I dag har vi fået den lækreste aftensmad! Mandens første kommentar var “omg det smager godt!” Og han er normalt svær at imponere. Agnes og Ellie spiste også begge op og Agnes bedte endda om mere! Succes.. Disse fyldte kødboller var en kæmpe succes.
Men hey, cant blame them, det var virkelig lækkert! Osten i kødbollerne gav dem en god fedme – sammentid med at det forhindre dem i at tørre ud som man kender det fra en lidt for stegt hakkebøf. Jeg spiste selv maden med squashetti, hvilket var super lækkert – pigerne og Jesper fik dog også grovpasta til, for lidt ekstra mæthed. Alt i alt en anbefalelsesværdig ret!
Jeg fik inspiration fra Arla til denne opskrift, da jeg lavede denne uges madplan. Arla havde nogle ostefyldte kødboller på deres hjemmeside, opskriften er dog ud fra egen fantasi.
Tomatsovsen laver jeg altid en del af og fryser i potioner, det er den samme som jeg brugte til ‘baconbomben‘ som havnede på bloggen for ikke længe siden – men opskriften på tomatsovs i får her under, er ca det der bruges, til en portion til denne ret:
Ingredienser til tomatsovs:
1 dåse hakket eller flået tomater.
1 løg.
2 fed hvidløg.
1 spsk oregano.
50 gram smør.
Fremgangsmåde:
1. Det hele koges – gerne i 45 minutter.
2. Blendes til en jævn og lækker tomatsovs.
Tomatsovsen kan som sagt fryses – så lav endelig en stor portion til fryseren.. (den store portion skal selvfølgelig fryses ned i små portioner – ellers giver det ikke meget mening)
Osten i retten er virkelig med til at give en god smag – men om man bruger den fuldfede havarti jeg har skrevet i opskriften eller om man er mere til en mild Gouda eller vælger en god chedder, er helt op til egne præferencer – jeg valgte blot en hawarti fordi jeg tænkte den kunne give en god smag uden at dominere retten.
Fyldte kødboller med Squashetti, opskrift:
Ingredienser:
500 gram hakket oksekød.
1 løg (lille løg eller 1/2 stort).
1 håndfuld frisk spinat.
1 spsk oregano.
1 spsk basilikum.
2 spsk olie.
1 tsk peber.
3 knips salt.
Hawarti ost (ca 1/3 ost).
1 portion tomatsovs.
Valgfrit: lidt ost til toppen.
2 hele squash (hvis hele familien kun spiser squash – vi nøjes med en og havde lidt tilbage da Jesper og pigerne mest spiste pasta)
Pasta
Fremgangsmåde:
1. Hak løg og spinat fint.
2. Bland det sammen med oksekød, olie og krydderier (salt, peber, oregano, basilikum).
3. Lad farsen til dine kødboller trække i køleskabet mens du skære havartien i passende tern.
4. Læg fars i din hånd, tryk det fladt og put et stykke ost i midten. Fold farsen omkring osten.
5. Dine kødboller steges ca. 5 minutter på en pande inden de lægges i et fad.
6. Tomatsovsen puttes ovenpå kødbollerne.
7. Hvis det ønskes drysses en smule ost på toppen og retten sættes i ovnen 15-20 minutter ved 160 grader varmeluft.
8. Pastaen koges efter anvisningerne.
9. Squash rives på et mandolinjern eller laves til spaghetti med en grøntsagsspriralizer eller lign.
10. Squashen koges i 2-3 minutter.
11. Serveres straks efter tilberedning.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Jeg er at finde på min instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.
Du er som altid velkommen til at skrive en kommentar enten her, på facebook eller instagram hvis du har spørgsmål, ris eller ros. Jeg svare så snart jeg har tid.