En fast varer i vores køleskab er butterdej, det er en dejtype som man kan pakke rigtig mange ting ind i, og det kan vi godt lide. Jeg laver ofte snacks af butterdej, men også indbagt kød som her. Man kan også sagtens bruge butterdej til dessert. Denne gang blev det mini kylling farsbrød, bagte fyldte peberfrugter og bulgur.
Hvordan gør man retten her sundere?
Jeg får ofte spørgsmål omkring lidt sundere retter, og det er faktisk muligt at gøre stort set alle mine retter sundere. Jeg servere ofte en god salat eller gnavegrønt til mine retter, men det er sjældent med på mine billeder, fordi det blot er en standart salat eller en lækker men standart portion gnavegrønt. Udover butterdej, bacon og osten er dette er forholdsvis fedtfattig ret – den kan dog gøres endnu sundere ved at udskifte den almindelige bacon med kalkun bacon og droppe butterdejen og i stedet blot lave mini farsbrød som små frikadeller. I forhold til osten kan der ikke gøres ret meget – den er i min verden uundværlig – men man kan vælge en fedtfattig variant af fetaosten til dine mini kylling farsbrød, bagte peberfrugter og bulgur.
Hvilket tilbehør servere jeg udover bagte fyldte peberfrugter?
Jeg har serveret bulgur til retten, det er super nemt, billigt, sundt og lækkert. Det er tilbehør man ofte glemmer, men jeg bruger det faktisk jævnligt i stedet for ris. Hvis du gerne vil have lidt flere grøntsager, så kan jeg anbefale at skære nogle agurker, rødløg og tomater i små stykker og blande i bulguren, det er super lækkert. Det har jeg ikke gjort denne gang, men tidligere har jeg serveret det med stor succes.
En lækker og nem ret er min one pot cheesy taco pasta. Find opskriften her.
Nedenfor finder du opskriften på mini kylling farsbrød, bagte peberfrugter og bulgur.
Mini kylling farsbrød, bagte fyldte peberfrugter og bulgur.
Ingredienser
Mini kylling farsbrød
- 1 rulle butterdej
- 400 gram hakket kylling
- 2 tomater
- 2 forårsløg
- 1 spsk oregano
- 1 tsk salt
- 1 tsk peber
- æg
- oregano
- sesam
Bagte fyldte peberfrugter
- 3 styk snack peberfrugt
- 100 gram fetaost
- 100 gram hvidløgssmørreost
- 2 forårsløg
- 6 skiver bacon
Derudover
- Grov bulgur
- Purløg
Sådan gør du
- Hak grøntsagerne til dine kylling farsbrød.
- Bland kød, grøntsager og krydderier. Rul din butterdej ud.
- Dej dit kød i 2 lige store dele og form hver del til en pølse ude i begge kanter af dejen.
- Skær dejen over på midten og rul det stramt sammen.
- Skær hver stang ud i 8 stykker, så du har 16 små hapsere.
- Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Pensel lidt æg på toppen af hver, drys med sesam og oregano.
- Rør en creme af most fetaost, smørreost og forårsløg (som er skåret i små ringe).
- Del og rens dine snackpeber - de skal fyldes med osteblandingen og omvikles med en enkelt stykke bacon.
- Sæt dine snackpeber i ovnen, 180 graders varmluft i 5 minutter og derefter også dine minifarsbrød, det skal nu have 20-25 minutter sammen, til de er brune, sprøde og lækre.
- Kog din bulgur imens kødet og dine fyldte peberfrugter er i ovnen.
- Server straks efter tilberedningen dine mini kylling farsbrød, bagte fyldte peberfrugter og bulgur.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Vil du følge med på mine sociale medier?
Det er rart at følge folk på de sociale medier, vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke bliver påmindet engang i mellem og inspireret til det. Hvis du gerne vil følge med hos mig, er jeg at finde flere steder. Første og fremmest er jeg at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Jeg har også en instagram der kun er fyldt med madspam og opskrifter – hashtagmor_blog.
Du kan følge med på bloggens facebook, der ligger jeg link til alle nye indlæg og engang i mellem river jeg ældre opskrifter frem fra gemmerne. Disse gamle indlæg giver yderligere inspiration til mine skønne følgere derinde.
Jeg kan også følges på pinterest under navnet #hashtagmor der deler jeg en masse nye og ældre opskrifter. Kort sagt, så er jeg at finde på de fleste sociale medier. Nu er det bare at vælge din favorit.
Hvordan kan jeg kontaktes?
Du er altid velkommen til at skrive en kommentar på facebook, bloggen eller på instagram hvis du har et spørgsmål til mig, ris eller ros. Jeg lover at svare så snart jeg har tid.
Jeg er vild med når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter rundt omkring på de sociale medier. Det gør at mine mange opskrifter lettere kommer ud til flere madglade mennesker, der også kan nyde mine lækre og alt for lette opskrifter. Du må også meget gerne tagge mig på din instagram eller bruge mit hashtag #hashtagmor, på den måde ser jeg alle jeres lækkerier. Og til sidst – på forhånd, kæmpe, mega tusind tak for hjælpen!
Ej hvor lækkert! Det må jeg prøve!
Tusind tak! 🙂 ..
Ja gør endelig det. Det vil du ikke fortryde!
Med venlig hilsen
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor
Mmmm tak for lækre tips. Det er lige med at få ideerne
Selv tak! 🙂 Ja præcis, det er ikke lige nemt altid 🙂
Med venlig hilsen
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Måske lidt dumt spørgsmål, men bruner du kød og grøntsager før du pakker det ind i dejen?
Der er ingen dumme spørgsmål 🙂 ..
Men nej – det kommer råt ind i butterdejen. 🙂
Med venlig hilsen
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
[…] Fredag: mini kylling farsbrød, fyldte peberfrugter og grov bulgur. Disse minifarsbrød er super lækre og også ret nemme, med peberfrugt og grov bulgur udgør det en skøn sammensætning og det smager skønt. Ostecremen i peberfrugterne giver den “sovs” man har behov for til ens bulgur. […]
[…] Vil du prøve en anden snack som kan dyppes i sweet chili sovs? Prøv mine indbagte mini farsbrød. […]
[…] Søndag: mini kylling farsbrød med bulgur. […]
[…] Prøv også mine butterdejs hapsere med bulgur og fyldte peberfrugter. […]