Min opskrift på japanske dumplings med svinekød aka en opskrift på Gyoza. En virkelig nem dumplings opskrift med masser af smag! Min dumplings opskrift er til omkring 55 – 60 styks og du bestemmer selv om du damper dem eller steger dem i lidt olie.
Japanske dumplings med svinekød – en nem dumplings opskrift
På vores ferie på mallorca tilbage i juni, spiste vi et sted hvor Agnes fik dumplings. Hun synes at de smagte fantastiske og vi blev enige om at vi i sommerferien skulle lave dem igen. Jeg har tidligere lavet dem, men dengang var de ikke en succes hos tøserne. Denne gang var de derimod begge fans! Jeg stegte halvdelen i olie og dampede den anden halvdel i en almindelig dampgryde. Man bruger normalt sådan en bambus indsats, men det ejer vi desværre ikke herhjemme i husstanden.
Du kan sagtens bruge eventuelle rester i madpakken og spise dem kolde som de er eller du kan vælge at fryse dem ned hvis du gerne vil have nem aftensmad til en anden dag. Jeg har lavet opskriften på 60 dumplings og vi var 3 voksne og 2 børn der spiste med + der var rester til 2 gange madpakker. Du kan derfor sagtens nøjes med en halv portion til en familie på to voksne og to børn, men jeg synes bare det nemmeste var at lave opskriften med 500 gram hakket svinekød frem for 250 gram – så kan man også vælge at spise rester på dag to.
Du kan også lave min asiatiske stegte ris med flæsk hvis du vil prøve noget andet.
Opskrift på Gyoza og karry blomkål
Gyoza er den japanske version af dumplings med svinekød. Jeg valgte at lave de japanske dumplings med svinekød sammen med pigerne fordi det var sådan nogle Agnes også fik på ferien. Super lækre og nemme at lave hvis man ikke går kæmpe meget op i foldeteknikker osv. Min opskrift på farsen indeholder blandt andet forårsløg, hvidløg og masser af ingefær. Vi er ret vilde med alle tre dele herhjemme, men du kan sagtens justerer opskriften til og bruge mere eller mindre af de ting, så du får smagen som du helt selv vil have.
Jeg har serveret mine Gyoza med kogt karry blomkål. Det var lækkert at have nogle grøntsager som snacks ved siden af, så det ikke kun var dumplings til måltidet.
Japanske dumplings opskrift med svinekød (Gyoza)
Ingredienser
Dejen
- 600 gram hvedemel
- 6 dl vand (som koges, du skal kun bruge omkring 5 dl, men noget vil fordampe)
- lidt salt.
Farsen
- 500 gram hakket svinekød.
- 1/3 spidskål. (hakkes fint)
- 5 hele forårsløg. (hakkes fint)
- 8 fed hvidløg. (presses)
- 1 hel ingefær. (rives)
- 1 spsk soyasauce.
- lidt salt.
- lidt peber.
Karry blomkål
- 1 hel blomkål. (skæres i buketter)
- Vand.
- Karry. (1 spsk cirka)
Sådan gør du
Dejen
- Start med dejen. Du skal koge dit vand. Jeg koger altid lidt mere end jeg skal bruge fordi noget fordamper lidt.
- Put dine 600 gram mel i en skål og tilsæt lidt salt. Jeg brugte nok 1,5 tsk salt. Smid halvdelen af vandet i melen og rør rundt. Tilsæt derefter lidt vand af gangen mens du ælter dejen. Du skal have en sammenhængende dej der ikke klistre til bordet og har en fast konsistens. Jeg lader den derefter køle af mens jeg forbereder farsen.
Farsen
- Hak spidskål og forårsløg fint. Put dit hakket svinekød i en skål og riv din ingefær og pres dit hvidløg direkte derned. Tilsæt dit spidskål, forårsløg, soya, salt og peber til farsen og rør det godt sammen.
Karry blomkål
- Del dit blomkål i buketter og smid det i en gryde med vand og karry. Det skal koges så det er klar til servering sammentid som dine dumplings.
Dumplings foldning
- Nu skal du til at folde dine dumplings. Jeg tager dejen og deler op i 6 dele og derefter ruller jeg dem enkeltvis ud i en lang slange som jeg deler op i 10 små stykker. Nu har du 60 små stykker og de skal så rulles ud til cirkler.
- Jeg havde mine to piger på 6 år og 7 år til at hjælpe, og vi gik virkelig ikke op i hvordan de så ud. Pigerne lavede forskellige former og slap fantasien løs. Når du ruller dem ud til cirkler putter du en klat fars på hver. Fold den ene side over den anden og klem dem sammen. Du kan folde dem i de klassiske folder og ellers ligesom fantasien siger.
- Når du har foldet det hele damper du det eller steger det i en pande med olie. Jeg gjorde begge dele. Dem du damper skal du lige smide et stykke bagepapir i, så de ikke hænger fast. Dem du damper skal have omkring 8 minutter mens de stegte skal have lidt kortere tid.
- Server med din karry blomkål og eventuelt soya eller sød chili sovs.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Vil du følge med på mine sociale medier?
Det er rart at følge folk på de sociale medier, vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke bliver påmindet engang i mellem og inspireret til det. Hvis du gerne vil følge med hos mig, er jeg at finde flere steder. Første og fremmest er jeg at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Jeg har også en instagram der kun er fyldt med madspam og opskrifter – hashtagmor_blog.
Du kan følge med på bloggens facebook, der ligger jeg link til alle nye indlæg og engang i mellem river jeg ældre opskrifter frem fra gemmerne. Disse gamle indlæg giver yderligere inspiration til mine skønne følgere derinde.
Jeg kan også følges på pinterest under navnet #hashtagmor der deler jeg en masse nye og ældre opskrifter. Kort sagt, så er jeg at finde på de fleste sociale medier. Nu er det bare at vælge din favorit.
Hvordan kan jeg kontaktes?
Du er altid velkommen til at skrive en kommentar på facebook, bloggen eller på instagram hvis du har et spørgsmål til mig, ris eller ros. Jeg lover at svare så snart jeg har tid.
Jeg er vild med når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter rundt omkring på de sociale medier. Det gør at mine mange opskrifter lettere kommer ud til flere madglade mennesker, der også kan nyde mine lækre og alt for lette opskrifter. Du må også meget gerne tagge mig på din instagram eller bruge mit hashtag #hashtagmor, på den måde ser jeg alle jeres lækkerier. Og til sidst – på forhånd, kæmpe, mega tusind tak for hjælpen!
[…] Vil du prøve mine dumplings? Så har jeg delt opskriften lige her. […]
[…] Søndag: dumplings med svinekød […]
[…] Vil du hoppe over i en anden asiatisk inspireret opskrift kan jeg anbefale gyoza. […]