En lækker ovn ret bestående af kylling med bacon og fløde sovs serveret med ris. Det smager skønt og er nemt at lave. Børnene spiste også en masse af maden og specielt Agnes elskede kyllingen. En crazy lækker omgang kylling i fad med fløde og bacon.
Kylling i fad med bacon og fløde
Jeg bruger madlavningsfløde til min sovs, men du kan også sagtens bruge piskefløde hvis du hellere vil have det. Jeg bruger bare madlavningsfløde både grundet pris (de fåes ofte på tilbud og er holdbarer i markant længere tid end piskefløde) og fedtprocent. Hvis du alligevel skal ud og betale fuld pris for madlavningsfløden og du også er en sucker for sovs på ægte fløde, så tag du bare den orginale fløde til retten. Mængden er den samme uanset om du bruger piskefløde eller madlavningsfløde til denne omgang kylling i fad med fløde og bacon.
Smid gerne flere grøntsager i fadet når du er igang. Tomater, peberfrugt, broccoli og blomkål er gode bud på skønne grøntsager du også sagens kan putte i retten. Du kan også erstatte halvdelen af dine ris med blomkålsris hvis i kan lide dem. Herhjemme er børnene ikke synderligt begejstret for blomkålsris og derfor vælger jeg primært bare at servere 100 % ris når der er ris på menuen herhjemme. Du kan også bruge fuldkorns ris, men vi kan bedst lide klassiske jasmin eller basmatis ris herhjemme så det er altså det jeg primært servere, også til denne omgang kylling i fad med fløde og bacon.
Du kan også lave min hawaii kylling med ris.
Kylling i fad serveret med ris
Jeg er vild med kylling og det samme er min ældste datter også. Når der er kylling på menuen bliver der altid spist godt og specielt når det er med ris som tilbehør. Flødesovsen får en dejlig smag af bacon, gulerødder og krydderierne.
Har du prøvet min kylling i pikantsovs? Den opskrift kan jeg også anbefale.
Kylling med bacon og fløde sovs serveret med ris
Ingredienser
Kylling
- 500 gram kyllingebryst.
- 2 pakker bacon i skiver.
- Salt.
- Karry.
- Hvidløgspulver.
- 3 store gulerødder.
- ½ almindeligt løg.
- ½ liter madlavningsfløde.
- 2 mozzerellaostekugler.
Tilbehør
- 4 dl ris.
- 6 dl vand.
- Salt.
- Persille.
Sådan gør du
- Forvarm din ovn på 180 grader varmluft.
- Skær din kylling lidt ud. Krydre dem med en masse salt, karry og hvidløg. Fordel bacon udover dine kyllingestykker. Læg kyllingen i et ovnfast fad. Sæt dem i ovnen i cirka 10 minutters tid.
- Mens din kylling og bacon steger lidt, skal du lave grøntsagerne klar. Jeg skærer mine gulerødder i meget tynde skiver. Dit løg hakkes derudover i små tern.
- Når din kylling har været i ovnen i cirka 10 minutter tager du fadet ud og fordeler både gulerødder, løg og madlavningsfløde ud i fadet. Det skal nu bage i ovnen i 30 minutters tid, til kyllingen er færdigstegt, gulerødderne er møre og baconen er tilberedt.
- De sidste 5 minutter af tiden skal du skære dine mozzarellaklumper ud i skiver og fordel ovenpå kyllingen.
- Når der er cirka 25 minutter tilbage af ovntiden skal dine ris koges. Jeg starter med at få vandet op og koge. Derefter tilsætter jeg lidt salt og mine ris. Jeg røre det lidt rundt og lader det koge under låg ved middelvarme indtil al vandet er forsvundet - herefter lader jeg risene trække under låget til maden serveres. (når risene trækker er de selvfølgelig fjernet fra varmen)
- Server dine ris med kylling, flødesovs og finthakket persille på toppen.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Vil du følge med på mine sociale medier?
Det er rart at følge folk på de sociale medier, vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke bliver påmindet engang i mellem og inspireret til det. Hvis du gerne vil følge med hos mig, er jeg at finde flere steder. Første og fremmest er jeg at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Jeg har også en instagram der kun er fyldt med madspam og opskrifter – hashtagmor_blog.
Du kan følge med på bloggens facebook, der ligger jeg link til alle nye indlæg og engang i mellem river jeg ældre opskrifter frem fra gemmerne. Disse gamle indlæg giver yderligere inspiration til mine skønne følgere derinde.
Jeg kan også følges på pinterest under navnet #hashtagmor der deler jeg en masse nye og ældre opskrifter. Kort sagt, så er jeg at finde på de fleste sociale medier. Nu er det bare at vælge din favorit.
Hvordan kan jeg kontaktes?
Du er altid velkommen til at skrive en kommentar på facebook, bloggen eller på instagram hvis du har et spørgsmål til mig, ris eller ros. Jeg lover at svare så snart jeg har tid.
Jeg er vild med når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter rundt omkring på de sociale medier. Det gør at mine mange opskrifter lettere kommer ud til flere madglade mennesker, der også kan nyde mine lækre og alt for lette opskrifter. Du må også meget gerne tagge mig på din instagram eller bruge mit hashtag #hashtagmor, på den måde ser jeg alle jeres lækkerier. Og til sidst – på forhånd, kæmpe, mega tusind tak for hjælpen!
[…] Kylling i fad […]
[…] Mine børn elsker retter med ris. Min kylling i fad med flødesovs er ingen undtagelse. […]
[…] Søndag: kylling i fad med ris […]