Vi var til sankt hans i går i børnehaven – i den forbindelse forsøgte jeg mig på en version af pølsebrød med fuldkorn. Jeg synes det er vigtigt at børnene spiser varieret og helst efter kostrådene – Agnes kan sagtens spise et stykke kage, take away eller lidt chokolade, men så længe grundstenene er ok, så burde fundamentet ikke vælte af ujævnhederne.
Nu hvor sommeren (forhåbentligt!!) snart burde stadfeste sig i Danmark (hvor fanden bliver den af?) så spår jeg en fremtid med masser af skønne grillaftener – pølser med brød, remolade og ketchup. Jeg har derfor længe ledt efter en fuldkorns version af pølsebrød i butikkerne – for blot at have lidt sunde elementer til aftensmaden disse dage, men jeg har endnu ikke fundet nogle? Så jeg valgte igår at kaste mig over projektet!
Jeg fik 14 brød af portionen – men de kunne sagtens have været mindre.
Ingredienser:
25 gram gær
3,5 dl skummetmælk
1 spiseskefuld rapsolie
1 æg
1 teskefuld salt
100 gram durum hvedemel
100 gram fuldkorns hvedemel
350 gram hvedemel
100 gram smør
Æg eller mælk til pensling
Sesamfrø som topping
Fremgangsmåde:
1. Opløs gæren i mælken.
2. Tilsæt æg, salt og olie.
3. Pisk godt.
4. Tilsæt durummel og fuldkornsmel og rør dejen sammen.
5. Tilsæt hvedemel til dejen får den rigtige konsistent. Ælt dejen godt.
6. Smuldre små klumper af smøret og arbejd det ind i dejen.
7. Dejen skal nu hæve ca en time i skålen.
8. Form dejen til pølsebrød – aflange tynde brød. Put gerne lidt mel på bordet så dejen er nemmere at arbejde med.
9. Lad dem efterhæve på en bageplade beklædt med bagepapir i omkring 1 time.
10. Pensel med æg og drys sesamfrø på pølsebrødene inden de bages ved 200 grader i ca 12-15 minutter.
Nyd brødene med en god pølse og lidt dyppelse, velbekommen!
– Michelle <3