Jeg er vild med en fyldig og lækker chili! Denne mexicansk chili con carne opskrift med ris og chokolade er altså både nem og lækker – og så er den en perfekt undskyldning til at supplere sin aftensmad med nachos chips – whats not to like? Min chili con carne med ris er både lækker, fyldig og mættende.
Tilbehør til din mexicansk chili con carne.
Jeg har selvfølgelig puttet cremefraiche på toppen, det er helt essentielt for en god balance mellem fed og fyldigt. Nachos er også et must som tilbehør til en god mexicansk chili con carne opskrift.
Jeg har desuden tilføjet lidt kogte ris, det giver lidt fylde i de små maver, og så synes jeg desuden også at det smager skønt. Du kan med fordel vælge en fuldkorns variant af risene, for mere sundhed.
Til slut servere jeg også både agurk og peberfrugt til retten, for at få lidt grøntsager ind.
Gryderetter er altså altid et hit, prøv en med kylling lige her.
Tips til en perfekt chili con carne opskrift.
En af de vigtigste ting ved en god chili con carne opskrift med ris, er selvfølgelig chilien. Men også en god mørk chokolade giver den korrekte afrunding på smagen. I forhold til chilien kan du også supplere med friske chilier, hvis du vil have mere smæk på chilismagen. Jeg foretrækker at nøjes med chili krydderiet, fordi mine børn altså ikke er vildt med al for stærk mad.
Bønnerne er også vigtige, jeg har brugt hvide bønner i tomatsovs, men dette er udelukkende fordi mine børn bedst kan lide disse. Du kan med fordel bruge brune chili bønner eller kidney bønner.
Derudover er spidskommen det krydderi jeg synes giver den bedste smag. Det er et fantastisk krydderi som jeg stort set altid bruger i mine mexicanske opskrifter.
Du kan selvfølgelig også servere en kylling i pikantsovs med ovnkartofler.
Mexicansk chili con carne opskrift med ris og chokolade
Ingredienser
- 1 tsk spidskommen
- ½ - 1 tsk stødt chili
- ½ tsk peber
- olie
- 1 løg (hakket)
- 4 fed hvidløg
- 500 gram hakket oksekød
- 1 dåse bønner
- 1 dåse hakket tomat
- 1-2 stykker chokolade
- salt (bruges til tilsmagning)
Tilbehør
- 500 gram ris
- ½ bøtte cremefraiche
- 1 pose nachos
- snack peber (som snack grønt)
- agurk (som snack grønt)
Sådan gør du
- Hak dit løg og hvidløg fint.
- Smid lidt olie i en gryde. Tilføj dine krydderier, lad det stege en smule inden du tilføjer dine hakket løg og dit hvidløg.
- Kog dine ris efter anvisning på pakken.
- Put derefter dit hakket oksekød ned i gryden til løg og krydderierne. Steg det godt.
- Når dit kød er gennemstegt tilføjes dine bønner og tomater.
- Smag til med chokolade og eventuelt salt.
- Skær agurk og peberfrugt ud i mindre stykker som tilbehør.
- Server din chili con carne med ris, cremefraiche og nachos chips.
De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor
Jeg er at finde på min instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.
Du er som altid velkommen til at skrive en kommentar enten her, på facebook eller instagram hvis du har spørgsmål, ris eller ros. Jeg svare så snart jeg har tid.