En skøn opskrift på jægergryde med mørbrad serveret med ris. Denne jægergryde kan man selvfølgelig ret nemt sammenligne med en klassisk mørbradgryde fordi jeg primært har valgt at putte mørbrad i, men du kan også sagtens bruge andre udskæringer af svinekød, eksempelvis korteletter eller svinekød i tern. Det egner sig også eminent til en jægergryde.
Opskrift på jægergryde med mørbrad
Sovsen består af lige dele friske tomater og koncentrat hvilket giver en god balance. Der er heller ikke sparet på fløden og det er et kæmpe plus hvis man spørger en flødeglad type som mig. Jeg har brugt madlavningsfløde i denne opskrift, primært fordi det er billigt, langtidsholdbart og ofte på tilbud sammenholdt med den foretrukne variant – piskefløde. Jeg kan kun anbefale dig at skifte madlavningsfløden ud med piskefløde hvis du ikke har været heldig at få madlavningsfløde på tilbud eller hvis der er piskefløde på tilbud. Hvis du bruger madlavningsfløde så gå med så høj fedtprocent som muligt. Jo højere fedtprocent des mere cremet og lækker sovs og det er de færreste der vil klage over det.
En omgang teriyaki mørbrad med nudler er også lækkert. Find min opskrift på dette lige her.
Jægergryde serveret med ris
Jeg servere min jægergryde med ris. Du kan også serverer den på en god portion kartoffelmos eller med kogte kartofler som tilbehør. Jeg foretrækker ris eller kartoffelmos dog.
Derudover kan jeg kun anbefale dig at serverer nogle grøntsager til din jægergryde også. Her kunne det eksempelvis være en tomatsalat eller nogle stegte grønne bønner.
Du kan også prøve min pølsegryde med kartoffelmos – nemt og lækkert.
Opskrift på jægergryde serveret med ris.
Ingredienser
Jægergryde fyld
- 1 hel mørbrad. (afpudset)
- 150 gram bacon i tern.
- 100 gram cocktailpølser. (dem fra køl)
Jægergryde paprika/tomat sovs
- 1 tsk smør.
- 3 spsk paprika.
- 1 hel rødløg.
- 1 dåse tomatpure.
- ½ liter madlavningsfløde.
- Jævning.
- 250 gram tomater. (de skal skæres i mindre stykker)
- Salt.
Tilbehør
- 4 dl ris.
- 6 dl vand.
- Salt.
- Persille.
Sådan gør du
- Start med at afpudse din mørbrad. Skær den derefter i små stykker.
- Steg dine mørbradstykker i en gryde. Tilføj bacon efter et par minutter og steg det med. Din mørbrad skal være gennemstegt og din bacon sprød. Steg dine cocktailpølser med et par minutter så det får lidt stegeskorpe. (jeg halverede mine mens det andet stegte)
- Skær dine tomater ud i små stykker.
- Fjern alt kødet fra gryden og lav sovsen. Her starter jeg med at smelte smørret, tilføj din paprika og lad den varme lidt igennem. Tilføj din tomatpure og dine rødløg og lad det stege en lille smule.
- Tilføj madlavningsfløde og dine udskårede tomater og lad sovsen simre lidt.
- Tilføj kødet og lad det simre mens du koger dine ris.
- Når risene skal koges starter du med at få 6 dl vand op og koge under låg. Når det koger tilføjer du salt og 4 dl ris og skruer ned på middel varme. Lad risene koge til vandet er kogt væk og lad derefter risene trække under låg (men ikke på blusset) i 5 minutter cirka.
- Server derefter din jægergryde med ris og masser af frisk hakket persille.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Vil du følge med på mine sociale medier?
Det er rart at følge folk på de sociale medier, vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke bliver påmindet engang i mellem og inspireret til det. Hvis du gerne vil følge med hos mig, er jeg at finde flere steder. Første og fremmest er jeg at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Jeg har også en instagram der kun er fyldt med madspam og opskrifter – hashtagmor_blog.
Du kan følge med på bloggens facebook, der ligger jeg link til alle nye indlæg og engang i mellem river jeg ældre opskrifter frem fra gemmerne. Disse gamle indlæg giver yderligere inspiration til mine skønne følgere derinde.
Jeg kan også følges på pinterest under navnet #hashtagmor der deler jeg en masse nye og ældre opskrifter. Kort sagt, så er jeg at finde på de fleste sociale medier. Nu er det bare at vælge din favorit.
Hvordan kan jeg kontaktes?
Du er altid velkommen til at skrive en kommentar på facebook, bloggen eller på instagram hvis du har et spørgsmål til mig, ris eller ros. Jeg lover at svare så snart jeg har tid.
Jeg er vild med når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter rundt omkring på de sociale medier. Det gør at mine mange opskrifter lettere kommer ud til flere madglade mennesker, der også kan nyde mine lækre og alt for lette opskrifter. Du må også meget gerne tagge mig på din instagram eller bruge mit hashtag #hashtagmor, på den måde ser jeg alle jeres lækkerier. Og til sidst – på forhånd, kæmpe, mega tusind tak for hjælpen!
[…] Søndag: jægergryde med ris […]
[…] Lørdag: jægergryde med ris […]
[…] Søndag: jægergryde med ris […]
[…] Du kan også lave denne skønne gryderet med svinekød hvis du vil prøve noget andet. […]
[…] Søndag: jægergryde med ris […]