Jeps, det lyder måske en anelse kedeligt, og hvor dælen er pastaen eller kartoflerne, stivelse? Pist væk denne gang, næsten – der er majskolber fordi de smager helt fantastisk men derudover er retten rimeligt clean. Jeg havde egentligt også tænkt mig at spare kødet væk, men forbarmet mig alligevel over min mand i sidste øjeblik. Hvis du dropper kyllingen har du en vegansk protienfyldt og lækker ret med masser af humus.
Vil du have en anden vegansk ret? Prøv min ristaffel med kikærter i karry, find den her.
Mine kylling bryster blev krydret med masser af paprika, de fik lidt olie og salt og så fik de ellers lov at passe sig selv i ovnen sammen med nogle forskellige skønne bønner.
I humus bruger man oftest tahin, men sådan nogle fine specialvarer finder man ikke ret ofte i mit køkken, tahin er en “pasta” af malet sesamfrø – og jeg har faktisk rigtig god erfaring med at bytte tahin ud med sesamfrø.
Du kan også servere min salsa pulled chicken til retten, den opskrift kan du finde her.
Mine børn er jævnligt med i køkkenet, det synes specielt Ellie på 2 år er super sjovt, og jeg elsker at have hende med, som en lille hjælper. Jeg finder små børnevenlige opgaver, og derudover har hun hendes egen børnekniv som hun skære grøntsager ud med. Denne gang hjalp hun specielt med humus, og derudover pillede hun skrællen af majsene. Man skal selvfølgelig påregne lidt ekstra tid, hvis man har børnene med i køkkenet.
Herunder er opskriften på humus, kylling og skønne grøntsager:
Mængde: 4 personer.
Tilberedningstid: 45 minutter.
Heraf arbejdstid: 25 minutter.
Ingredienser:
Bønnefritter:
2 gode håndfulde grønne bønner.
Olie.
Salt.
Ovnbagte edamamebønner:
2 gode håndfulde edamamebønner.
Olie.
Salt.
Kylling:
2 kylling bryster.
Olie.
Paprika.
Salt.
Grøntsagstilbehør:
3 gulerødder.
1 peberfrugt.
3-4 majskolber.
Smør og salt.
Humus:
En dåse kikærter.
2 fed hvidløg
Saften af 1 citron
2 spsk sesamfrø
1 tsk salt
1 tsk spidskommen
Olie.
Fremgangsmåde:
1. Start med din kylling, i et ovnfast fad ligges kyllingen, hæld en smule olie på, masser af paprika og drys derefter salt på toppen. Fadet skal bages i ovnen ca 30 minutter på 180 graders varmluft.
2. De grønne bønner og edamanebønnerne puttes også i et fad, du kan bare ligge dem i et fad, i hver dered ende, hæld olie på og drys med salt på toppen. I ovnen med fadet – ca 25 minutter på 180 grader.
3. Dine majs gøres nu klar ved at pille skræller af dem og majsene koges ca 10 minutter i masser af vand.
4. Nu er det tid til din humus, bland alle ingredienserne i en foodprocessor til den er cremet og lækker. I forhold til olien bruger du bare en smule fra starten og spæder til ved behov. Du kan også bruge lidt vand hvis du vil undgå for meget fedtstof.
5. Skræl dine gulerødder og skær både dem og peberfrugterne i stænger.
6. Server din humus, kylling og skønne grøntsager straks efter tilberedning. Vi putter oftest lidt smør og salt på de varme og lækre majskolber, men det kan også undværes.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Jeg er at finde på min instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.
Du er som altid velkommen til at smide en kommentar til retten her på bloggen, hvis du har spørgsmål, ønsker eller andet.
[…] Søndag: kylling, grøntsager og humus. […]
[…] Tirsdag: kylling, grøntsager og humus. […]
[…] Søndag: kylling, humus og grøntsager […]
[…] Humus, grøntsager og kylling. […]