#Hashtagmor

Opskrifter, mad og kærlighed

  • Forside
  • Opskrifter
    • Morgenmad ideer
    • Frokost ideer
    • Opskrifter aftensmad
    • Bagning
    • Gryderetter
    • Suppe opskrift
    • Tærte opskrift
    • Vegatar opskrifter
    • Tapas opskrifter
    • Opskrifter sous vide
  • Madplan
    • Madplan
    • Billig madplan – budget madplan
  • Opskrifter til forskellige anledninger
    • Opskrifter til påske
    • Opskrifter til halloween
    • Opskrifter til jul
august 30, 2018

Kartoffelbake med skinke og pølser.

Skal aftensmaden stå på en fantastisk kartoffelbake? Så kan jeg anbefale denne variant. Min kartoffelbake er med forkogte kartofler, frysegrønt, pølser, skinke og mornaysovs. Den smager super godt og eventuelle rester kan sagtens opvarmes dagen efter eller bruges som madpakke.

Du kan også servere noget brød eller en let salat til retten.

Hver uge udgiver jeg en madplan, du kan finde et eksempel her.

Kartoffelbake med skinke og pølser.

I et sundhedsmæssigt perspektiv er forarbejdet kød jo ikke ligefrem det sundeste, men i en hurtig vending er det helt okay – man kan dog sagtens udskifte det med rester fra en kogt hamburryg, kogt kylling eller undlade kødet helt og tilføje nogle ekstra grøntsager – på den måde er det også eminemt som tilbehør til en god bøf eller en omgang frikadeller.

Kartoffelbake med skinke og pølser.

Vil du hellere have pasta? Så prøv min pastabake her.

Jeg bruger i denne ret en grøntsagsblanding fra frost, men man kan også sagtens bruge friske grøntsager, så anbefaler jeg at forkoge dem, da de ellers ikke har tid til at blive færdige i ovnen.

Kartoffelbake med skinke og pølser.

Retten egner sig i den grad til den travle børnefamilie, den er let at lave indeholder grøntsager og så er det jo også et plus at der er skinke og pølser i. Ønsker du andre grøntsager så skifter du selvfølgelig bare rundt i dem, men din porre skal helst blive, eller udskiftes med en form for løg – rødløg, almindelige løg, forårsløg for smagens skyld. Det giver bare en dejlig smag til retten med løg af den ene eller anden variant.

Kartoffelbake med skinke og pølser.

Jeg har tidligere delt en opskrift på gratineret grøntsager, den ret minder om denne, jeg linker til den her.

Jeg er personligt vild med mornaysovs, men det er alle jo ikke, man kan i stedet bruge fløde eller for en letter variant, cremefini. Hvis du ønsker at udskifte mornaysovsen eller blot lidt af der skal du blot udskifte 1:1. Hvis du ikke bruger mornaysovs, så smag retten til med salt og peber.

Kartoffelbake med skinke og pølser.

Mængde: 4 personer.
Tilberedningstid: 35 minutter.
Heraf arbejdstid: 20 minutter.

Ingredienser:
500 gram små kartofler.
100 gram broccoli.
100 gram blomkål.
100 gram gulerødder.
1 porre.
1 pakke skinke strimler.
1 pakke cocktailpølser.
0.5 liter mornaysovs.
Mozerellaost.
Cheddarost.

Fremgangsmåde:
1. Skyld og rens kartoflerne, skær dem i halve. (Kvarte hvis du benytter store kartofler)
2. Kog kartoflerne i letsaltet vand.
3. Jeg brugte frysegrønt, hvis du bruget friske grøntsager skal de renses og koges en smule først.
4. Skyld og rens din porre – skær den i små ringe.
5. Bland kartofler, grøntsager, porre, skinke stimler og pølser sammen i et fad. Hæld mornaysovsen på og blandt godt sammen.
6. Hæld ost på toppen og sæt fadet i en forvarmet ovn, 180 graders varmluft. Retten skal ca varmes i 15 minutter eller indtil osten er godt smeltet.

Velbekomme.

De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.

Jeg er at finde på min instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.

Del gerne mit indlæg her:

  • Click to share on Pinterest (Opens in new window)
  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on LinkedIn (Opens in new window)

Indlægsnavigation

Mini kylling farsbrød, bagte fyldte peberfrugter og bulgur.
Lækker kartoffel tærte med bacon.

2 comments

  • Helle Kjær
    marts 17, 2020

    Skal grøntsagerne bruges direkte fra fryseren eller forkoges?

    Reply
    • admin
      marts 18, 2020

      Jeps – bare direkte fra frost 🙂

      Reply

Share your thoughts Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Søg i mine opskrifter

Find dine favoritter

Hvem er jeg?

Velkommen til #hashtagmor, en blog om mad, børn og mit liv på godt og ondt.

Jeg er en femogtyve år ung kvinde, gift med Jesper, mor til to fantastiske piger, kontorassistent, instagrammer og (selvfølgelig) blogger. Forvent en masse inspiration, lidt for ærlige indlæg, alt for meget foodspam og en blog skrevet, lige fra hjertet.

De varmeste blogger hilsner, Michelle Elbæk Jensen / #hashtagmor

Opskrifter med ost

Tun sandwich med smeltet mozzerella og avokado. #hashtagmor

Opskrifter med kylling

Kylling i pikantsovs med ovnkartofler

Lækkerier

Lækre lakrids marengs kyskager. #hashtagmor

Mad på 15 minutter

Nem og lækker pasta med crispy bacon.

One pot – nemme retter

One pot pasta med kødboller - nem og lækker børnefavorit. #hashtagmor
  • Elara by LyraThemes
  • Copyright - Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.