Jeg har lavet en virkelig lækker omgang butterdej med fyld af oksekød med sprøde kartofler i ovn. Opskriften med indbagt oksekød er på billederne serveret med købte pommefritter. Men jeg anbefaler at lave dem selv og derfor har jeg skrevet dem på opskriften.
Mine sprøde kartofler i ovn
Egentligt er denne opskrift serveret med købte pomfritter. Det var hvad jeg havde tid til den pågældende dag. Men jeg synes helt klart at du skal gøre sig selv den tjeneste at servere sprøde kartofler i ovn – aka hjemmelavet pomfritter! De smager SÅ godt.
Jeg har valgt at lave opskriften med mine sprøde kartofler i ovn, selvom der på billederne er købte pomfritter. Jeg har dog et billede fra en tidligere opskrift med disse sprøde kartofler i ovn. Jeg lover at de er lækre! Du kan dog også sagtens servere købte pomfritter, hvis det er hvad tiden er til hos jer.
Butterdej med fyld af oksekød
Denne opskrift på butterdej med fyld af oksekød er lidt græsk inspireret. Hvidløg, rødløg og fetaost giver en virkelig skøn smag til retten. Butterdej med fyld af oksekød er virkelig let at lave! Du kan sagtens servere til for gæster hvis du har lyst, her ville jeg dog lave det som 2 stænger i stedet. Læg fyldet på midten af butterdejen i en “stribe” og fold kanterne og ender indover. Kæmpe hit at servere butterdej med fyld af oksekød både til hverdag og fest.
Du kan også lave indbagt kylling hvis du har lyst – den opskrift finder du her.
Opskrift med indbagt oksekød
Min opskrift med indbagt oksekød kan sagtens varieres. Du kan sagtens både bruge andre kødtyper, ostetyper eller tilføje grøntsager til dine butterdej med fyld. Jeg kan anbefale følgende kombinationer:
- Cheddarost, hakket stegt oksekød, stegt bacon, tomat, syltede agurker, ketchup og sennep.
- Goudaost, hakket stegt svinekød med revet squash, løg og mozzarellaost.
- Fetaost, hakket stegt svinekød, rødløg, porre, hvidløg og tomater.
- Hakket tomat, hakket løg, hakket broccoli og mozerellaost blandet sammen.
- Pikantost, hakket oksekød, porre, hvidløg og hakket broccoli.
Som det kan ses, er det virkelig kun fantasien der sætter grænser. Der findes også et væld af kombinationer som jeg ikke har nævnt her.
Jeg servere denne opskrift med aioli, hjemmelavet aioli. Det er virkelig nemt at lave aioli selv, og jeg gør det nærmest på ugentlig basis. Det kan næsten ikke gå galt med min opskrift, som jeg selvfølgelig linker til lige her under. Du kan også sagtens lave en persille aioli hvis det er mere dig, den linker jeg også til her.
Min opskrift på aioli er at finde lige her.– Min opskrift på aioli med persille er lige her.
Butterdej med fyld af oksekød med sprøde kartofler i ovn
Ingredienser
Sprøde kartofler i ovn
- 2-3 store bagekartofler
- olie
- salt
- paprika
- hvidløgspulver
- oregano
Butterdej med fyld af oksekød
- 2 ruller butterdej (fra køl)
- 500 gram hakket oksekød
- salt
- peber
- ½ rødløg
- 4 fed hvidløg
- 100 gram fetaost
- 100 gram mozzerella ost (gerne en bøf mozzerella)
Tilbehør
- hjemmelavet aioli (find opskriften længere oppe i indlægget)
- gulerødder
- små tomater
Sådan gør du
- Start med dine pomfritter. Skræl dine bagekartofler. Skær dine kartofler i aflange firkanter. Fordel alle kartofler på en bageplade beklædt med bagepapir. Det skal ligge ved siden af hinanden og ikke med overlap. Fordel lidt olie henover. Afslut med krydderierne.
- Sæt din bageplade i ovnen på 180 grader varmluft i cirka en time.
- Steg dit oksekød på en pande med lidt salt og peber.
- Skær dine rødløg og hvidløg i skiver.
- Rul en plade butterdej ud, fordel din fetaost i 8 "bunker". Fordel dernæst kødet ovenpå de 8 bunker. Rødløg og hvidløg fordeles derefter ovenpå. Afslut med din mozzarellaost. Har du valgt bøf mozzarella ost så skal den blot skæres i 8 lige store stykker først.
- Nu skal du bare rulle din anden plade butterdej ud og ligge på toppen. Skær din butterdej over i 8 stykker. Pak kanterne nedover så du nu har 8 runde butterdejspakker. Læg dine butterdejspakker på en bageplade med bagepapir.
- Skær et par riller i toppen på dem hver. Pensel med mælk, æg eller smør.
- Sæt dine butterdejspakker i ovnen i cirka 20 minutter på 180 grader, så det passer med at de er færdige sammentid med grøntsagerne.
- Lav din aioli og server derefter dine butterdejspakker med pomfritter, gnavegrønt og aioli.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Vil du følge med på mine sociale medier?
Det er rart at følge folk på de sociale medier, vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke bliver påmindet engang i mellem og inspireret til det. Hvis du gerne vil følge med hos mig, er jeg at finde flere steder. Første og fremmest er jeg at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Jeg har også en instagram der kun er fyldt med madspam og opskrifter – hashtagmor_blog.
Du kan følge med på bloggens facebook, der ligger jeg link til alle nye indlæg og engang i mellem river jeg ældre opskrifter frem fra gemmerne. Disse gamle indlæg giver yderligere inspiration til mine skønne følgere derinde.
Jeg kan også følges på pinterest under navnet #hashtagmor der deler jeg en masse nye og ældre opskrifter. Kort sagt, så er jeg at finde på de fleste sociale medier. Nu er det bare at vælge din favorit.
Hvordan kan jeg kontaktes?
Du er altid velkommen til at skrive en kommentar på facebook, bloggen eller på instagram hvis du har et spørgsmål til mig, ris eller ros. Jeg lover at svare så snart jeg har tid.
Jeg er vild med når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter rundt omkring på de sociale medier. Det gør at mine mange opskrifter lettere kommer ud til flere madglade mennesker, der også kan nyde mine lækre og alt for lette opskrifter. Du må også meget gerne tagge mig på din instagram eller bruge mit hashtag #hashtagmor, på den måde ser jeg alle jeres lækkerier. Og til sidst – på forhånd, kæmpe, mega tusind tak for hjælpen!
Skøn opskrift. Jeg puttede tomat i butterdejspakkerne også, det var lækkert.
Familien og jeg var alle glade og tilfredse med opskriften.