Amen altså, disse kødboller af kylling i karry ris, er virkelig virkelig nemt og lækkert. Det smager lidt som en opgraderet variant af boller i karry, og for dælen hvor er det nemt. Faktisk kan man sagtens starte med at koge ens kødboller af kylling i karry vandet, og dernæst fortsætte med at putte risene derned, på den måde kan man så nøjes med en enkelt gryde. Jeg kan dog bedst lide at skille det ad, så er retten også hurtigere færdig.
Mangler du lidt grøntsager? Det kan jeg godt forstå. Smid endelig nogle små stykker broccoli og blomkål ned til risene. Eller riv nogle gulerødder og tilføj til kødbollerne af kylling. Du kan også med fordel servere nogle æbler til, blot skåret i tern, som topping på retten. Jeg selv foretrækker blot at servere lidt gnavegrønt hertil – men lidt finthakket spidskål i bunden kunne helt sikkert også være lækkert.
Nå men kylling i karry er faktisk generelt en populær ret, så det her er jo en super lækker måde at få en anerledes variant af kylling i karry aka kødboller af kylling i karry ris – mums!
Hvis du hellere vil prøve noget andet? Så prøv min hawaii kylling i fad.
Jeg har brugt fuldkornsris til retten, men man kan altså også sagtens bruge klassiske hvide ris, hvis man hellere vil det. Jeg kunne faktisk også godt forestille mig at sådan en gang risottoris ville være fantastisk til det her, og så blot med karry/boullionvand der tilsættes stille og roligt.
Du kan også finde en af mine sunde opskrifter i min lange liste her.
Kødboller af kylling i karry ris.
Ingredienser
Kylling kød boller
- 400 gram hakket kylling
- ½ rødløg (hakket)
- 1 æg
- ½ spsk mel
- salt
- peber
Karry ris
- 400 gram ris (jeg brugte fuldkorn)
- vand
- 2-4 spsk karry (mængde efter hvor kraftig en smag du ønsker)
- 1 styk grøntsagsboullion (terning)
- salt
- 1 dåse kokosmælk (en stor dåse)
Sådan gør du
- Hak dit rødløg.
- Bland alle ingredienser til kødbollerne godt sammen, jeg kørte mit på en røremaskine, da det klart er nemmest for at få en helt samlet og lækker dej.
- Find to gryder, fyld vand i dem begge (masser i den til kødboller, og efter anvisning på rispakken på den gryde til risene).
- Hæld ris, karry og grøntsagsboullion i den gryde du har fundet til dine ris. Sæt begge gryder på komfuret og skru op for fuld styrke under begge gryder.
- Form alle dine kødboller, og put dem i gryden til kødbollerne. Lad dem koge til de svømmer op på toppen, dette er en indikation på at kødbollerne er ved at være færdige.
- Når dine ris er færdige og alt vandet er fordampet, hældes din kokosmælk ned til risene. Smag derefter til med salt.
- Server nu dine boller af kylling i karry ris - eventuelt med lidt hvidløgsbrød og nogle grøntsagsstænger eller en let salat.
Velbekomme.
Masser af varme blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Har du lyst til mere? følg med på instagram hvor jeg deler mit liv som madblogger, mor til to små børn og fuldtids ansat kontorassistent. Du kan også følge med på bloggens facebook, hvor jeg deler link til alle nye indlæg og engang i mellem river ældre inspiration frem. Endnu mere madspam? Så kan jeg følges på pinterest under navnet #hashtagmor.
Du er altid velkommen til at skrive en kommentar her, på facebook eller på instagram hvis du har ris, ros eller spørgsmål. Jeg svare selvfølgelig så snart jeg har tid.
[…] Mandag: kødboller af kylling i karry ris. […]
[…] Men du kan også med fordel lave kylling boller i karry, kylling kødboller med pasta og tomatsovs, kødboller af kylling med karryris eller kylling frikadeller med tilbehør. Du kan faktisk erstatte svinekød i de fleste retter med […]