Denne udgave af bagt havregrød med mandler og appelsin smager skønt. Den har en let appelsinsmag sammen med den bløde banan, den smeltede chokolade og de sprøde mandler.
Bagt havregrød med mandler og appelsin
Opskriften her på bagt havregrød med mandler og appelsin har en let smag af appelsin. Du kan med fordel skifte al vandet ud med mere appelsinsaft og derudover rive lidt appelsinskal ned i dejen hvis du ønsker mere appelsinsmag i den bagte havregrød. Du kan også med fordel servere en appelsinsirup ovenpå den bagte havregrød.
Vil du gerne have en opskrift på appelsin sirup? Så finder du opskriften på det lige her.
Opskriften på bagt havregrød er perfekt til en lækker brunch. Den kan også bruges til en skøn morgenmad i weekenden eller som små lækre stykker “kage” i madpakken til børnene. Jeg laver ofte bagt havregrød med mandler eller andet topping hvis jeg har en rest havregrød til overs. Men opskriften her tager udgangspunkt i at man ikke har havregrødsrester. (hvis du har rester af havregrød erstatter du bare havregryn og vand med din rest)
Mine børn er glade for at få et lille stykke “kage” med i madpakken i form af bagt havregrød. Samvittigheden er helt på sin plads når det gælder næring og sukkerpolitikker.
Du kan også lave en skøn omgang bagt grød med bær og chokolade.
Bagt havregrød med mandler og appelsin
Ingredienser
Dej til bagt havregrød
- 1,5 dl havregryn.
- 1 hel banan. (gerne en moden en af slagsen)
- 1 dl appelsinsaft. (friskpresset)
- 1 dl vand.
- 1 helt æg.
- 1 tsk bagepulver.
Topping
- Groft hakket mandler.
- Mørk chokolade.
Derudover
- Smør eller olie til at smøre formen.
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Start med at putte alle ingredienser (hold lidt vand tilbage) til dejen i en blender, foodprocesser eller i en skål (her skal du også bruge en stavblender).
- Blend ingredienserne til en ensartet dej. Tilføj resten af vandet og blend det ind i også.
- Smør formen med smør eller olie. Put dejen deri.
- Put halvdelen af din chokolade og mandler på, tryk det let ned i dejen.
- Put resten af toppingen ovenpå din havregrød.
- Sæt det i ovnen i 15-20 minutter til det er gennembagt. (bagetiden kan varierer efter hvordan din ovn bager og hvor tyk din dej er så hold altid øje)
- Server som den er eller med vaniljeskyr på toppen.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Vil du følge med på mine sociale medier?
Det er rart at følge folk på de sociale medier, vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke bliver påmindet engang i mellem og inspireret til det. Hvis du gerne vil følge med hos mig, er jeg at finde flere steder. Første og fremmest er jeg at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Jeg har også en instagram der kun er fyldt med madspam og opskrifter – hashtagmor_blog.
Du kan følge med på bloggens facebook, der ligger jeg link til alle nye indlæg og engang i mellem river jeg ældre opskrifter frem fra gemmerne. Disse gamle indlæg giver yderligere inspiration til mine skønne følgere derinde.
Jeg kan også følges på pinterest under navnet #hashtagmor der deler jeg en masse nye og ældre opskrifter. Kort sagt, så er jeg at finde på de fleste sociale medier. Nu er det bare at vælge din favorit.
Hvordan kan jeg kontaktes?
Du er altid velkommen til at skrive en kommentar på facebook, bloggen eller på instagram hvis du har et spørgsmål til mig, ris eller ros. Jeg lover at svare så snart jeg har tid.
Jeg er vild med når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter rundt omkring på de sociale medier. Det gør at mine mange opskrifter lettere kommer ud til flere madglade mennesker, der også kan nyde mine lækre og alt for lette opskrifter. Du må også meget gerne tagge mig på din instagram eller bruge mit hashtag #hashtagmor, på den måde ser jeg alle jeres lækkerier. Og til sidst – på forhånd, kæmpe, mega tusind tak for hjælpen!
Hej
Det ser lækkert ud. Bliver det fast, så det ikke smuldrer, hvis det skæres i stykker til madpakken? Og kan det fryses, tror du?
Mange hilsner Elsebeth
Beklager det sene svar – jeg har holdt ferie 🙂
Ja den bliver fast og smuldre ikke. Jeg har ikke forsøgt at fryse den, men det tænker jeg sagtens at du kan gøre 🙂
Med venlig hilsen
Michelle Elbæk Jensen #hashtagmor