Noglegange laver jeg en lækker ret, som jeg tænker jeg lige skal have på bloggen – men så skal jeg pludseligt det ene og det andet først, og før man ser sig om er der gået en måned og retten er nu ret gammel.. MEN i skal alligevel ikke snydes for en super nem variant af saftig og mør pestokylling!
Kylling er en af mine all time favorit kødtyper – eller kylling og kebab i think.. Kylling kan kombineres på utallige måder og så er det mageret, hvilket er et ret stort plus – for selvom jeg elsker junk og fedt igennem eksempelvis fløde, ost og smør – så er jeg vitterligt ikke fan af fedt fra dyr. Det er faktisk først de seneste år at flæskesteg er kommet på listen over kødtyper jeg har lyst til at spise på grund af fedtet og fedtmarmoreret udskæringer er også på ‘nej tak’ listen.
Heldigvis er Jesper og jeg ret ens på det punkt. Jesper har dog taget den skridtet længere, hvorved han heller ikke spiser kød med knogler – altså come on Jesper! Et lækkert kyllinge overlår med sprødt skind er jo super lækkert, men ikke ifølge Jesper ? Heldigvis har vi en regel herhjemme der hedder at den der laver mad, bestemmer menuen – og eftersom jeg stort set altid laver mad, jamen så bestemmer jeg også.
Kylling med pesto og serranoskinke fik vi dagen inden vores Kreta ferie, så i virkeligheden er det vel næsten 1.5 måneder siden? #stoptiden
Vi spiste kyllingen med pomfritter og bearnaisesovs til, fordi det helst bare skulle være mega nemt – og det blev det!
Jeg giver jer her blot opskriften på pestokylling – men af tilbehør fungere både færdigkøbte pomfritter men også bagte rodfrugter eller en skøn bønnesalat helt eminent til denne pestokylling.
Du kan også servere en lækker pikant pastasalat som tilbehør – find opskriften her.
Mængde: 4 personer.
Tilberedningstid: 35 minutter.
Heraf forberedelde: 5 minutter.
Ingredienser:
2 store kyllingebryster eller 4 små.
4 spsk pesto (jeg brugte rød).
1 mozerellaoste kugle.
4 skiver serranoskinke.
Fremgangsmåde:
1. Tænd ovnen på 200 grader varmeluft.
2. Skær kødet så du har 4 stykker – skær en flænge igennem kødet i midten – flængen må gerne gå helt igennem, men du må ikke skære helt ud til kanterne da kyllingen stadig skal sidde sammen.
3. Skær mozerellakuglen i 8 skiver.
4. Put en skive mozerella i hver flænge.
5. Put en spsk pesto i hver flænge. (Put den mængde du skal bruge over i en tom skål, så du ikke risikere at putte bakterier fra rå kylling over i dit pestoglas når nr. 2-4 skal fyldes.)
6. Afslut med et stykke mozerellaost.
7. Vikle et stykke serranoskinke om kyllingebrystet. Sørg for at flængen er dækket hele vejen rundt.
8. Placer kyllingen i et ildfastfad.
9. Sæt din pestokylling i ovnen i 30 minutter – til din pestokylling er gennemstegt.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Jeg er at finde på min instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.
Du er som altid velkommen til at smide en kommentar til retten her på bloggen, hvis du har spørgsmål, ønsker eller andet.