Den seneste uge har bloggen her fået en opdatering, der er stadig en hel del af billederne der endnu ikke er på plads i mine opskrifter – men jeg håber at i bærer over med det, det tekniske skal nok falde på plads, jeg har et super team bag mig. Jeg har opsagt mit samarbejde med bloggers delight for 6 måneder siden, er endeligt ude af kontrakten og kører nu solo – super skønt! Det betyder dog også at der i denne uge kun er to nye opskrifter, men pyt med det, jeg har masser af lækkerier i gemmerne. Min madplan for denne uge indeholder følgende:
Nu til ugens madplan, det er her jeg samler alle uges opskrifter, indkøbsliste og billeder af maden. Jeg har netop færdiggjort madplanen til jer – og som altid er madplanen baseret på en familie på 4, vi har 2 små børn som selvfølgelig ikke spiser lige så meget som større børn, til gengæld har vi stort set altid rester som Jesper får med på madpakke – så min vurdering er at denne madplan fungere til en familie med 2 voksne og 2 børn op til 8 års alderen. Suppler gerne med ekstra grøntsager, en lækker salat, nybagt brød eller hvad du ellers føler passer ind i dagens ret hvis i er en større familie.
Min madplan er altid lavet ud fra de retter vi har spist i løbet af ugen, men derudover smider jeg andre retter ind, de dage hvor vi ikke har spise hjemme – det kan være dage hvor vi spiser hos nogle familiemedlemmer eller dage hvor vi har bestilt mad udefra (Yes – det sker!). Jeg har fokus på lette retter til hverdagene, men derudover så forsøger jeg at integrerer grøntsager i alle vores måltider for at få mere sundhed indover.
Jeg har ingen pris på min madplan – da jeg simpelthen ikke regner prisen sammen. Jeg handler forskellige steder hver uge og jeg køber blandt andet kød på tilbud. Vi har altid hakket tomat og krydderier på lager men jeg skriver alligevel varerne på indkøbslisten herunder, selvom de findes i mit køkken som basisvare. Derved kan jeg ikke bare tage prisen på min bon og skrive den herinde, eller normal priserne fra min standart forretning; for sådan en har jeg ikke. Jeg kan dog, for at give jer en ca pris oplyse at jeg har et madbudget på 600 kr pr uge, som dækker aftensmad, morgenmad, frokost, shampoo, toiletpapir m.v. jeg handler primært økologisk og vælger gerne den dyre variant i køledisken.
Søndag: mashed sweet potato med stegt medister.
Mine børn er vilde med medister – Ellie kalder det slange og de spiser altid helt vildt når det er på menuen.
Mandag: fried rice med stegte rejer.
En let mandagsmenu med 2 slags rejer (eller en slags, du kan bare vælge jeres favoritter). Ris, æg og grøntsager, whats not to like?
Tirsdag: pandekylling med peberfrugtsovs.
Retter serveret i en pande har vist fået overtaget her på bloggen – men det smager bare super lækkert og så er det en god måde at præsentere sin ret. Peberfrugtsovsen smager skønt!
Onsdag: humus, kylling og skønne grøntsager.
Humus er virkelig en skøn dip, hvis man spørger mig. Det gør grøntsager endnu mere lækre at spise, når man kan dyppe dem i den krydret humus. Jeg har valgt at servere kylling til retten, men det kan undværes hvis man erstatter det med lidt flere grøntsager, og derved er retten vegansk.
Torsdag: hawaii kylling i fad.
En let og lækker karryret med masser af smag, den er inspireret af min kylling i karry. Serveres med ris.
Fredag: bacontwisters.
Af disse lækre snackstænger har jeg valgt at skrive ingredienser til en dobbeltportion på til jer – 2 butterdejsstænger pr. person og gnavegrønt er nemlig lige lidt nok til at blive ordentligt mæt. I kan tage eventuelle rester med i madpakken, der gør de sig glimrende kolde på anden dagen.
Lørdag: græsk lasagne med feta og bechamel.
En dejlig lasagne med masser af lækker ost og græske toner – både familien og jeg elsker den!
I bunden finder du som altid en fuld indkøbsliste, men først ugens madplan – med links til opskrifter ved klik på navnet.
Som altid finder du her en fuld indkøbsliste – og du kan finde opskrifterne på hver enkelt ret, ved at klikke på navnene ud fra hver ugedag.
Kig altid indkøbslisten igennem inden du handler – måske har du allerede nogle af ingredienserne på lager, jeg har nemlig valgt at skrive alt på der skal bruges i retten, også selvom salt og mel nok findes i de fleste husstande.
Indkøbsliste:
Kolonialvarer:
2 dåser hakket tomat.
En dåse kikærter.
1 dåse ananas.
1 dåse kokosmælk. (de store)
2 boullionterninger.
1 grøntsagsfond (knorr).
2 spsk mel.
2 spsk rasp.
500 gram pasta.
Olie.
Jævning.
2 spsk sesamfrø.
550 gram ris.
Evt. Boullion, fishsovs og limesaft.
Krydderier:
Salt.
Peber.
Muskatnød.
Karry.
Paprika.
Spidskommen.
Hvidløgspulver.
Timian.
Oregano.
Frugt og grøntsager:
1/2 aubergine.
6-7 røde og orange peberfrugter.
4 rødløg.
8 fed hvidløg.
2 store søde kartofler.
1/2 broccoli hoved.
3-4 majskolber.
Saften af 1 citron.
500 gram kartofler.
1000 gram gulerødder.
Frisk persille.
1/2 agurk.
Kød:
500 gram hakke kalv/svinekød.
1 medisterpølse.
1500 gram kyllingbryst.
250 gram rejer.
2 pakker bacon i skiver.
Mejeri:
1,5 liter mælk.
150 gram smør.
150 gram mozerella.
200 gram fetaost.
Parmasanost.
1 bøfmozerella.
2 æg.
2 ruller butterdej.
1 pakke hvidløgsost (jeg bruger buko).
Frost:
250 gram grønne bønner.
250 gram edamamebønner.
1.5 dl ærter.
1.5 dl majs.
De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Hvis du har lyst til noget andet mad i denne uge, kan du i stedet finde en gammel madplan her, eller en budget madplan her. Du kan også finde mine tips til at minimere madspild og spare penge her.
Du er altid velkommen til at smide en kommentar enten her på bloggen, eller på min facebook eller instagram, hvis du har spørgsmål, ris eller ros. Det sætter jeg stor pris på.
Jeg er at finde på min instagram hvor du har mulighed for at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.