En virkelig nem airfryer opskrift bestående af BBQ kødboller med ananas og hjemmelavet dressing med krydderurter. Jeg har kogt ananas ris som tilbehør hertil. Jeg har lavet flere opskrifter til airfryer. Men opskriften her kan også sagtens laves i ovnen i stedet hvis det skulle være. Kødbollerne bliver lækre sprøde i airfryeren da BBQ sovsen karamelliseres omkring kødbollerne.
BBQ kødboller med ananas serveret med nemme ananas ris
Sprøde og lækre BBQ kødboller der er karamelliseret i airfryeren grundet BBQ sovsen og ananas’ juicen. Jeg har brugt kødboller der er færdiglavet fra slagteren. Mine favoritter er dog klart de kødboller man kan købe i fra frost i rema1000. Min BBQ er en klassisk variant med et twist af bacon – den smager virkelig dejligt men du kan også blot bruge en helt klassisk BBQ.
Af grøntsager har jeg valgt at smide en smule ærter på tallerken – det var lige hvad vi havde på lager da jeg lavede denne lækre og nemme opskrift. Tilgængelig kan du både smide grøntsager i airfryeren med kødbollerne eller vælge at koge blomkålsris sammen med de almindelige ris for at få flere grøntsager ind i retten.
Du kan også serverer en salat eller andet lækkert hertil.
Vil du hellere have hjemmelavet kødboller? Så kan du finde min opskrift her.
Hjemmelavet dressing med krydderurter
En helt klassisk hjemmelavet dressing med krydderurter, løg og bearnaiseessens – en skøn kombination der giver en let syrlig men sammentid frisk dressing. Dressingen er virkelig lækker med ris og disse BBQ kødboller men den kan også bruges til al mulig andet hvis det skulle friste.
Jeg laver ofte denne hjemmelavet dressing med krydderurter. Enten med de rester af krydderurter jeg har på lager eller købt persille til formålet og med fint hakket løg. Det smager lækkert både med frisk persille, dild, purløg og med frisk estragon – der giver en bearnaise vibe. Jeg har altid cremefraiche og bearnaiseessens på lager, så man hurtigt kan bikse en dressing sammen – og så kan man jo også sagtens bruge lige den type løg man har på lager og kan lide.
BBQ kødboller med ananas og hjemmelavet dressing
Equipment
- 1 airfryer (retten kan også laves i ovnen, hvis du ikke har en airfryer - der skal du blot tilføje omkring 5-10 minutter til tiden)
Ingredienser
BBQ Kødboller med ananas
- 500 gram kødboller (færdige kødboller, mine er fra slagteren men jeg kan bedst lide dem fra rema1000)
- ½ dl BBQ sovs (Brug bare din favorit)
- 6 ringe ananas (jeg brugte dåseananas, væsken skal bruges i risene)
Ananas ris
- 4,5 dl jasmin ris.
- 5,5 dl vand.
- 2 dl ananas saft fra dine dåseananas.
- Salt.
Hjemmelavet dressing
- 3 spsk fed creme fraiche.
- ½ finthakket løg.
- 1 bundt finthakket purløg.
- ½ bundt finthakket persille.
- 1 tsk hvidløgspulver.
- 1 tsk bearnaiseessense.
- Salt og peber.
Eventuelt
- Ærter fra frost der optøes i koldt vand som tilbehør.
- Frisk purløg som topping.
Sådan gør du
- Start med at lave din dressing. Hak løg, purløg og persille fint - bland det med creme fraiche, bearnaiseessense og krydderier. Stil dressingen på køl til maden er klar.
- Dræn dine ananas for væske - der var omkring 2 dl i min dåse, hvis der er mindre eller mere i din justerer du bare vandmængden hertil. Put vand og ananasjuice i en gryde og få det op og koge. Vej dine ris af og vask dem godt. Put dine ris ned i vandet når vandet koger. Tilføj lidt salt og lad dem koge efter anvisning på pakken.
- Skær dine ananas i skiver og bland dem med kødboller og BBQ sovs i din airfryer skål. Jeg tilbereder kødbollerne fra frost hvilket gør det endnu mere nemt. De skal tilberedes i din airfryer ved 160 grader i cirka 20 minutter - ryst skuffen et par gange under tilberedningen.
- Server nu dine ananas ris med kødboller og ananas sammen med din hjemmelavet dressing. Jeg smed lidt optøet ærter fra frost og finthakket purløg på toppen også, men det er valgfrit.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Vil du følge med på mine sociale medier?
Det er rart at følge folk på de sociale medier, vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke bliver påmindet engang i mellem og inspireret til det. Hvis du gerne vil følge med hos mig, er jeg at finde flere steder. Første og fremmest er jeg at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Jeg har også en instagram der kun er fyldt med madspam og opskrifter – hashtagmor_blog.
Du kan følge med på bloggens facebook, der ligger jeg link til alle nye indlæg og engang i mellem river jeg ældre opskrifter frem fra gemmerne. Disse gamle indlæg giver yderligere inspiration til mine skønne følgere derinde.
Jeg kan også følges på pinterest under navnet #hashtagmor der deler jeg en masse nye og ældre opskrifter. Kort sagt, så er jeg at finde på de fleste sociale medier. Nu er det bare at vælge din favorit.
Hvordan kan jeg kontaktes?
Du er altid velkommen til at skrive en kommentar på facebook, bloggen eller på instagram hvis du har et spørgsmål til mig, ris eller ros. Jeg lover at svare så snart jeg har tid.
Jeg er vild med når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter rundt omkring på de sociale medier. Det gør at mine mange opskrifter lettere kommer ud til flere madglade mennesker, der også kan nyde mine lækre og alt for lette opskrifter. Du må også meget gerne tagge mig på din instagram eller bruge mit hashtag #hashtagmor, på den måde ser jeg alle jeres lækkerier. Og til sidst – på forhånd, kæmpe, mega tusind tak for hjælpen!