Igår fyldte min mor rundt. Hun blev 50 år! Da pigerne og jeg har ferie, inviterede vi hende selvfølgelig herhjem for at fejre dagen. Vi startede dagen ud med brunch bestående af bananpandekager, skyr med bær, rundstykker og pålæg. Til aftensmad stod menuen på tapas, med hjemmebagt focaccia med fuldkorn. Jeg søger altid for at få en masse grøntsager ind i vores madplan, men der er også plads til takeaway og chokolade. En ting jeg altid forsøger på er at få flere fuldkorn ind i kosten, fordi det er vigtigt, både af sundhedsmæssige årsager men også fordi det mætter bedre og i længere tid.
Jeg bagte focaccia med flagesalt og timian, fordi jeg synes den kombination er skøn!
Til tapas har jeg selvfølgelig serveret en masse lækre pølser og kødtyper, skønne oste og selvfølgelig grøntsager, blandt andet små kogte majs kolber.
Du kan også prøve mit pikante ostebrød – find opskriften lige her.
Ingredienser:
1/2 pakke gær
4 dl vand
1 tsk sukker
1 tsk salt
2 spsk god oliven olie
150 gram fuldkorns mel
350 gram durummel
Fremgangsmåde:
1. Smuldre gæren i det håndvarme vand, tilsæt sukkeret. Lad det hvile et minutstid, mens du finder mel, salt og olie frem. Ved at lade det hvile, giver du gæren tid til at “vågne”.
2. Rør rundt og tilsæt salt og olie.
3. Start med at putte fuldkorns melet i dejen. Når det er rørt sammen puttes der durum mel i, lidt af gangen – indtil dejen er lind. Tilsæt ekstra ved behov, eller hold igen hvis dejen er mættet inden du har brugt det hele.
4. Ælt dejen godt igennem.
5. Sæt dejen til hævning under et fugtigt viskestykke i 2 timer, eller til den er vokset til dobbelt størrelse.
6. Forvarm ovnen til 230 grader – over og undervarme.
7. Læg bagepapir i et fad og læg dejen i fadet. Det er vigtigt at du ikke slår for meget luft ud af dejen når du flytter den.
8. Lav fordybninger i dejen og overhæld dejen med en smule oliven olie – det er vigtigt at det er en god olie! Drys med flagesalt og timian.
9. Focacciaen skal bage i ovnen 25 minutter, til den er sprød på oversiden.
Din focaccia nydes lun – til tapas med lækkert pålæg, til en skøn suppe eller som en lækker eftermiddagssnack blot med koldt smør.
Velbekommen!
De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Du er altid velkommen til at smide en kommentar her på bloggen hvis du har spørgsmål til maden eller andet, jeg er desuden at finde på min instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op.Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.
[…] 6. Serveres eventuelt med brød til – jeg havde en rest fuldkornsbrød, men også hjemmebagt foccasia er […]
[…] Focaccia med fuldkorn. […]
[…] opskrifter lige her: aioli, persille aioli, peberfrugt mayo, hvidløgsbrød, pikant ostebrød og fuldkorns focaccia, hvidløgsrejer, kylling nuggets, kylling stænger, bacon […]
[…] uden husblas – Crispy chicken til din sandwich – Focaccia med fuldkorn – Madmuffins med grøntsager – Pizza twisters med skinke – Mit […]