Det skønneste fad med kartofler og krydrede oksefrikadeller i ovn er den nyeste opskrift på stammen herfra. Endnu en let opskrift der passer perfekt ind i den travle børnefamilies hverdag. Du kan spare tid hvis du har rester af kartofler som du kan bruge heri, på den måde spare du tid og undgår madspild. Det lækreste kartoffelfad med krydrede oksefrikadeller i ovn med bechamelsovs og mozzarellaost på toppen.
Fad med kartofler og krydrede oksefrikadeller
Disse krydrede oksefrikadeller er fyldt med masser af rødløg, hvidløg og persille. Virkelig lækkert! De krydrede oksefrikadeller bages i ovnen i et fad med kartofler og bechamelsovs. Det giver en virkelig lækker smag til hele retten. Sammentid undgår man en stegeskorpe på oksefrikadellerne, hvilket passer perfekt til denne ret.
Hvis du gerne vil have flere grøntsager ind i denne ret, så kan du skære tynde skiver af blomkål som også koges og ligges sammen med kartoflerne i fadet. Du kan også bruge rå aubergine eller rå squash der er skåret i skiver som supplement eller erstatning til kartoflerne.
Hvis du hellere vil have nogle grøntsager skjult i retten kan du tilføje dem til kødbollerne. Når der skal skjules grøntsager kan de med fordel puttes revet i farsen til kødbollerne. Det kunne eksempelvis være rød peberfrugt i meget små tern, revet gulerødder eller revet squash.
Udover de grøntsager du kan integrere i retten kan du servere noget hertil. Det kunne være at servere en lækker blandet grøn salat. Du kan også servere nogle grøntsagsstænger som agurk, gulerødder, selleri og peberfrugter.
Krydrede oksefrikadeller i ovn
Krydrede oksefrikadeller i ovn er virkelig fyldt med smag. Der skal bare godt med persille og løg i dem. Hvis du frygter at der er for meget i, så kan jeg fortælle at der roligt kan kommes endnu mere i uden at det gjorde noget. Jeg er helt vild med disse krydrede oksefrikadeller og jeg tænker at man sagtens kan krydre dem både mere og mindre.
Jeg er vild med smagen af hvidløg, derfor er der også okay meget af det i. Men hvis du ikke er hvidløgstypen så kan det erstattes med ekstra løg. Du kan også sagtens fordoble hvidløget, hvis du som jeg elsker hvidløg. Du kan også krydre dine oksefrikadeller med en blanding af blendet peberfrugt, forårsløg og purløg.
Fad med kartofler og krydrede oksefrikadeller i ovn
Ingredienser
Kartofler i ovn
- 800 gram kartofler
- vand
- salt
krydrede oksefrikadeller
- 500 gram hakket oksekød
- 1 helt rødløg
- 4 fed hvidløg
- salt
- peber
- 1 bundt persille
bechamelsovs
- 1 skive smør
- 2 spsk mel
- ½ liter mælk
- 2 tsk muskatnød
- salt
- peber
Topping
- 100 gram mozzarellaost
- persille
Sådan gør du
- Start med at skrælle dine kartofler. Kog dine kartofler hele i letsaltet vand.
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Hak dit rødløg. Knus dine hvidløg. Hak din persille fint. Bland disse ingredienser sammen med oksekød. Bland salt og peber i også.
- Skær dine kartofler i skiver. Put kartofler i bunden af et fad. Sæt kartofler op af kanten af fadet også. Lav kødboller af din fars. Læg skiftevis en skive af dine kartofler og en kødbolle i fadet. (se hvordan de skal stå på mine billeder)
- Smelt smøret til bechamelsovsen i en gryde - rør melet i. Tilsæt mælk lidt af gangen, pas på det ikke klumper! Når sovsen har den rette konsistens tilsættes muskatnød, salt og peber efter smag.
- Fordel din bechamelsovs over dine kødboller i fadet.
- Sæt dit fad i ovnen i 40 minutter ved 180 grader varmluft. Efter halvdelen af tiden putter du mozzarellaost henover. (hvis du putter det på fra starten risikere du at det brænder på)
- Top din ret med lidt hakket persille. Server straks herefter.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Vil du følge med på mine sociale medier?
Det er rart at følge folk på de sociale medier, vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke bliver påmindet engang i mellem og inspireret til det. Hvis du gerne vil følge med hos mig, er jeg at finde flere steder. Første og fremmest er jeg at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Jeg har også en instagram der kun er fyldt med madspam og opskrifter – hashtagmor_blog.
Du kan følge med på bloggens facebook, der ligger jeg link til alle nye indlæg og engang i mellem river jeg ældre opskrifter frem fra gemmerne. Disse gamle indlæg giver yderligere inspiration til mine skønne følgere derinde.
Jeg kan også følges på pinterest under navnet #hashtagmor der deler jeg en masse nye og ældre opskrifter. Kort sagt, så er jeg at finde på de fleste sociale medier. Nu er det bare at vælge din favorit.
Hvordan kan jeg kontaktes?
Du er altid velkommen til at skrive en kommentar på facebook, bloggen eller på instagram hvis du har et spørgsmål til mig, ris eller ros. Jeg lover at svare så snart jeg har tid.
Jeg er vild med når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter rundt omkring på de sociale medier. Det gør at mine mange opskrifter lettere kommer ud til flere madglade mennesker, der også kan nyde mine lækre og alt for lette opskrifter. Du må også meget gerne tagge mig på din instagram eller bruge mit hashtag #hashtagmor, på den måde ser jeg alle jeres lækkerier. Og til sidst – på forhånd, kæmpe, mega tusind tak for hjælpen!
Uhm…..det skal helt sikkert prøves Vil dog lige høre hvor stor et fad du brugte (ca)
Omkring 20 cm i diameter 🙂
Håber at det hitter hos jer også!
De varmeste hilsner
Michelle Elbæk Jensen
Tak for hurtig svar
Selv tak 🙂
Ha’ en dejlig dag!
De varmeste hilsner
Michelle Elbæk Jensen
Det ser lækkert ud. Hvor længe koger du kartoflerne inden de skæres i skiver?
Til de er færdige – altså helt kogt 🙂 Jeg stikker bare i dem med en gaffel. Der er forskel på størrelse olign. Men cirka 20 minutter.
De varmeste hilsner
Michelle Elbæk Jensen
[…] Vil du prøve en anden opskrift med oksefrikadeller? Prøv mit kartoffelfad med oksefrikadeller og b… […]
[…] Søndag: Fad med kartofler og krydrede oksefrikadeller […]
[…] Søndag: fad med kartofler og oksefrikadeller […]
[…] Søndag: fad med kartofler […]