Skal aftensmaden stå på en fantastisk kartoffelbake? Så kan jeg anbefale denne variant. Min kartoffelbake er med forkogte kartofler, frysegrønt, pølser, skinke og mornaysovs. Den smager super godt og eventuelle rester kan sagtens opvarmes dagen efter eller bruges som madpakke.
Du kan også servere noget brød eller en let salat til retten.
Hver uge udgiver jeg en madplan, du kan finde et eksempel her.
I et sundhedsmæssigt perspektiv er forarbejdet kød jo ikke ligefrem det sundeste, men i en hurtig vending er det helt okay – man kan dog sagtens udskifte det med rester fra en kogt hamburryg, kogt kylling eller undlade kødet helt og tilføje nogle ekstra grøntsager – på den måde er det også eminemt som tilbehør til en god bøf eller en omgang frikadeller.
Vil du hellere have pasta? Så prøv min pastabake her.
Jeg bruger i denne ret en grøntsagsblanding fra frost, men man kan også sagtens bruge friske grøntsager, så anbefaler jeg at forkoge dem, da de ellers ikke har tid til at blive færdige i ovnen.
Retten egner sig i den grad til den travle børnefamilie, den er let at lave indeholder grøntsager og så er det jo også et plus at der er skinke og pølser i. Ønsker du andre grøntsager så skifter du selvfølgelig bare rundt i dem, men din porre skal helst blive, eller udskiftes med en form for løg – rødløg, almindelige løg, forårsløg for smagens skyld. Det giver bare en dejlig smag til retten med løg af den ene eller anden variant.
Jeg er personligt vild med mornaysovs, men det er alle jo ikke, man kan i stedet bruge fløde eller for en letter variant, cremefini. Hvis du ønsker at udskifte mornaysovsen eller blot lidt af der skal du blot udskifte 1:1. Hvis du ikke bruger mornaysovs, så smag retten til med salt og peber.
Mængde: 4 personer.
Tilberedningstid: 35 minutter.
Heraf arbejdstid: 20 minutter.
Ingredienser:
500 gram små kartofler.
100 gram broccoli.
100 gram blomkål.
100 gram gulerødder.
1 porre.
1 pakke skinke strimler.
1 pakke cocktailpølser.
0.5 liter mornaysovs.
Mozerellaost.
Cheddarost.
Fremgangsmåde:
1. Skyld og rens kartoflerne, skær dem i halve. (Kvarte hvis du benytter store kartofler)
2. Kog kartoflerne i letsaltet vand.
3. Jeg brugte frysegrønt, hvis du bruget friske grøntsager skal de renses og koges en smule først.
4. Skyld og rens din porre – skær den i små ringe.
5. Bland kartofler, grøntsager, porre, skinke stimler og pølser sammen i et fad. Hæld mornaysovsen på og blandt godt sammen.
6. Hæld ost på toppen og sæt fadet i en forvarmet ovn, 180 graders varmluft. Retten skal ca varmes i 15 minutter eller indtil osten er godt smeltet.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Jeg er at finde på min instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.
Skal grøntsagerne bruges direkte fra fryseren eller forkoges?
Jeps – bare direkte fra frost 🙂