Endelig er jeg rask! Det har virkelig været en hård omgang hvor jeg bare har følt mig som en elendig mor. Heldigvis er jeg nu ovenpå igen, og nu må jeg have taget min sygedel for de næste 10 år. Igår lavede jeg mega nem mad, valget stod imellem justeat.dk eller mega nem mad, så det blev det sidste, grøntsager booster jo immunforsvaret ikke? Menuen stod på tortillia tærte – med masser af lækre ingredienser. Mums!
Du kan også prøve min lækre mexicanske lasagne. Find opskriften lige her.
Du kan selvfølgelig variere på flere forskellige måder – men min favorit er klart denne. Du kan desuden bruge forskelligt tilbehør – salsa, cremefresie, agurk, majs, edamamebønner, peberfrugt, gulerødder eller blot servere en hurtig og lækker salat som tilbehør.
Du kan også overveje en anden af mine sunde retter – jeg har en lang liste lige her.
Jeg har selvfølgelig brugt fuldkornstortillias i denne her tærte – men du kan også sagtens bruge de almindelige, de glutenfri eller blot bage nogle lækre pandekager helt selv fra bunden. Alle dele fungere super fint.
Mængde: 4 personer.
Forberedelsestid: 30 minutter.
Arbejdstid i alt: 15 minutter.
Ingredienser:
500 gram hakket oksekød.
200 gram grøntsager.
Salt og peber.
Olie til stegning.
1 pakke fuldkorn tortillia.
250 gram hytteost.
1 tomat.
1 rødløg.
150 gram chedderost.
150 gram mozerellaost.
2 advokadoer.
3 dl creamfresie.
1/2 pose guacamolemix.
Edamamebønner.
Agurk.
Fremgangsmåde:
1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
2. Steg oksekødet i en smule olie på en pande. Tilsæt grøntsager, jeg brugte lidt forskellige rester jeg tidligere havde frosset ned.
3. Find en springform – start med en tortillia i bunden. Put halvdelen af hytteosten på, drys med lidt peber. Læg skiveskåret tomat og rødlæg ovenpå.
4. Put en ny tortillia ovenpå. Drys chedder og mozerellaost ovenpå. Hæld halvdelen af kødet på og fordel udover tortilliaen.
5. Fortsæt med et lag som nr. 3 og derefter et lag som nr. 4. Put tilsidst en tortillia på toppen og drys med det sidste ost.
6. Tortillia tærten bages i ovnen i 15 minutter.
7. Mens tærten bages i ovnen laves guacamole af 2 moste advokadoer, 1 dl creamfresie og en halv pose guacamolemix.
8. Pil derefter edamamebønnerne og skær agurkerne.
9. Når din tærte er færdigbagt, serveres den med gaucamole, creamfresie, edamebønner og agurk.
Velbekomme.
Masser af varme blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Har du lyst til mere? følg med på instagram hvor jeg deler mit liv som madblogger, mor til to små børn og fuldtids ansat kontorassistent. Du kan også følge med på bloggens facebook, hvor jeg deler link til alle nye indlæg og engang i mellem river ældre inspiration frem. Endnu mere madspam? Så kan jeg følges på pinterest under navnet #hashtagmor.
Du er altid velkommen til at skrive en kommentar her, på facebook eller på instagram hvis du har ris, ros eller spørgsmål. Jeg svare selvfølgelig så snart jeg har tid.