Jeg har god erfaring med at lave tunfrikadeller af tun fra dåse. De skønneste fiskefrikadeller med tun fra dåse serveret med frisk pasta og tomatsovs. Husk også parmasan til din pasta og dine frikadeller af tun, det er uundværligt.
Fiskefrikadeller med tun er en skøn og nem ret, der passer til både hverdag og fest. De lækre frikadeller er lavet af fisk og tun, hvilket giver en unik smag og en god balance mellem sødme og salt. Frikadellerne er også utroligt nemme at lave, og kan tilberedes på under 30 minutter. Fiskefrikadeller med tun serveres her med frisk pasta og tomatsovs. Men du kan også serverer dine tunfrikadeller af tun fra dåse med en frisk salat eller en skøn kartoffelsalat, der fuldender retten. De er også gode til at tage med på picnic eller som en nem frokost på farten.
Fiskefrikadeller med tun er en sund og nem ret, der er fyldt med protein og vigtige næringsstoffer. De er også en god måde at få børnene til at spise mere fisk, da deres milde smag gør dem nemme at spise for selv de mindste. Så hvis du leder efter en nem og lækker ret, der er fyldt med smag og næring, så er fiskefrikadeller med tun det perfekte valg. Prøv dem i dag og nyd den skønne smag og de mange fordele.
En anden lækker fiskeret er ‘fisk i fad med spidskål’ den opskrift finder du her.
Tunfrikadeller af tun fra dåse
Når man bor i fiskebyen Esbjerg, så er man næsten nødt til at elske fisk. Det gør jeg helt bestemt også, men jeg elsker bare kød lidt højre. Måske hænger det i virkeligheden også lidt sammen med at pris sammenholdt med kvalitet på fisk i supermarkeder er helt ude af proportioner. Jeg ville elske at købe dyre, lækre fisk – men de ligger bare ikke i køledisken i de butikker jeg oftest handler i, desværre.
Jeg handler normalt efter arbejde fredag, med begge børn og derfor skal det være nemt og hurtigt at handle. De er jo selvfølgelig trætte efter en lang uge med vuggestue og børnehave. Så fisk fra en ordentlig fiskehandler prioriteres lavere end hvad der er nemt. Men det betyder i stedet at man er nødt til at være kreativ med den fisk man rent faktisk har til rådighed. Tunfrikadeller af tun fra dåse blev derfor den seneste fiskemenu hos os.
Jeg har altid et lille lager af dåsetun i mine køkkenskabe. Jeg køber den dyre variant når den er på tilbud. Mit lager blev dog lidt mindre, da jeg brugte 3 dåser til de nemmeste fiskefrikadeller med tun serveret med tomatsovs og frisk pasta. Mums! Tunfrikadeller af tun fra dåse er en skøn variant af fiskefrikadeller med tun fra dåse – det gør dem både billige og nemme til de spontane dage hvor man har lyst til at ty til fastfood men også gerne vil spare pengene.
Fiskefrikadeller med tun fra dåse
Disse fiskefrikadeller med tun fra dåse består simpelthen bare af tun, salt, peber, æg og lidt rødløg. Du kan også sagtens peppe dem op med lidt hvidløg og revet grøntsager. Hvis du tilføjer revet grøntsager der indeholder meget vand så kan du også tilføje lidt rasp eller mel. Dette gør at de ikke bliver for fugtige. De skønneste frikadeller af tun serveres derefter med tomatsovs. Din tomatsovs kan du enten lave selv fra bunden eller du kan bruge en købt tomatsovs.
Tun på dåse er en nem og praktisk måde at få en sund og velsmagende proteinkilde i kosten. Det er lavet af albacore eller skipjack tun, der er konserveret i væske eller olie. Tun på dåse er et alsidigt og budgetvenligt produkt, der kan bruges i en lang række retter, fra salater til pastaretter. Tun på dåse er en god kilde til protein, jod, omega-3 fedtsyrer og andre vigtige næringsstoffer. Det hjælper med at opbygge muskelmasse, styrke immunforsvaret og fremme en sund hjernefunktion. Tun på dåse er også et godt alternativ til rødt kød, da det er lavt i mættet fedt og kalorier.
Når du køber tun på dåse, er det vigtigt at vælge en variant, der er bæredygtigt fisket og er blevet certificeret af en organisation som MSC eller Bumble Bee Seafoods. Du bør også være opmærksom på, om tunen er i væske eller olie, da det kan påvirke smagen og næringsværdien. Tun på dåse er en nem og praktisk måde at få mere fisk i kosten. Det er nemt at integrere i en række retter og er en god måde at opnå en sund og velafbalanceret diæt.
Frisk pasta med tomatsovs og de skønneste frikadeller af tun
Frisk pasta med tomatsovs er en simpel, velsmagende og klassisk ret, der aldrig fejler. Pastaen kan også laves på under 20 minutter og kan serveres med en bred vifte af forskellige saucer. Tomatsovs er dog en af de mest populære og alsidige. For at lave en frisk pasta med tomatsovs som tilbehør til dine frikadeller af tun, skal du starte med at lave en simpel sovs af hakkede tomater, rødløg, hvidløg og oregano. Lad sovsen simre i 10-15 minutter, indtil den er blød og velsmagende. Derefter monterer du den med en klat smør og serverer den på din pasta med frikadeller af tun og friskrevet ost.
Imens sovsen simrer, kan du kog pastaen i en stor gryde med saltet vand. Brug gerne en frisk pasta, da den har en mere intens smag og en bedre tekstur end tørret pasta. Når pastaen er færdigkogt, skal du dræne den og server den med sovsen og frikadellerne. Server straks, drysset med osten. Frisk pasta med tomatsovs er en skøn og nem ret, der er både smagfuld og mættende. Den er en god mulighed for en hurtig hverdagsmiddag eller en nem aftensmad. Prøv den i dag og nyd smagen af frisk pasta og den lækre tomatsovs med dine tunfrikadeller.
Vil du hellere have en traditionel pasta/kødboller? Så prøv denne variant.
Tunfrikadeller med pasta og tomatsovs.
Ingredienser
Tunfrikadeller med tun fra dåse
- 3 dåser tun.
- ½ rødløg.
- 2 æg.
- Salt.
- Peber.
Derudover
- 250 gram frisk pasta. (jeg bruger den med spinat)
- Parmasanost.
Tomatsovs (færdig lavet eller hjemmelavet)
- 1 glas tomatsovs.
- ELLER
- 1 dåse hakket tomater.
- ½ rødløg.
- 1 fed hvidløg.
- Oregano.
- Salt.
- Peber.
- En klat smør.
Sådan gør du
- Hak løgene til sovs og frikadeller.
- (Hvis du allerede har en færdig tomatsovs springer du blot dette punkt over: )Bland løg, hakket tomat og hvidløg i en gryde. Lad det simre lidt og blendt det så med en stavblender. Smag til med oregano, salt, peber og lad det simre. Inden servering monteres sovsen med en klat smør.
- Put din tun i en minihakket, hak det godt og tilsæt dine æg, løg, salt og peber mens du roligt blandet det sammen.
- Kog dine pastaer efter anvisning på pakken.
- Varm en pande og steg dine frikadeller - det kan gøres med eller uden fedtstof, jeg brugte ikke fedtstof.
- Vend frikadellerne løbende.
- Pastaen serveres med tunfrikadeller, tomatsovs og friskrevet parmasan.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Vil du følge med på mine sociale medier?
Det er rart at følge folk på de sociale medier, vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke bliver påmindet engang i mellem og inspireret til det. Hvis du gerne vil følge med hos mig, er jeg at finde flere steder. Første og fremmest er jeg at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Jeg har også en instagram der kun er fyldt med madspam og opskrifter – hashtagmor_blog.
Du kan følge med på bloggens facebook, der ligger jeg link til alle nye indlæg og engang i mellem river jeg ældre opskrifter frem fra gemmerne. Disse gamle indlæg giver yderligere inspiration til mine skønne følgere derinde.
Jeg kan også følges på pinterest under navnet #hashtagmor der deler jeg en masse nye og ældre opskrifter. Kort sagt, så er jeg at finde på de fleste sociale medier. Nu er det bare at vælge din favorit.
Hvordan kan jeg kontaktes?
Du er altid velkommen til at skrive en kommentar på facebook, bloggen eller på instagram hvis du har et spørgsmål til mig, ris eller ros. Jeg lover at svare så snart jeg har tid.
Jeg er vild med når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter rundt omkring på de sociale medier. Det gør at mine mange opskrifter lettere kommer ud til flere madglade mennesker, der også kan nyde mine lækre og alt for lette opskrifter. Du må også meget gerne tagge mig på din instagram eller bruge mit hashtag #hashtagmor, på den måde ser jeg alle jeres lækkerier. Og til sidst – på forhånd, kæmpe, mega tusind tak for hjælpen!
[…] Vil du gerne prøve en anden opskrift med tun? Find mine lette og lækre tunfrikadeller her. […]
[…] Mandag: tunfrikadeller og frisk pasta […]
[…] Søndag: tunfrikadeller […]