En af de faste retter jeg lavede da jeg lige var flyttet hjemmefra, var pikant kylling. Tilbehøret var selvfølgelig forskelligt men både pomfritter, ovnkartofler og forskellige kartoffelsalater er at anbefale. Min pikant kylling er selvfølgelig smurt op med gode mængder pikant ost og om viklet med en masse bacon! Mums.
Vil du gerne have flere grøntsager? Så smider du selvfølgelig bare en masse gnavegrønt, en hurtig salat eller nogle ovnbagte rodfrugter på tallerken, det kan anbefales!
Jeg har tidligere lavet dette kød med en lækker pesto kartoffelsalat til. Prøv den her.
Du kan, hvis det har interesse sagtens udskifte pikantosten med en anden type smøreost, eksempelvis en hvidløgsost eller en af de andre skønne oste varianter fra Buko eller Philadelphia.
Her i husstanden er 2 stykker kylling fint, men måske skal i bruge mere. Det må i lige selv vurdere.
Ingredienser:
Pikant kylling:
2 gode stykker kyllingbryst.
100 gram pikantost (jeg bruger buko).
8 stykker bacon.
Salt.
Peber.
Ovnkartofler:
800 gram kartofler.
Olie.
Timian.
Salt.
Bearnaisesovs.
Evt. grøntsager.
Fremgangsmåde:
1. Vask og rens dine kartofler. Skær dine kartofler i både og læg dem i et ovnfast fad.
2. Put olie og krydderier på dine kartofler og fordel det godt. Sæt kartoflerne i ovnen ved 180 graders varmluft i 5 minutters tid, indtil kyllingerne kommer og gør dem med selvskab.
3. Skær dine kyllingbryster i 2 stykker – på langs. Skær derefter en lang rille i midten af kyllingen og put pikantost ned i rillerne. Vikle 2 stykker bacon omkring hver af dem og sæt dem i ovnen ved 180 grader i ca 25-30 minutter så de er gennemstegte og kartoflerne er færdige.
4. Varm din bearnaisesovs og server din pikant kylling med ovnkartofler og masser af lun sovs.
Du kan med fordel servere en let salat eller gnavegrønt til retten. Vi fik gulerødder som gnave tilbehør til vores pikant kylling.
Et drys frisk persille på toppen gør sig glimrende til kyllingen.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Jeg er at finde på min instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.
Du er som altid velkommen til at skrive en kommentar enten her, på facebook eller instagram hvis du har spørgsmål, ris eller ros. Jeg svare så snart jeg har tid.
[…] Vil du have kylling til opskriften i stedet? Så kan jeg anbefale dig at lave pikant kylling bryst h… […]