#Hashtagmor

Opskrifter, mad og kærlighed

  • Forside
  • Opskrifter
    • Morgenmad ideer
    • Frokost ideer
    • Opskrifter aftensmad
    • Bagning
    • Gryderetter
    • Suppe opskrift
    • Tærte opskrift
    • Vegatar opskrifter
    • Tapas opskrifter
    • Opskrifter sous vide
  • Madplan
    • Madplan
    • Billig madplan – budget madplan
  • Opskrifter til forskellige anledninger
    • Opskrifter til påske
    • Opskrifter til halloween
    • Opskrifter til jul
juni 24, 2017

Fantastiske fuldkorns pølsebrød

Vi var til sankt hans i går i børnehaven – i den forbindelse forsøgte jeg mig på en version af pølsebrød med fuldkorn. Jeg synes det er vigtigt at børnene spiser varieret og helst efter kostrådene – Agnes kan sagtens spise et stykke kage, take away eller lidt chokolade, men så længe grundstenene er ok, så burde fundamentet ikke vælte af ujævnhederne.

Nu hvor sommeren (forhåbentligt!!) snart burde stadfeste sig i Danmark (hvor fanden bliver den af?) så spår jeg en fremtid med masser af skønne grillaftener – pølser med brød, remolade og ketchup. Jeg har derfor længe ledt efter en fuldkorns version af pølsebrød i butikkerne – for blot at have lidt sunde elementer til aftensmaden disse dage, men jeg har endnu ikke fundet nogle? Så jeg valgte igår at kaste mig over projektet!

Jeg fik 14 brød af portionen – men de kunne sagtens have været mindre.

Ingredienser:
25 gram gær
3,5 dl skummetmælk
1 spiseskefuld rapsolie
1 æg
1 teskefuld salt
100 gram durum hvedemel
100 gram fuldkorns hvedemel
350 gram hvedemel
100 gram smør

Æg eller mælk til pensling
Sesamfrø som topping

Fremgangsmåde:
1. Opløs gæren i mælken.
2. Tilsæt æg, salt og olie.
3. Pisk godt.
4. Tilsæt durummel og fuldkornsmel og rør dejen sammen.
5. Tilsæt hvedemel til dejen får den rigtige konsistent. Ælt dejen godt.
6. Smuldre små klumper af smøret og arbejd det ind i dejen.
7. Dejen skal nu hæve ca en time i skålen.
8. Form dejen til pølsebrød – aflange tynde brød. Put gerne lidt mel på bordet så dejen er nemmere at arbejde med.
9. Lad dem efterhæve på en bageplade beklædt med bagepapir i omkring 1 time.
10. Pensel med æg og drys sesamfrø på pølsebrødene inden de bages ved 200 grader i ca 12-15 minutter.

Nyd brødene med en god pølse og lidt dyppelse, velbekommen!
– Michelle <3

Del gerne mit indlæg her:

  • Click to share on Pinterest (Opens in new window) Pinterest
  • Click to share on Facebook (Opens in new window) Facebook
  • Click to share on X (Opens in new window) X
  • Click to share on LinkedIn (Opens in new window) LinkedIn

Indlægsnavigation

Jordbær tærte med marcipan
Pulled chicken opskrift

Share your thoughts Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Søg i mine opskrifter

Find dine favoritter

Hvem står bag bloggen?

Profilbillede

Velkommen til #hashtagmor, en madblog til den travle familie.

Jeg er en 32 år ung kvinde, gift med Jesper, mor til to fantastiske piger, kontorassistent og (selvfølgelig) blogger. Forvent en masse inspiration, madplaner og masser af foodspam.

De varmeste blogger hilsner, Michelle Elbæk Jensen / #hashtagmor

Opskrifter med ost

Pizza roulade med salat - madroulade med pizzafyld

Opskrifter med kylling

Risotto med karry og kylling opskrift

Lækkerier

Opskrift på hjemmelavet træstammer - halloween kage edition

Mad på 15 minutter

Sloppy joe opskrift med hotdogbrød

One pot retter

One pot i ovnen med ris og kylling kødboller i karry.
  • Elara by LyraThemes
  • Copyright - Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.