Vegetariske retter vinder større og større indtraf på det danske marked – det er der mange årsager til, for det første er der flere og flere danskere der ønsker at leve helt kødfrit og for det andet er vi andre også mere og mere beviste omkring sundhedsfaktoren ved at spise mindre kød. Jeg selv kunne aldrig være vegetar – men jeg synes det er både lækkert og spændende at ekspermentere i det vegatariske køkken. Agnes, min 3 årige, er selvudnævnt vegetar – eller det skulle man ihvertfald tro, hun nægter konsekvent at spise kød – oftest må det ikke engang ligge på hendes tallerken, så på det område er det intet problem at skære ned på kødet herhjemme. Allerhelst ville jeg gerne spise vegetariske 2 dage ugentligt og fisk minimum 2 dage rent sundhedsmæssigt – men faktum er at også vi spiser kød mere end sundhedsstyrelsen anbefaler på ugentlig basis. Denne gang har jeg dog lavet en one pot pasta, helt uden kød.
One pot pasta kan laves på utallige måder – her med kødboller i ovnen.
Nå men, ingen grund til at slå sig selv i hovedet over hvad man burde gøre – når man kan kigge på alle de gode ting man heldigvis gør.
Vegetariske mad virker altid så omstændigt, men netop denne one pot pasta er super nem og mega velsmagende. Derudover er der minimale mængder opvask og dertil kommer de økonomiske fordele ved retten, den er nemlig ret billig i indkøb.
Vil du hellere prøve en one pot pasta med kød? Så prøv denne med kylling.
Mængde: 4 personer.
Forberedelsestid: 20 minutter.
Heraf arbejdstid: 10 minutter.
Ingredienser:
2 store håndfulde frisk spinat.
1 dåse hakket tomat.
250 gram pasta.
1 porre.
500 gram tomat.
1 rød snackpeber.
1 spsk oregano.
1 spsk timian.
1 spsk salt.
1 grøntsagsboullion.
4 dl mælk.
6 dl vand.
Pynt:
Persille.
Parmesanost.
Fremgangsmåde:
1. Rens og skær alle grøntsagerne ud.
2. Put alle ingredienser i en gryde.
3. Lad det hele koge i 10-15 minutter til pastaen er færdigkogt.
4. Retten serveres med revet parmesanost og frisk hakket persille.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Jeg er at finde på min instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.
Du er som altid velkommen til at smide en kommentar til retten her på bloggen, hvis du har spørgsmål, ønsker eller andet.
Lige hvad jeg havde brug for – jeg har længe kigget langt efter one-pot pastaer, men mange af dem er fyldt med mystiske ingredienser, som sjældent er at finde i mit køkken. Denne her er lige til at gå til, så jeg tror da aftensmaden er hjemme 😉
Det er jeg så glad for at høre Pia! Fantastisk 😘
Ha’ en fantastisk søndag.
De varmeste hilsner
Michelle Elbæk Jensen
Bliver det ikke sådan lidt suppeagtigt med al den væde?
Det synes jeg ikke nej. Der er selvfølgelig væske tilbage, men der optages en del vand igennem pastaen og derudover fordamper der også en god slat vand under kogningen.
Med venlig hilsen
Michelle Elbæk Jensen #hashtagmor
Er det muligt at erstatte den friske spinat med noget andet?
Ja – almindelig pasta. Det skal blot koge længere 🙂