I vores familie betyder weekend ofte pandekager – det sker gerne en gang pr. weekend at der serveres amerikanske pandekager til morgenmaden, for hey – det smager jo mega lækkert og børnene elsker at deltage i pandekagebagningen.
Oftest står menuen bare på ganske normale amerikanske pandekager med sirup og en smørklat. Men sommetider eksperimentere jeg i køkkenet og laver varianter de de amerikanske pandekager med forskelligt chokolade eller varieret topping.
Mine pandekager med kinder chokolade kan du finde her.
Amerikanske pandekager toppet med appelsinsirup.
Denne gang stod den på klassiske amerikanske pandekager med et twist, nemlig toppet af hjemmelavet appelsinsirup, mums!
Du kan også sagtens toppe dine pandekager med andre varianter af frugt sirup eller med en chokolade sirup. Kun fantasien og de kreative evner sætter grænser når det kommer til topping på sine pandekager.
Vil du hellere have noget andet morgenmad? Find en masse lækre opskrifter lige her.
Er du mere til de sunde morgenmåltider?
Vi kan selvfølgelig også godt lide at have sunde vaner her i familien, og oftest starter morgen med en god portion havregrød uden sukker, men med en klat æblegrød på toppen. Det ligger ligesom bunden i de små maver. Det betyder sammentid at jeg ikke har det skidt med at servere en tallerkenfuld amerikanske pandekager eller bananpandekager med nutella, alt efter hvad humøret diktere den pågældende dag. Jeg går ret meget ind for alt med måde, og jeg er sikker på at mine piger trives i bedste vis med både pandekager, havregrød og rugbrød som morgenmad.
16 – 20 små amerikanske pandekager.
Ingredienser til dine amerikanske pandekager:
3 æg.
1 tsk bagepulver.
0,5 tsk vanilje (enten korn fra en stang eller vaniljepulver.)
300 gram mel.
3 dl mælk.
Topping: Appelsin sirup og smør.
Hvordan bager jeg dem? Fremgangsmåde:
1. Knæk de 3 æg ud og pisk dem godt sammen.
2. Tilsæt mel, vanilje og bagepulver og rør sammen.
3. Tilsæt mælk lidt af gangen og sørg for at røre alle mel klumper ud.
4. Lad dejen hvile ca. 30 minutter i køleskabet.
5. Steg pandekagerne i smør på en mellemvarm pande og vend dem når de er ved at være gennembagt.
6. Når pandekagerne er lysebrune på begge sider og gennembagte lægges de i et tårn på en tallerken, hæld lidt topping udover og afslut med en god smørklat.
De amerikanske pandekager serveres nybagte.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Jeg er at finde på min instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.
Du er som altid velkommen til at smide en kommentar til retten her på bloggen, hvis du har spørgsmål, ønsker eller andet.
Mh de pandekager ser virkelig gode ud, dem kunne jeg bestemt godt spise 🙂
https://blogbykathrine.bloggerspoint.dk/
Så må du hellere bage en portion, de er bestemt at anbefale 🙂 ..
Tak for rosen!
Kærlig hilsen
Michelle Elbæk Jensen.