#Hashtagmor

Opskrifter, mad og kærlighed

  • Opskrifter
    • Opskrifter aftensmad
    • Frokost ideer
    • Morgenmad ideer
    • Bagning
    • Madplan
    • Billig madplan – budget madplan
    • Mad på tid (arbejdstid)
    • Gryderetter
    • Vegatar opskrifter
    • Suppe opskrift
    • Tærte opskrift
  • Bagom bloggeren
    • Mine piger
    • Anmeldelser
  • Ferie og rejse
september 7, 2018

Frikadeller, baconflødekartofler og sesamgulerødder.

Noglegange skal weekendmaden være lidt ekstra lækker, både til den lille familie men også til gæstebrug. Men frikadeller er da bare standart aftensmad? Jeps, men med det rette tilbehør i form af sesam gulerødder og baconflødekartofler er det altså virkelig lækkert og velegnet til både gæster og dagligdags mad. Mine frikadeller er med havregryn og rødløg, de er lækkert krydret med masser af peber hvilket jeg elsker i en god frikadelle!

Frikadeller, baconflødekartofler og sesamgulerødder.

Jeg deler min madplan med jer hver uge, nærmere bestemt lørdag aften, følg endelig med på bloggen. Du kan se den seneste her.

Mine baconflødekartofler er virkelig lækre, jeg er vild med dem! Jeg har desuden også kun hørt positive tilkendegivelser omkring dem, heldigvis. Jeg bruger dog også ofte købte flødekartofler, hvis det skal gå hurtigt, de smager nemlig også virkelig godt. Jeg køber normalt dem fra slagteren i superbrugsen, mums! Nå men i får selvfølgelig min hjemmelavet opskrift, som familien også elsker.

Frikadeller, baconflødekartofler og sesamgulerødder.

Vil du gerne have en anden lækker opskrift med flødekartofler? Så find min “Slange på flødebund”.

Frikadeller, baconflødekartofler og sesamgulerødder.

Som tilbehør servere jeg ovnbagte gulerødder med sesam, jeg bruger de små økologiske fra pose, og de smager virkelig fantastisk efter en tur i ovnen – smagfulde og lækre.

Frikadeller, baconflødekartofler og sesamgulerødder.

Mængde: 4 personer.
Tilberedningstid: 1 time og 30 minutter.
Heraf arbejdstid: 1 times tid.

Ingredienser:

Flødekartofler:
2 kilo Kartofler.
1/2 liter mornaysovs.
1/2 liter Piskefløde.
2 porre.
3 fed Hvidløg.
Salt.
Peber.
1 tsk revet muskatnød.

1 pakke bacon i strimler.

Frikadeller:
500 gram hakket svinekød.
1 dl havregryn.
1 æg.
1 rødløg.
lidt mælk.
en ½ tsk salt.
en ½ tsk peber.
smør til stegning.

Tilbehør:
1-2 poser gulerødder (de små snackgulerødder)
Olie.
Salt.
Sesam.

Fremgangsmåde:
1. Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver, gerne på et mandolinjern. Rens gulerødderne og læg dem i et ovnfast fad. Hæld olie ovenpå, drys med salt og sesam.
2. Pil hvidløg og hak det og porre meget fint.
3. Hæl moneysovs og piskefløde i en gryde og tænd på lavt blus. Tilsæt hvidløg, porre og krydderier og varm det op til kogepunktet.
4. Kartoflerne lægges i et ovnfast fad jævnt fordelt, og sovsen hældes over.
5. Sæt dine baconflødekartofler i ovnen ca. 30 minutter ved 200 grader, hvorefter de tages ud og toppes med bacon. Når de toppes med bacon sætter du gulerødderne i ovnen sammentid, i de 30 sidste minutter.
6. Mens dine baconflødekartofler er i ovnen de første 30 minutter, starter du på frikadellerne.
7. Hak løget og bland alle ingredienser til frikadellefarsen. Hæld dog kun lidt af mælken i af gangen, til farsen har den rette konsistent.
TIP: Hvis farsen har været i fryseren og stadig er en smule frossent kan du lune mælken i microovnen og hælde henover det hakket svinekød, så er det rare at arbejde med.
8. Form og læg frikadellerne på en middel varm pande med smeltet smør. Husk at vende dem efter ca 4 minutter, men hold øje så de ikke får for meget.
TIP: lav en dobbelt, tripple eller endnu større portion og læg nogle i fryseren, på den måde er det nemt at have tilbehøret klar til en lækker omgang pasta eller kartoffelsalat.
9. Hvis frikadellerne er færdige før kartoflerne og gulerødderne, så kan du sagtens lægge dem i et fad med sølvpapir på toppen.

Velbekomme.

De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.

Jeg er at finde på min instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.

Del gerne mit indlæg her:

  • Click to share on Pinterest (Opens in new window)
  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on LinkedIn (Opens in new window)

Indlægsnavigation

Butterdejspizza med bacon.
Kylling i cheddarsovs med ovnkartofler.

5 comments

  • kathrine
    september 8, 2018

    Det ser helt fantastisk ud, måms!:)

    https://blogbykathrine.bloggerspoint.dk/

    Reply
    • hashtagmor
      september 8, 2018

      Tusind tak Kathrine! Det betyder så meget at få sådan en kommentar 🙂

      De varmeste hilsner
      Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor

      Reply
  • Louisa
    marts 22, 2020

    Hej. Det ser virkelig lækkert ud.
    Vil dog lige høre om kartoflerne bliver lige så lækre hvis man bruger 4% Madlavningsfløde?
    Vi skal gerne spare på fedtet herhjemme 🙂

    Reply
    • admin
      marts 23, 2020

      Uh det har jeg ikke prøvet – desværre 🙂
      Men prøv dig frem! Du kan sagtens erstatte mornaysovsen med en let variant 😉

      Med venlig hilsen
      Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor

      Reply
  • Frikadelle burger med rødkål og hjemmelavet aioli – #Hashtagmor
    juli 15, 2020

    […] Hvis du mangler en god opskrift på frikadeller, så kan du finde opskriften her. […]

    Reply

Share your thoughts Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Søg i mine opskrifter

Find dine favoritter

Hvem er jeg?

Velkommen til #hashtagmor, en blog om mad, børn og mit liv på godt og ondt.

Jeg er en femogtyve år ung kvinde, gift med Jesper, mor til to fantastiske piger, kontorassistent, instagrammer og (selvfølgelig) blogger. Forvent en masse inspiration, lidt for ærlige indlæg, alt for meget foodspam og en blog skrevet, lige fra hjertet.

De varmeste blogger hilsner, Michelle Elbæk Jensen / #hashtagmor

Opskrifter med ost

Tun sandwich med smeltet mozzerella og avokado. #hashtagmor

Opskrifter med kylling

Kylling i pikantsovs med ovnkartofler

Lækkerier

Lækre lakrids marengs kyskager. #hashtagmor

Mad på 15 minutter

Nem og lækker pasta med crispy bacon.

One pot – nemme retter

One pot pasta med kødboller - nem og lækker børnefavorit. #hashtagmor
  • Elara by LyraThemes
  • Copyright - Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.