Når mørket bliver en større del af dagen, kulden begynder at bide sig fast og regnen er en hverdagsting så er det tid til efterårsmad! Denne opskrift på grov kartoffelmos med brun sovs, hakkebøf med bacon og rødbeder er en perfekt efterårsopskrift som vi er ret vilde med herhjemme. Min 6 årig kan nærmest leve af rødbeder og vi har aftalt at vi skal forsøge at lave vores egne en dag.
Efterårsmad: Grov kartoffelmos med brun sovs
En grov kartoffelmos med brun sovs er ikke at kimse af. Jeg moser blot kartoflerne og lader lidt små kartoffelstykker blive heri. Det giver en skøn konsistens. Du kan dog også mose kartoffelmosen helt, hvis du er mere til det. Det gør intet dårligt for retten. I en grov kartoffelmos bruger jeg fløde i stedet for smør. Min kartoffelmos med brun sovs og hakkebøf med bacon omkring komplimenterer hinanden virkelig godt.
Lækre hakkebøf med bacon
Jeg har en forkærlighed for hakkebøf med bacon. Bacon er selvfølgelig godt til det meste, men når det vikles omkring en hakkebøf så får vi bare en super smagfuld hakkebøf! Jeg bruger et stykke bacon pr bøf fordi jeg kun putter det omkring i en cirkel. Du kan også pakke hele bøffen ind i bacon, hvis du har lyst til at gå all in – men jeg synes at et enkelt stykke er helt perfekt.
Efterårsmad: Grov kartoffelmos med brun sovs, hakkebøf med bacon og rødbeder
Ingredienser
Grov kartoffelmos
- 1250 gram kartofler
- lidt fløde
- salt
- peber
Bacon bøffer
- 500 gram hakket oksekød
- 6 skiver bacon
- salt
- peber
Brun sovs
- 25 gram smør
- 2 spsk mel
- Vand (mængde efter præference)
- Fløde (mængde efter præference)
- 1,5 terning svineboullion
- salt
- peber
- ribs gele eller sukker (til at tilføje lidt sødme)
- kulør
Tilbehør
- Rødbeder
- Persille
Sådan gør du
- Start med at skylde, skrælle og skære dine kartofler i super små stykker. Jo mindre de er, jo hurtigere koger de.
- Kartoflerne skal derefter i en gryde med vand, vandet skal dække kartoflerne – tilføj lidt salt. Kartoflerne skal koges til de er møre.
- Imens former du bøfferne og lægger et stykke bacon omkring hver af dem. (Jeg laver 6 små bøffer). Put salt og peber på begge sider og steg dem på en pande først ved høj varme til de får farve og derefter på lav varme. Du kan med fordel stege bøfferne på kanterne når de har fået en fin stegeskorpe. På den måde bliver dit bacon også stegt. Vend dem undervejs.
- Du skal nu i gang med sovsen. Smelt dit smør i en gryde. Tilføj melet. Du skal nu røre godt. Tilføj vand lidt af gangen. Sørg for at der ikke er melklumper i, dem kan du få svært ved at få bugt med senere. Din sovs skal være godt tyk her, men ikke som en klump.
- Tilføj dine boullionterninger og lidt fløde af gangen til sovsen har den rette konsistens. Smag til med salt, peber og dit søde element. Mængden af fløde kontra vand er op til smagspræference. Jeg brugte ½ af hver men du kan gøre det med både mere eller mindre fløde. Tilføj til sidst kulør til sovsen - jeg kan bedst lide at den er lysebrun her. Smag til igen inden den skal serveres.
- Mos din kartoffelmos groft. Tilføj salt, peber og lidt fløde og mos det godt sammen. I denne grove kartoffelmos bruger jeg fløde i stedet for smør. Smag til med salt og peber.
- Server nu din kartoffelmos med brun sovs, bacon bøffer og rødbeder. Put eventuelt lidt persille på toppen.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Vil du følge med på mine sociale medier?
Det er rart at følge folk på de sociale medier, vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke bliver påmindet engang i mellem og inspireret til det. Hvis du gerne vil følge med hos mig, er jeg at finde flere steder. Første og fremmest er jeg at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Jeg har også en instagram der kun er fyldt med madspam og opskrifter – hashtagmor_blog.
Du kan følge med på bloggens facebook, der ligger jeg link til alle nye indlæg og engang i mellem river jeg ældre opskrifter frem fra gemmerne. Disse gamle indlæg giver yderligere inspiration til mine skønne følgere derinde.
Jeg kan også følges på pinterest under navnet #hashtagmor der deler jeg en masse nye og ældre opskrifter. Kort sagt, så er jeg at finde på de fleste sociale medier. Nu er det bare at vælge din favorit.
Hvordan kan jeg kontaktes?
Du er altid velkommen til at skrive en kommentar på facebook, bloggen eller på instagram hvis du har et spørgsmål til mig, ris eller ros. Jeg lover at svare så snart jeg har tid.
Jeg er vild med når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter rundt omkring på de sociale medier. Det gør at mine mange opskrifter lettere kommer ud til flere madglade mennesker, der også kan nyde mine lækre og alt for lette opskrifter. Du må også meget gerne tagge mig på din instagram eller bruge mit hashtag #hashtagmor, på den måde ser jeg alle jeres lækkerier. Og til sidst – på forhånd, kæmpe, mega tusind tak for hjælpen!
[…] Søndag: kartoffelmos, brun sovs og hakketbøffer […]
[…] der være kogte kartofler, brune kartofler (Denne opskrift er lavet i ovnen og den er super nem), brun sovs (brug det væske der er tilbage i posen som fond i sovsen) og rødkål. Du kan også sagtens tilføje en kålsalat eller andet til […]
[…] Søndag: kartoffelmos, baconbøffer og brun sovs […]
[…] Tilbehør: mine brune kartofler lavet i ovnen smager skønt hertil – eller lave de klassiske brunede kartofler! Du kan finde min opskrift på brun sovs her. […]
[…] Søndag: kartoffelmos, baconbøffer og brun sovs […]