Yes – jeg ved det godt, sådan en gang tarteletter burde helt klart laves med en hel kylling. Det er nærmest blasfemi at gøre andet. Men (!!!) jeg bruger altså bryster i stedet. Det skyldes følgende:
– min mand er på ingen måde vild med kød hvor der er ben i. Han er virkelig sjov at servere et kyllingelår for, alt bliver sorteret og det ender med at der faktisk er mere kød tilbage på låret end han har spist. En lille misfavning af kødet og så kan det ikke spises.
– vi har altid kyllingbryst i fryseren.
– det er nemmere at “pille”.
Jeg putter bacon på toppen af mine tarteletter sammen med hakket persille – det gør dem super lækre!
Opskriften får i her:
Mængde: 4 personer.
Arbejdstid: 45 minutter.
Ingredienser:
3 kyllingebryster (ca 600 gram).
Ca 2 liter vand.
50 gram smør.
3 spsk mel.
1 kyllingfond (fra knorr).
Salt.
1/2 pose frost ærter.
1/2 pose frost kødboller.
1 pakke bacon.
2 pakker luksusskaller/ tarteletter.
Persille.
Fremgangsmåde:
1. Kog kyllingen i vandet.
2. Hæld koge vandet i en skål når kyllingen er færdig og læg kyllingen op på et skærebræt hvor du “plukker” den.
3. Smelt smøret i gryden og rør stille og roligt melen i. Når du har rørt alt melet ud hælder du lidt vand i af gangen, husk at røre det godt sammen så du ikke får klumper.
4. Fortsæt med vand til du føler at konsistensen er god. Rør fonden ud i sovsen.
5. Put kylling, kødboller og ærter op i sovsen.
6. Lad sovsen simre mens du steger bacon og varmer tarteletskallerne i ovnen (180 grader – ca 5 minutter).
7. Server skallerne med en masse fyld og pynt med bacon og persille.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Jeg er at finde på min instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.
Du er som altid velkommen til at skrive en kommentar enten her, på facebook eller instagram hvis du har spørgsmål, ris eller ros. Jeg svare så snart jeg har tid.
[…] Tarteletter med kylling og bacon […]