Jeg elsker simpelthen nem mad – sådan noget mad hvor man smider en masse ting i et fad eller en gryde, sætter det over varmen og veenter.. det er mad efter mit hoved. Specielt tænker jeg at det bliver helt fantastisk når vi om et par uger ikke har opvaskemaskine til at klare opvasken. Denne one pot er super let og lækker.
Jeg får nok huk af nogle kokketyper, for at kalde mine kartofler for flødekartofler, men jeg synes altså at de smager bedst med mornaysovs i også. Hvis man vil have den klassiske version, så gør man selvfølgelig bare det.
Det er helt perfekt i forhold til små børn, man kan smække en masse grøntsager i denne one pot og lade det passe sig selv. Jeg ville gerne have flere grøntsager i, men grundet ferie ville jeg ikke kunne nå at bruge det, så jeg valgte at nøjes med gulerødder, så der ikke var en masse grøntsager der skulle smides ud. Næste gang retten skal laves bliver det med broccoli og blomkål i kartoflerne også. Det er også muligt at rive nogle gulerødder i farsen inden den formes.
Et andet børnevenligt farsbrød er mit “farsbrøds ø i kartoffel sø”, den opskrift finder du her.
Man kan variere farsbrødet i uendelighed, jeg elsker når der er en form for ost i mit farsbrød, men man kan også lave det uden. Mozerellaosten i denne smelter i toppen og bliver dejlig sprød. Det er super lækkert!
Jeg har skåret kartoflerne i små firkanter, og gulerødderne er skåret i samme størrelse som kartoflerne, så de har samme tilberedningstid.
Mine kartofler er ikke skrællet, jeg hader at skrælle kartofler, så jeg undgår det helst – jeg køber øko kartofler uden jord på, og skære blot de stykker fra jeg synes ser dårlige ud. Jeg skyller dem selvfølgelig godt og gnubber dem i hænderne.
Jeg laver også ofte farsbrød med hakket kylling kød – sådan en opskrift finder du her.
Mængde: 4 personer.
Tilberedningstid: 1 time og 15 minutter.
Heraf arbejdstid: 15 minutter.
Ingredienser:
One pot farsbrød:
500 gram hakket svinekød.
100 gram revet mozerellaost.
1 rødløg.
1/2 gul peberfrugt.
1 tsk salt.
1 tsk peber.
1 spsk oregano.
Flødekartofler:
Ca 500 gram kartofler.
Ca 300 gram gulerødder.
1/2 liter fløde.
1/2 liter mornaysovs.
Salt.
Peber.
1 pakke bacon i skiver.
Fremgangsmåde:
1. Hak rødløg og peberfrugt i små stykker.
2. Bland alle ingredienser til farsbrødet og lad det trække i køleskabet indtil det skal bruges.
Tip: hvis du vil spare opvasken, så kan du bare bruge det ovnfaste fad til både at blande ingredienserne og lade kødet trække i – på den måde kan du nøjes med at bruge et ovnfast fad, en kniv og et skærebræt.
3. Rens kartoflerne og skræld gulerødderne. Skær kartoflerne i mellemstore firkanter (1.5 x 1.5 cm ca) og skær gulerødderne i skiver af ca. samme størrelse.
4. Form farsen til en høj cirkel – placer den i midten af et rundt ovnfast fad. Fordel gulerødder og kartofler rundt i kanten på fadet.
5. Drys lidt salt og peber på kartoflerne og hæld derefter mornaysovs og fløde henover kartoflerne.
6. Skær bacon strimlerne over i to og fordel dem over kartoflerne.
7. Sæt din one pot i ovnen – 45 til 60 minutter på 180 grader varmluft, til kartoflerne er færdigbagt og kødet gennemstegt (kernetempraturen skal være 80 grader).
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Jeg er at finde på min instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op.
[…] Vil du gerne prøve en lækker og nem one pot? Så prøv min one pot farsbrød, opskriften findes he… […]
[…] Vil du prøve en anden lækker one pot, så prøv min “farsbrød og flødekartofler”, de… […]
[…] Søndag: one pot farsbrød og flødeagtige kartofler. […]
[…] Hvis du gerne vil have en anden opskrift med kartofler i fad, så prøv denne med farsbrød og flød… […]