Vi bagte igår 2 slags boller til arbejdet, og kanelsnegle. Derudover lavede vi en portion osteboller, da jeg jo viste at vi skulle have suppe i dag! Ostebollerne er sprøde på toppen, svampede i midten og med lækker smeltet ost på toppen og ned af siderne – jeg er fan!
Jeg serverede dem til min lækre pestosuppe, find opskriften her.
Man kan både lave disse osteboller med cheddarost som jeg gjorde, eller med en lækker gouda eller mozerella alt efter hvad man er mest til. Kun fantasien sætter næsten grænser. Derudover kan man med fordel bytte lidt af den anførte hvedemel ud med en grov mel, fuldkorns mel af en art – det giver mere mæthed og sundhed til bollerne.
Mængde: 8 osteboller.
Forberedelsestid: 2 timer og 30 minutter.
Heraf arbejdstid: 30 minutter.
Ingredienser:
25 gram gær.
1 dl mælk.
50 gram smør.
2.5 dl vand.
1 tsk salt.
1 tsk sukker.
1 spsk kardemomme.
600 gram mel (+/-).
150 gram chedderost.
Fremgangsmåde:
1. Lun mælken i microovnen.
2. Smulre gæret ned i den varme mælk.
3. Smelt smøret i microovnen.
4. Tilsæt smør, vand, salt, kardemomme og sukker og rør godt rundt.
5. Tilsæt melet lidt af gangen.
6. Ælt dejen – det er vigtigt at dejen ikke er for klistret men sammentid må den ikke være tør.
7. Når dejen er færdig stilles den til hævning under et vådt viskestykke i 1 times tid.
8. Når dejen er hævet beklædes et fad med bagepapir. Form 8 boller og læg dem ved siden af hinanden i fadet. De må gerne ligge tæt – mine voksede sammen – det gør dem kun bedre.
9. Drys chedderost ovenpå og lad dem hæve ca. 30 minutter.
10. I den sidste del af hævetiden tændes ovnen på 180 grader varmeluft.
11. Bag dine osteboller i ca. 30 minutter til osten er smeltet og dejen er færdigbagt.
Serveres lune til en lækker suppe. Velbekommen!
Mangler du inspiration til suppe? Så prøv pestosuppe, Cheeseburger suppe eller tomatsuppe.
De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Jeg er at finde på min instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.
Du er altid velkommen til at kommentere her på bloggen, på min facebookside eller min instagram hvis du har spørgmål til en af mine opskrifter eller andet. Ris og ros modtages også med kyshånd.
[…] Ved siden af suppen serverede jeg osteboller som vi bagte igår – opskriften på dem, finder d… […]
[…] Osteboller. […]