Er du ligesom jeg vild med risotto? Så skal du virkelig prøve denne pikant risotto. Det er en skøn risotto opskrift med pikantost og masser af smag fra løg og peberfrugt. Nemt og lækkert!
Skøn italiensk ret der er det sikre valg.
I vores husstand er risotto altså altid et hit. Det smager dejligt og desuden er det også både virkelig nemt at lave, og ret billigt. Vær opmærksom på at det koster lidt penge at købe risottoris, men du kan med fordel købe dem når de er på tilbud, de har lang holdbarhed og altså, er det ikke altid en grund til risotto?
Du kan også sagtens lave andre varianter af retten – jeg har tidligere delt en risotto opskrift med bacon, en med kylling og en vegansk variant med peberfrugt. Denne læner sig lidt op af den veganske variant, men dog i en cremet variant med pikant osten der er smeltet ned i retten. Virkelig lækkert!
Du kan også prøve min kylling i pikantsovs, det smager altså virkelig godt!
Variationer af denne risotto opskrift med pikantost.
Jeg er altså ret vild med at tilføje peberfrugt og rødløg til opskrifter hvor jeg benytter pikantost. Det gør dog ikke at jeg ikke kan tage afstand fra dette og se andre muligheder. I denne opskrift kan du blandt andet med fordel tilføje lidt fint hakket gulerødder, broccoli og blomkål. Det giver masser af fylde og sundhed i denne risotto opskrift.
Vil du hellere prøve min variant med bacon og porre? Find opskriften her.
Pikant risotto - skøn risotto opskrift med pikantost.
Ingredienser
- olie
- 500 gram risotto ris
- 2 stk grøntsagsfond eller boullionterninger
- vand
- 1 stk rødløg
- ½ stk almindelig løg
- 3 fed hvidløg
- 1 stk snack peberfrugt
- ½ bakke buko pikantost
Eventuelt
- 300 gram kylling (der koges med lidt boullion og skæres i små tern efterfølgende)
Sådan gør du
- Find 2 gryder, i den ene hælder du omkring 1 liter vand og din fond terninger i, varm stille og roligt op til kogepunktet.
- Skær alle løg og peberfrugten til risottoen, i små stykker.
- Varm lidt olie i din anden gryde. Tilsæt dine ris og rør godt rundt, de skal blive “gennemsigtigt” i siderne.
- Tilsæt alle løg og peberfrugt og rør fortsat.
- Tilsæt ca 0,5 – 1 dl boullionvand af gangen til risene. Lad gryden koge stort set tør før du tilføjer endnu en portion boullion. Fortsæt til risene er tilberedt perfekt og sørg for ikke at putte for meget boullion i af gangen, du risikere at udkoge dine ris, hvis du har puttet for meget væske i. Sørg for at røre godt, så det ikke brænder på.
- Når din risotto er kogt al dente - tilføjer du pikantosten og røre rundt til den er smeltet og fordelt.
- Du kan eventuelt som nævnt længere oppe servere lidt kogt kylling, skåret i tern til din risotto. Det giver lidt fylde.
Velbekomme.
Varmeste hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor
Vil du gerne følge med på min instagram hvor jeg deler mit liv som mad blogger, mor til to og kontorassistent? Eller vil du følge med på facebook, hvor jeg deler nye opskrifter og desuden river gamle opskrifter frem til tider?
Du kan også følge mig på pinterest profil under navnet #hashtagmor.
Du er altid velkommen til at smide en kommentar eller en besked til mig. Både ved spørgsmål, ris eller ros. Jeg svare så snart jeg kan.