvordan kan jeg kontaktes?
Du er altid velkommen til at skrive en kommentar på facebook, bloggen eller på instagram hvis du har et spørgsmål til mig, ris eller ros. Jeg lover at svare så snart jeg har tid.
Jeg er vild med når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter rundt omkring på de sociale medier. Det gør at mine mange opskrifter lettere kommer ud til flere madglade mennesker, der også kan nyde mine lækre og alt for lette opskrifter. Du må også meget gerne tagge mig på din instagram eller bruge mit hashtag #hashtagmor, på den måde ser jeg alle jeres lækkerier. Og til sidst – på forhånd, kæmpe, mega tusind tak for hjælpen!
[…] Grillspyd med kødboller og salat. […]
[…] Søndag: grillspyd med kødboller og salat […]