Jeg er virkelig stor fan af taco, tortillas, pitabrød og andet “nem” mad med masser af grøntsager som man selv kan lave ved bordet. En af mine ynglings ting at fylde i tortillias er pulled chicken. Før hen anede jeg virkelig ikke hvor nemt det var at lave – men det har jeg heldigvis opdaget! Så det deler jeg selvfølgelig gerne med jer..
Hvad kan man bruge denne pulled chicken opskrift til?
Denne pulled chicken opskrift passer helt perfekt til alle mulige forskellige opskrifter – og du kan desuden sagtens både fryse det, eller gemme det i køleskabet et par dage i en tætlukket beholder. På den måde gør det ikke ret meget at man laver en stor portion.
Hvilket krydderi kan man bruge?
Du kan krydre dit pulled chicken præcis som du har lyst til. Jeg har virkelig gode erfaringer med følgende:
- Salsa.
- Fint hakket hvidløg, blandet med hakket persille og salt.
- Denne opskrift med tacomix.
- Den traditionelle med BBQ sauce.
i alle tilfælde skal du bruge olie til din pulled chicken – det gør at smagen bedre trænger ind i kødet.
Vil du servere en skøn aioli til? Så prøv denne lækre aioli på 3 minutter.
Pulled chicken opskrift
Ingredienser
- 600 gram kylling bryst
- 1 pose tacomix eller anden inspiration fra listen ovenfor
- olie
Sådan gør du
- Kyllingebrystet skæres i 4 stykker og ligges i et ovnfastfad med låg. Jeg bruger et fad fra tupperware - men man kan jo bruge et hvilket som helst fad med låg og alternativt, et almindeligt ildfastfad med et stykke sølvpapir hen over. Tilsæt olie og krydderi og bland godt sammen. Det er super fint hvis man har tid til at lade det stå og trække på køl 1 times tid.
- Kyllingen puttes i ovnen ved 150 grader i ca. 2 timer - man kan tjekke om det er færdigt ved simpelthen at teste om kyllingen let skiller sig fra hinanden.
- Kyllingen rives i små stykker med 2 gafler.
- Jeg servere det gerne med fuldkorns tortillas, creamfresie, revet chedderost, majs, salat, agurk, løg og gulerødder - men kun fantasien sætter grænser.
Hvis man har en lille rest tilbage er det også lækkert ovenpå en salat til madpakken.
De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Jeg er at finde på min instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.
Du er som altid velkommen til at skrive en kommentar enten her, på facebook eller instagram hvis du har spørgsmål, ris eller ros. Jeg svare så snart jeg har tid.
Det lyder virkelig lækkert! Man kan desværre ikke se billederne, men jeg er selv stor fan af tacos, tortillas, osv.
Så kunne være, man skulle prøve det 😀
[…] 1. Lav ‘pulled chicken’, se opskrift HER. (Begynd i god tid! Når der er ca 45 minutter tilbage af tilberedningstiden, starter du på punkt […]
[…] 1. Lav ‘pulled chicken’, se opskrift HER. (Begynd i god tid! Når der er ca 20 minutter tilbage af tilberedningstiden, starter du på punkt […]
[…] Ønsker du at bruge pulled chicken? Så find min lette og lækre opskrift lige her. […]