Million boller i karry – den lækreste million karry gryde med svinekød. Million boller i karry er en klassisk ret fra det danske køkken, som er elsket af mange. Retten er kendetegnet ved den autentiske smag af karry, der får smagsløgene til at eksplodere.
Lækker million karry gryde med svinekød.
Oplev den autentiske smag af boller i karry blot med en million boller i karry i stedet for kødboller. Lidt som millionbøf blot med karrysovs. Million karry gryde med svinekød er en lækker ret, som typisk serveres med ris eller kartoffelmos. Retten består af hakket svinekød og løg, som er tilberedt i en krydret karrysauce, der giver retten en cremet og fyldig smag.
Retten er nem at tilberede, og kan tilpasses efter smag og præference. Hvis du er på udkig efter autentiske retter fra det danske køkken, er denne million karry gryde med svinekød et oplagt valg.
Mine børn elsker retter med ris. Min kylling i fad med flødesovs er ingen undtagelse.
Million boller i karry.
Million boller i karry er en klassisk børnefavorit, der består af små “frikadeller” i en lækker karrysauce. Retten serveres typisk med ris eller kartoffelmos, og er både mættende og smagfuld.
Jeg serverer denne million karry med optøet ærter hvis det skal være super nemt men en klassisk grøn salat er også lækkert og der kan man jo bare lave en salat til et par dage så man altid har noget lækkert tilbehør til maden. Jeg elsker salat når vi får retter med ris og sovs, det giver lige et sprødt og frisk twist til retten.
Vil du hellere have den originale variant? Så find min opskrift på boller i karry lige her.
Million karry gryde med svinekød
Ingredienser
Millionkarry
- 400 gram hakket svinekød.
- 1 helt løg.
Sovsen
- 1 god klat smør.
- 2 spsk mel.
- 1½ tsk karry.
- 3-5 dl mælk.
- Salt.
- Peber.
Tilbehør
- 5 dl vand.
- 3 dl ris.
- Salt.
- Frosne ærter eller salat som tilbehør.
Sådan gør du
- Start med at brune dit kød i en gryde. Mens kødet bruner skal dit løg hakkes fint. Når kødet er brunet tilføjes løget og det tilberedes med.
- Put vand til dine ris i en gryde og lad det koge op. Tilføj risene + salt og skru ned for varmen mens de tilberedes cirka 10 minutter under låg. Når vandet er kogt væk fjernes risene fra varmen og får lov at trække i ti minutter stadig under låg.
- Tag løg og kød ud af gryden og lav din sovs. Det er blot en opbagt karrysovs hvor du starter med at smelte smørret. Tilføj karry og mel og lad det samle sig. Det skal blive en blød "melbolle" - hvis det ikke gør dette kan du med fordel tilføje lidt ekstra smør.
- Tilføj derefter mælk lidt af gangen og rør det godt ud så du undgår klumper.
- Når sovsen har en god tyk konsistens smager du til med salt og peber inden du hælder kød og løg tilbage i sovsen. Lad det hygge sig under svag varme til du er klar til servering.
- Jeg plejer blot at serverer ærter der optøs i koldt vand til denne ret, men du kan også lave en hurtig salat. Jeg havde salat tilbage fra dagen før som jeg serveret hertil.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Vil du følge med på mine sociale medier?
Det er rart at følge folk på de sociale medier, vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke bliver påmindet engang i mellem og inspireret til det. Hvis du gerne vil følge med hos mig, er jeg at finde flere steder. Første og fremmest er jeg at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Jeg har også en instagram der kun er fyldt med madspam og opskrifter – hashtagmor_blog.
Du kan følge med på bloggens facebook, der ligger jeg link til alle nye indlæg og engang i mellem river jeg ældre opskrifter frem fra gemmerne. Disse gamle indlæg giver yderligere inspiration til mine skønne følgere derinde.
Jeg kan også følges på pinterest under navnet #hashtagmor der deler jeg en masse nye og ældre opskrifter. Kort sagt, så er jeg at finde på de fleste sociale medier. Nu er det bare at vælge din favorit.
Hvordan kan jeg kontaktes?
Du er altid velkommen til at skrive en kommentar på facebook, bloggen eller på instagram hvis du har et spørgsmål til mig, ris eller ros. Jeg lover at svare så snart jeg har tid.
Jeg er vild med når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter rundt omkring på de sociale medier. Det gør at mine mange opskrifter lettere kommer ud til flere madglade mennesker, der også kan nyde mine lækre og alt for lette opskrifter. Du må også meget gerne tagge mig på din instagram eller bruge mit hashtag #hashtagmor, på den måde ser jeg alle jeres lækkerier. Og til sidst – på forhånd, kæmpe, mega tusind tak for hjælpen!
[…] Vil du prøve min opskrift på million karry med ris? Så finder du opskriften lige her i stedet. […]