Har i nogensiden lavet snitzel af kylling? Hvis ikke – prøv det! Her har jeg brugt kyllingbryster der er halveret på den tykke ende. Det giver to store stykker snitzel som sammentid er tynde og lækre! Som tilbehør har jeg selvfølgelig ikke sparet på smøret – både som sovs og til de brasede kartofler.
Hvordan laver jeg sprøde og lækre brasede kartofler?
Smør, masser af smør – og lidt olie. Det er min “hemmelighed”. Desuden masser af varme og få kartofler på panden af gangen, så de ikke ligger i lag. Når den første omgang er færdig kan du med fordel smide de færdige kartofler i et ovnfastfad ved 100 grader i ovnen – så holder de sig varme og sprøde.
Vil du prøve mine smørbagte kartofler? Find den opskrift lige her.
Kylling snitzel? Kylling plejer det man da ikke at bruge..
Jeg ved godt at man normalt bruger svinekød til at lave snitzel, men altså jeg kunne godt tænke mig at bruge kylling, af to årsager: 1. børnene kan bedst lide kylling og 2. kylling er sundere. Så altså, det er årsagen til mit brud på de normale klassiske regler.
Vil du prøve mine kæmpenuggets, som er lidt ala disse snitzler? Find opskriften her.
Kylling snitzel med brasede kartofler
Ingredienser
Kylling snitzel
- 500 gram kylling (skåret over på tværs så du har 2 gode stykker af hvert bryst)
- mel (mængde efter behov)
- æg (mængde efter behov)
- mælk (mængde efter behov)
- rasp (mængde efter behov)
- salt (mængde efter behov)
- peber (mængde efter behov)
- Smør
- Olie
Brasede kartofler
- 600 gram kartofler (du kan sagtens bruge rester af kogte kartofler fra dagen før, hvis du har det)
- smør (masser af det!)
- olie
- salt
Tilbehør
- smør (til "sovs")
- ærter (fra frost)
- gulerødder
- persille
Sådan gør du
- Start med at gøre dine kartofler rene og skære dem i små stykker. De skal nu koges møre i let saltet vand.
- Skræl dine gulerødder og skær dem i mindre stykker. tø dine ærter op i koldt vand. De skal ikke koges.
- Skær dine kyllingfiletter over på midten, så du har to flade stykker af hvert bryst.
- Put æg og mælk i en dyb tallerken. Put mel, salt og peber i en anden tallerken og put rasp i en tredje tallerken,
- Du skal nu panere dine snitzel. Jeg tripple panere. Først mel, så æg/mælk, derefter mel igen, afslut nu med æg/mælk og rasp til slut.
- Du skal nu smelte rigeligt smør på to pander. Tilføj olie på begge pander. Steg dine kartofler på den ene, lidt af gangen. Steg sammentid dine snitzel på den anden pande. Raspen suger en del fedtstof, så hav rigeligt af det. Vend dine kartofler jævnligt indtil de er fint sprøde. Vend også dine snitzler til de er færdige. Du kan med fordel ligge begge dele i et ildfast fad og lade det opholde sig i ovnen mens du steger resten, hvis du ikke har plads på dine pander til hele portionen.
- Smelt til slut lidt ekstra smør i en kasserolle og brug det som sovs. Smid lidt persille på, det smager skønt og ser fint ud.
Velbekomme.
Varmeste hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor
Vil du gerne følge med på min instagram hvor jeg deler mit liv som mad blogger, mor til to og kontorassistent? Eller vil du følge med på facebook, hvor jeg deler nye opskrifter og desuden river gamle opskrifter frem til tider?
Du kan også følge mig på pinterest profil under navnet #hashtagmor.
Du er altid velkommen til at smide en kommentar eller en besked til mig. Både ved spørgsmål, ris eller ros. Jeg svare så snart jeg kan.
[…] Onsdag: kylling snitzel med brasede kartofler og smørsovs. […]