En skøn klassisk rejecocktail med asparges og hjemmelavet skaldyrsdressing. Har du prøvet at lave din egen skaldyrsdressing? Hvis du ikke har kan jeg virkelig anbefale dig at prøve.
Dressing til rejecocktail – en super lækker hjemmelavet skaldyrsdressing
Jeg er ret vild med at lave en hjemmelavet dressing som skaldyrsdressing til mere simple opskrifter hvor dressingen bære meget af retten. Denne dressing til skaldyr har jeg lavet med creme fraiche, mayonnaise, ketchup, aspargesvand og forskellige krydderier. Jeg har derudover også tilføjet noget frisk dild. Det smager skønt til dressingen og passer virkelig godt til fisk generelt.
Jeg smager dressingen til med blandt andet sukker og mere aspargesvand der giver en skøn smag og derudover også giver en god konsistens på dressingen.
Hvis du gerne vil prøve en anden opskrift med dressingen kan du lave et skønt stjerneskud.
Klassisk rejecocktail med asparges
En klassisk rejecocktail med asparges og hjemmelavet skaldyrsdressing er et kæmpe hit som forret til middagen eller særlige anledninger som eksempelvis til nytårs aften eller påskefrokosten.
Min rejecocktail er super simpel med asparges, salat, tomat og agurk men du kan også sagtens tilføje andre lækkerier. Caviar, avocado, ananas og andre frugter kan give et skønt twist til din rejecocktail med asparges.
Jeg har valgt at bruge to forskellige slags rejer i dette tilfælde. Det kan man selvfølgelig selv beslutte. Jeg brugte både nogle store rejer og derudover torpedo rejer som jeg varmede i vores airfryer. Det er en nem måde at få lidt forskellige rejer til ens rejecocktail. Jeg kan dog også virkelig godt lide den helt traditionelle omgang små rejer. Der kan man både vælge at bruge rejer på frost eller ferske rejer. Jeg har altid rejer på frost liggende men derudover køber jeg også gerne ferske rejer på tilbud når de er det.
Du kan også lave en anden skøn salat med rejer – en lækker rissalat.
Rejecocktail med asparges og hjemmelavet skaldyrsdressing
Ingredienser
Skalddyrsdressing
- 4 spsk mayonnaise.
- 2 spsk creme fraiche.
- Aspargesvand. (mængde efter smags præference)
- 1½ spsk paprika.
- 1-2 spsk hvidløgspulver.
- Salt. (mængde efter smags præference)
- Peber. (mængde efter smags præference)
- Sukker. (mængde efter smags præference)
- Ketchup. (mængde efter smags præference)
- Sennep. (mængde efter smags præference)
- 1 lille håndfuld frisk dild. (semi fint hakket)
Reje cocktail
- ½ iceberg salat hovede.
- ½ agurk.
- 1 god håndfuld små tomater.
- ⅓ dåse asparges.
- Rejer efter ønske. (Vi brugte både store rejer fra frost og nogle "friture" rejer som jeg smed 6 minutter i vores airfryer)
Derudover
- Eventuelt lidt brød.
Sådan gør du
- Start med at blande alle ingredienser sammen til din dressing. Smag til med salt, peber, sukker, ketchup, sennep og aspargesvand. Stil den ind køleskabet og lad den trække der til du skal bruge den.
- Skær din salat fint. Skær din agurk i små stykker. Skær dine tomater i kvarte.
- Bland salat, agurk, tomat og asparges i en skål. Server med rejer efter eget valg, dressing og eventuelt lidt brød.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Vil du følge med på mine sociale medier?
Det er rart at følge folk på de sociale medier, vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke bliver påmindet engang i mellem og inspireret til det. Hvis du gerne vil følge med hos mig, er jeg at finde flere steder. Første og fremmest er jeg at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Jeg har også en instagram der kun er fyldt med madspam og opskrifter – hashtagmor_blog.
Du kan følge med på bloggens facebook, der ligger jeg link til alle nye indlæg og engang i mellem river jeg ældre opskrifter frem fra gemmerne. Disse gamle indlæg giver yderligere inspiration til mine skønne følgere derinde.
Jeg kan også følges på pinterest under navnet #hashtagmor der deler jeg en masse nye og ældre opskrifter. Kort sagt, så er jeg at finde på de fleste sociale medier. Nu er det bare at vælge din favorit.
Hvordan kan jeg kontaktes?
Du er altid velkommen til at skrive en kommentar på facebook, bloggen eller på instagram hvis du har et spørgsmål til mig, ris eller ros. Jeg lover at svare så snart jeg har tid.
Jeg er vild med når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter rundt omkring på de sociale medier. Det gør at mine mange opskrifter lettere kommer ud til flere madglade mennesker, der også kan nyde mine lækre og alt for lette opskrifter. Du må også meget gerne tagge mig på din instagram eller bruge mit hashtag #hashtagmor, på den måde ser jeg alle jeres lækkerier. Og til sidst – på forhånd, kæmpe, mega tusind tak for hjælpen!