Stjerneskud opskrift med hjemmelavet dressing til stjerneskud aka skaldyrsdressing med mayonnaise, creme fraiche og masser af krydderier. Et helt fantastisk hjemmelavet luksus stjerneskud med al hvad hjertet kan begærer.
Stjerneskud opskrift
En stjerneskud opskrift er vel nærmest en hel religion for sig selv. Der er ligeså mange meninger om hvad den rigtige stjerneskud opskrift skal indeholde, som der findes mennesker nærmest. Jeg ved godt at mange elsker at få en dampet fisk på deres stjerneskud med skaldyrsdressing, asparges, rejer m.v. Du kan også putte laks herpå og kaviar. Min favorit er den jeg har skrevet i denne stjerneskud opskrift med hjemmelavet dressing til stjerneskud. Jeg kan også virkelig godt lide at få laks på stjerneskud og dampet fisk, men jeg er i bund og grund ikke ret vild med det ekstra arbejde der er i at dampe fisken.
Du kan også servere stegt fiskefilet med persillesovs.
Hjemmelavet dressing til stjerneskud – skaldyrsdressing
Jeg kunne tidligere faktisk ikke ret godt lide fiskefileter og dermed heller ikke stjerneskud. Men med alderen er jeg alligevel begyndt at åbne mit hjerte for stjerneskud og dermed også fiskefileter. Jeg synes at et stjerneskud med hjemmelavet dressing til stjerneskud er helt fantastisk! Min hjemmelavet skaldyrsdressing er lavet med mayonnaise og creme fraiche. Min skaldyrsdressing er smagt til med paprika, hvidløg, sukker, sennep, ketchup, aspargesvand og selvfølgelig salt og peber. Du kan justere smagen til på alle de parameter. Derfor har jeg heller ikke nødvendigvis skrevet præcise mål på. Jeg kan anbefale at skrue på aspargesvand, paprika og hvidløgspulver der kan give en kraftig smag.
Min skaldyrsdressing kan også sagtens bruges til et stykke brød med varmt røget laks til frokosten dagen efter. Du kan også putte den i en salat med rejer og asparges i. Så den rest der eventuelt er tilbage efterfølgende, kan med fordel bruges til frokost dagen efter. Min mand fik alle resterne med på madpakken dagen efter, og kunne lave sit eget samle selv stjerneskud.
Stjerneskud opskrift med hjemmelavet dressing til stjerneskud - skaldyrsdressing
Ingredienser
Skaldyrsdressing
- 6 spsk mayonnaise
- 3 spsk creme fraiche
- aspargesvand (mængde efter smagspræference)
- 2 spsk paprika
- 1-2 spsk hvidløgspulver
- salt
- peber
- 2-3 tsk sukker
- ketchup (mængde efter smagspræference)
- sennep (mængde efter smagspræference)
Stjerneskud
- 4 skiver grov toast
- mayonnaise
- icebergsalat
- 4 store fiskefiletter
- smør eller olie til stegning
- salt
- peber
- 2 tomater
- ½ agurk
- 2 citroner (helt økologiske usprøjtet citroner)
- 8 hele asparges fra glas (vandet bruges til dressingen)
- rejer
- persille (eller frisk dild, mit var desværre blevet dårligt inden jeg skulle lave retten, så jeg gik med persille)
Sådan gør du
- Start med at blande alle ingredienser sammen til din dressing. Smag til med salt, peber, sukker, ketchup, sennep og aspargesvand.
- Hak din icebergsalat i mindre stykker. Skær din agurk og dine tomater i skiver. Lav et hak i dine tomater og agurker så du kan folde den henover dine asparges ved servering.
- Skær dine citroner i både. Hak din persille fint.
- Nu skal du have dine fiske filetter stegt. De skal steges på en pande i lidt olie eller smør (eller en blanding af begge dele). Put salt og peber på undervejs og husk at vende dem.
- Nu skal dine toastbrød ristes. Jeg bruges en brødrister eller putter dem i ovnen.
- Smør mayonnaise på de ristede toastbrød. Tilføj en god håndfuld salat. Læg derefter en fiske filet på hvert stykke toast. Put rejer ovenpå fisken, en god klat dressing, asparges henover dressingen. Sæt dine agurker og tomater henover dine asparges. Afslut med hakket persille og en skive citron eller to.
- Husk at sætte dressingen på bordet, det er altid lækkert at tilføje lidt ekstra undervejs.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Vil du følge med på mine sociale medier?
Det er rart at følge folk på de sociale medier, vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke bliver påmindet engang i mellem og inspireret til det. Hvis du gerne vil følge med hos mig, er jeg at finde flere steder. Første og fremmest er jeg at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Jeg har også en instagram der kun er fyldt med madspam og opskrifter – hashtagmor_blog.
Du kan følge med på bloggens facebook, der ligger jeg link til alle nye indlæg og engang i mellem river jeg ældre opskrifter frem fra gemmerne. Disse gamle indlæg giver yderligere inspiration til mine skønne følgere derinde.
Jeg kan også følges på pinterest under navnet #hashtagmor der deler jeg en masse nye og ældre opskrifter. Kort sagt, så er jeg at finde på de fleste sociale medier. Nu er det bare at vælge din favorit.
Hvordan kan jeg kontaktes?
Du er altid velkommen til at skrive en kommentar på facebook, bloggen eller på instagram hvis du har et spørgsmål til mig, ris eller ros. Jeg lover at svare så snart jeg har tid.
Jeg er vild med når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter rundt omkring på de sociale medier. Det gør at mine mange opskrifter lettere kommer ud til flere madglade mennesker, der også kan nyde mine lækre og alt for lette opskrifter. Du må også meget gerne tagge mig på din instagram eller bruge mit hashtag #hashtagmor, på den måde ser jeg alle jeres lækkerier. Og til sidst – på forhånd, kæmpe, mega tusind tak for hjælpen!
[…] Søndag: stjerneskud med hjemmelavet dressing […]
[…] Søndag: stjerneskud med skaldyrsdressing […]
[…] Søndag: stjerneskud […]
[…] Søndag: stjerneskud […]
[…] Hvis du gerne vil prøve en anden opskrift med dressingen kan du lave et skønt stjerneskud. […]
[…] Søndag: stjerneskud med hjemmelavet dressing […]
[…] Søndag: stjerneskud med hjemmelavet dressing […]