Kold kartoffelsalat er virkelig bare den ultimative sommerret. Jeg er vild med de lækre kolde kartofler sammen med dressingen som du kan variere i uendeligheder. Jeg har lagt flere opskrifter på forskellige kartoffelsalater på bloggen igennem tiden, men det er også en ret vi får relativt ofte fordi det er SÅ nemt.
Planlægning af menuen – mest mad på mindst tid.
Når jeg laver madplaner planlægger jeg ofte en kold kartoffelsalat dagen efter vi har fået ovnbagte kartofler, på den måde spare jeg både energi og tid. Jeg laver en dobbelt portion af kartofler dagen inden og så er de klar til brug når maden skal bikses sammen den efterfølgende dag – super skønt! Derudover har jeg altid frikadeller i fryseren, når jeg laver frikadeller laver jeg nemlig oftest af 1,5 – 2 kilo hakket kød, dem vi ikke spiser på dagen, fryser jeg derefter ned i portioner, nemt og lækkert! Denne gang blev det en kold kartoffelsalat med hvidløgs ost, vildt lækkert.
Hvorfor bruger jeg bagte kartofler til en kold kartoffelsalat?
Min kartoffelsalat med hvidløgsost er baseret på ovnbagte kartofler, og ikke de kogte som man oftest bruger. Jeg synes at det giver kartoffelsalaten et ryk op i et højre niveau end ellers. Jeg er desuden vild med den lidt crunchy fornemmelse der blander sig med mayonnaisens fede smag. Det er klart et plus for retten.
Har du nogle kartofler fra igår? Fantastisk!
Hvis du som jeg laver kartoflerne på forhånd (dagen inden) så kan du blot læse ingredienslisten igennem og dernæst hoppe direkte til punkt 4 i fremgangsmåden. Du er nu klar til at lave kold kartoffelsalat med hvidløgsost på ingen tid.
Kold kartoffelsalat med hvidløgsost og frikadeller.
Ingredienser
Frikadeller
- 500 gram hakket svinekød
- 1 dl havregryn
- 1 æg
- 1 rødløg
- lidt mælk
- ½ tsk salt
- ½ tsk peber
- smør
Kartofler
- 1 kilo små kartofler
- salt
- peber
- olie
Dressing
- 200 gram buko hvidløgsost
- 2 spsk mayonnaise
- 2 fed hvidløg
Sådan gør du
- Gør kartoflerne klar. Vask dem grundigt og fjern eventuel jord og dårlige stykker. Skær kartoflen midt over, og i 4 stykker hvis de er for store.
- Put kartoflerne i et fad med salt, peber og olie, fordel det godt på kartoflerne.
- Sæt kartoflerne i ovnen 180 grader varmluft. De skal gerne laves i god tid da de skal nå at køle helt ned. Kartoflerne skal bages i ovnen ca 35-45 minutter.
- Mens kartoflerne er i ovnen starter du på frikadellefarsen - den har nemlig godt at at trække indtil frikadellerne skal formes og tilberedes.
- Hak løget og bland alle ingredienser til frikadellefarsen. Hæld dog kun lidt af mælken i af gangen, til farsen har den rette konsistent.
TIP: Hvis farsen har været i fryseren og stadig er en smule frossent kan du lune mælken i microovnen og hælde henover det hakket svinekød, så er det rare at arbejde med. - Stil farsen på køl til du er klar til at lave frikadeller, hvis du har lavet kartoflerne i forvejen og tiden er knap behøver farsen ikke trække ret længe.
- Form og læg frikadellerne på en middel varm pande med smeltet smør. husk at vende dem efter ca 4 minutter, men hold øje så de ikke får for meget.
- Hak hvidløget fint.
- Bland mayonnaise, hvidløgsost og hakket hvidløg godt sammen og bland de afkølede kartofler i lidt efter lidt.
- Den kolde kartoffelsalat med hvidløgsost serveres straks med de varme frikadeller.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Jeg er at finde på min instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.
Du er som altid velkommen til at skrive en kommentar enten her, på facebook eller instagram hvis du har spørgsmål, ris eller ros. Jeg svare så snart jeg har tid.
[…] Lørdag: kartoffelsalat med smag af hvidløg serveret med frikadeller. […]
[…] Tirsdag: frikadeller og kartoffelsalat med hvidløg. […]