Jeg har været mega bagud med opskrifter denne uge, igen! Det beklager jeg. Men alle mine vågne timer bliver stort set brugt på at renovere kælderen, når pigerne sover – og når jeg så endeligt kl 21.30 har 15 minutter til at smide mig på sofaen, inden sengen kalder – tja så er der oftest mails m.m. der skal besvares. I dag har vi set film, eller Jesper har .. jeg har skrevet blogindlæg, 2 styks – for lørdag aften/søndag morgen skal madplanen igen udarbejdes til jer – og det kræver selvfølgelig en fuldt opdateret blog, med opskrifter fra maden i ugens løb. Aftensmaden i dag stod på karbonader med stuvet ærter og gulerødder, altså endnu en mormor-ret.
Vil du hellere have stegt flæsk med persillesovs? Så er opskriften lige her!
Ellie støvsugede sovsen for ærter og gulerødder på imponerende kort tid, hvorefter hun entusiastisk råbte “meeere, meeere baaar” og pegede på gryden mens hun kiggede på Jesper. De små ærter og gulerødder faldt virkelig i god jord hos hende. Agnes derimod ville hverken have sovs eller karbonader, hun spiser virkelig sjældent kød! Og grøntsager er hun også begyndt at vælge fra – trods det ar hun for bare et år siden hellere ville have en skål kogt broccoli end et stykke chokolade, den tid er vist looong gone!
Opskriften på karbonader og stuvede ærter og gulerødder kan du finde herunder.
Ingredienser:
600 gram kartofler.
1/2 blomkålshoved.
Karbonader:
500 gram hakket svine/kalvekød.
2 dl rasp.
1 tsk salt.
1 tsk peber.
1 æg.
1 dl mælk.
Smør til stegning.
Sovs:
50 gram smør.
1 spsk mel.
Ca 3 dl mælk.
1 boullionterning.
1/2 tsk sukker.
Salt.
1/2 pose ærter/gulerødder fra frost.
Fremgangsmåde:
1. Gør kartoflerne rene, skær dårlige stykker af eller skræld dem. Rens og del blomkålet. Smid det i en gryde med vand og sæt dem over på komfuret for at koge.
2. Del kødet i 4 a ca 125 gram og form stykkerne som bøffer.
3. Bland æg og mælk i en dyb tallerken – bland rasp, salt og peber i en anden dyb tallerken.
4. Dyp karbonaderne, først i mælk/æg – dernæst i raspen, så endnu engang i æg/mælkeblanding og til slut i raspen. Når de alle er paneret smeltes smør på en pande. Steg karbonaderne ved lav varme.
5. Smelt smøret til sovsen i en gryde, hæld melet i og rør godt rundt. Sørg for at det ikke klumper. Hæld stille og roligt mælk i, rør godt hele tiden. Når sovsen har den rette konsistens putter du en boullionterning i og smager til med sukker og salt. Der skal ikke ret meget sukker i, men lidt giver en god smag – et lille husmortip jeg har fået af mine bedsteforældre.
6. Når sovsen smager godt, putter du ærter og gulerødder i og lader dem varme godt op.
7. Husk at vænne karbonaderne når de har stegt ca halvdelen af tiden. Det tager 12-18 minutter før de er gennemstegte alt efter tykkelsen, varmen m.m.
8. Karbonaderne serveres med kartofler og rigelige mængder sovs.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Jeg er at finde på min instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.
Du er som altid velkommen til at skrive en kommentar enten her, på facebook eller instagram hvis du har spørgsmål, ris eller ros. Jeg svare så snart jeg har tid.