En virkelig lækker opskrift på stegte ris med æg, stegt flæsk på pande og grøntsager. Nem og virkelig lækker opskrift fyldt med grøntsager hvor du med fordel kan benytte dig af eventuelle ris rester.
Stegte ris med æg
Først og fremmest et tip til at mindske dit madspild – når du har kogt for mange ris, så kan du med fordel fryse dem ned. Når du har nok ris i fryseren kan du med fordel tage dem op og lave en omgang stegte ris med æg og stegt flæsk på pande. Det smager helt fantastisk og så giver det bare en rar følelse at genbruge mad der er blevet til overs. Selve opskriften er virkelig nem at følge og så kan du sagtens lave dine stegte ris med friskkogte ris, hvis du ikke har nogle rester til overs.
Mine stegte ris med æg og stegt flæsk på pande er fyldt med en masse lækre grøntsager: grønne bønner, peberfrugt og løg. Men du kan også sagtens tilføje forskellige typer af spirer, gulerødder, sukkerærter og andre grøntsager. Kun fantasien sætter grænser. Du kan også sagtens bruge nudler i stedet for ris, hvis du heller vil det.
Vil du prøve mine hvidløgsris med rejer? Det har en helt igennem skøn smag.
Stegt flæsk på pande
Jeg steger mit stegt flæsk på pande efter det er skåret i mindre stykker. Min mand har lidt problemer med for meget fedt. Her kan det anbefales at man skærer en smule af fedtet af inden man steger det. Lad dog noget af fedtet være på. Det giver en virkelig god smag til retten og gør at risene bliver mere sprøde og lækre. Jeg har ikke skåret noget af, men lod blot min mand skære det af, under måltidet. Jeg skar også selv en del af det af.
Vil du prøve en rissalat? Så synes jeg helt sikker at du skal prøve min rissalat med rejer.
Stegte ris med æg, stegt flæsk på pande og grøntsager
Ingredienser
- 3 dl ris
- vand
- salt
- 300 gram flæsk (stegeflæsk)
- 1,5 dl bønner (frost)
- 1 hel snackpeberfrugt (eller halv rød og halv orange peberfrugt som jeg brugte)
- 1 helt almindeligt løg
- 2 hele æg
Eventuelt
- Salt
- Flute
- Smør
Sådan gør du
- Start med at koge dine ris efter anvisning på pakken, hvis du ikke har nogle rester fra en anden dag.
- Skær bønner, peberfrugt og løg i grove stykker.
- Når dine ris er ved at være færdige skære du din flæsk i mindre stykker. Steg dem derefter på en pande.
- Tilføj ris og grøntsager til panden. Steg det godt sammen.
- Lav to huller i maden, tilføj et æg i hvert hul. Steg det stille og roligt mens du røre rundt, så al ægget er gennemstegt og ligesom "smadret" ud i små stykker.
- Smag gerne til med lidt salt. Jeg brugte ingen salt men det er selvfølgelig op til hver enkelt.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Vil du følge med på mine sociale medier?
Det er rart at følge folk på de sociale medier, vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke bliver påmindet engang i mellem og inspireret til det. Hvis du gerne vil følge med hos mig, er jeg at finde flere steder. Første og fremmest er jeg at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Jeg har også en instagram der kun er fyldt med madspam og opskrifter – hashtagmor_blog.
Du kan følge med på bloggens facebook, der ligger jeg link til alle nye indlæg og engang i mellem river jeg ældre opskrifter frem fra gemmerne. Disse gamle indlæg giver yderligere inspiration til mine skønne følgere derinde.
Jeg kan også følges på pinterest under navnet #hashtagmor der deler jeg en masse nye og ældre opskrifter. Kort sagt, så er jeg at finde på de fleste sociale medier. Nu er det bare at vælge din favorit.
Hvordan kan jeg kontaktes?
Du er altid velkommen til at skrive en kommentar på facebook, bloggen eller på instagram hvis du har et spørgsmål til mig, ris eller ros. Jeg lover at svare så snart jeg har tid.
Jeg er vild med når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter rundt omkring på de sociale medier. Det gør at mine mange opskrifter lettere kommer ud til flere madglade mennesker, der også kan nyde mine lækre og alt for lette opskrifter. Du må også meget gerne tagge mig på din instagram eller bruge mit hashtag #hashtagmor, på den måde ser jeg alle jeres lækkerier. Og til sidst – på forhånd, kæmpe, mega tusind tak for hjælpen!
[…] Søndag: stegte ris med flæsk […]